17 Οκτ 2009

Μαρέσκα: «Πολύ οργανωμένο κλαμπ ο Ολυμπιακός»


Εντυπωσιασμένος από την οργάνωση που συνάντησε ερχόμενος στον Ολυμπιακό, δήλωσε ο Έντσο Μαρέσκα, μιλώντας στην εφημερίδα “Πρωταθλητής”. «Μόνο στη Γιουβέντους θυμάμαι κάτι αντίστοιχο», πρόσθεσε.

Αποσπάσματα, της συνέντευξής του:

Έχοντας φορέσει την φανέλα μερικών από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και παίζοντας στα τρία κορυφαία πρωταθλήματα όπως το ιταλικό, το αγγλικό και το ισπανικό πως πήρες την απόφαση να έρθεις στον Ολυμπιακό;

«Αυτή είναι η ζωή του ποδοσφαιριστή. Είναι φυσιολογικό. Οι συνθήκες αλλάζουν από σεζόν σε σεζόν. Είχα μια φανταστική εμπειρία στη Σεβίλλη. Πέρασα 2,5 χρόνια στη Γιουβέντους, 1,5 χρόνο στη Γουέστ Μπρομ και από εκεί και έπειτα έναν χρόνο στις άλλες ομάδες. Αυτή την εποχή είναι δύσκολο να βρεις πολλούς παίκτες που μένουν για αρκετά χρόνια σε μια ομάδα».

Τι ήταν αυτό που σου είπαν στον Ολυμπιακό και σε έπεισαν να πεις το πολυπόθητο ναι;

«Είναι σημαντικό για μένα να μου δείξει ο άλλος ότι με θέλει πολύ. Να μου δείξει επίσης ότι με ξέρει ως παίκτη, τα χαρακτηριστικά μου και γνωρίζει τι να περιμένει. Όταν ήμουν στη Γιουβέντους σε μια προετοιμασία της ομάδας, ήρθε ο αθλητικός διευθυντής της Σεβίλλης για να συζητήσει την απόκτησή μου. Μου έδωσε να καταλάβω ότι με ήθελε πολύ και γνώριζε πολύ καλά τι παίκτης είμαι. Αυτό ήταν που έκανε και ο Ολυμπιακός. Ήρθε να μιλήσει μαζί μου στην Ισπανία και μου έδωσε να καταλάβω ότι με θέλει. Αυτό είναι σημαντικό για μένα».

Τι είναι αυτό που θες να πετύχεις εδώ;

«Ο πρώτος μου στόχος εδώ είναι να κερδίζω. Θέλω να κερδίσω πρωτάθλημα και κύπελλο και να κάνουμε κάτι σημαντικό στην Ευρώπη. Το να κάνεις κάτι σημαντικό στην Ευρώπη είναι πολύ δύσκολο. Υπάρχουν κορυφαίες ομάδες που ξοδεύουν κάθε χρόνο απίστευτα ποσά και είναι δύσκολο να τις κοντράρεις».

Υπάρχει κάτι που σε έχει εκπλήξει στον Ολυμπιακό με θετικό τρόπο; Κάτι δηλαδή που δεν γνώριζες και το είδες τώρα εδώ;

«Για να είμαι ειλικρινής με εξέπληξε η οργάνωση την έχω γνωρίσει μόνο στη Γιουβέντους, πουθενά αλλού. Ο σύλλογος είναι οργανωμένος κι αυτό είναι σημαντικό για τους παίκτες».

Ποιους παίκτες δεν γνώριζες και σε έχουν εκπλήξει επίσης;

«Δεν ήξερα για παράδειγμα τον Τοροσίδη, ούτε τον Αβραάμ. Ήξερα ως τερματοφύλακα τον Νικοπολίδη γιατί έχει μεγάλη ιστορία στο ποδόσφαιρο, αλλά δεν τον γνώριζα ως πρόσωπο. Είναι πολύ καλός τύπος. Νομίζω πως κάθε σύλλογος πρέπει να έχει 6-7 ηγέτες. Και νομίζω ότι ο Τοροσίδης, ο Αβραάμ, ο Νικοπολίδης, ο Πάντος, ο Στολτίδης είναι σημαντικοί».

Ήρθες στον Ολυμπιακό με προπονητή τον Κετσπάγια και τώρα δουλεύεις με τον Ζίκο. Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για σένα να γνωρίσεις από κοντά αυτό τον θρύλο του ποδοσφαίρου; Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις;

«Είναι πολύ καλή η πρώτη εντύπωση. Δουλεύοντας μαζί του καταλαβαίνεις και πόσο σημαντικός ήταν και ως παίκτης. Είναι σημαντικό γιατί καταλαβαίνει την ψυχολογία του παίκτη. Έχω καλή πρώτη γνώμη ως προπονητή και πολύ καλή ως προσωπικότητα, ως άνθρωπο».

Τι πρέπει να έχει μια ομάδα για να τα πάει καλά στην Ευρώπη;

«Να είναι δυνατή. Είναι σημαντικό. Πρέπει να είσαι δυνατός και στο σώμα και στο μυαλό. Να σκέφτεσαι πάντα όταν παίζεις ότι είσαι 11 εναντίον 11. Ξέρω ότι είναι κάτι που το έχουμε πει και το έχουμε ακούσει πολλές φορές, αλλά είναι αλήθεια. Αυτή τη λογική πρέπει να την έχει κάθε παίκτης όταν χτίζεται κάτι σημαντικό, μια σημαντική ομάδα. Το είχαμε στη Σεβίλλη και βελτιωνόμαστε κάθε χρόνο».

Ποιο είναι το μήνυμά σου στους οπαδούς του Ολυμπιακού;

«Σε κάθε ομάδα που ήμουν στο παρελθόν και επρόκειτο να παίξουμε με ελληνικές ομάδες πάντα ανησυχούσαμε για τους οπαδούς. Μπορώ να πω στον κόσμο μας πως αν μας ακολουθούν, όπως πάντα στο φινάλε θα είναι ικανοποιημένοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES