17 Οκτ 2009

Ζέστανε τον κόσμο του

Την πέμπτη διαδοχική του νίκη και έκτη στο πρωτάθλημα σημείωσε ο Ολυμπιακός. Οι πρωταθλητές Ελλάδας, πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση, νίκησαν εύκολα με 3-0 τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη και φτάνοντας τους 19 βαθμούς, προσπέρασαν τον Παναθηναϊκό που αγωνίζεται την Κυριακή (18/10). Ο Μέλμπεργκ άνοιξε το σκορ στο 35’, ο Μήτρογλου έδωσε αέρα δύο τερμάτων, ενώ ο Ζαϊρί, που σκόραρε κατά της πρώην του ομάδας έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με άψογο πλασέ στο 67’. Οι φίλαθλοι στο φαληρικό στάδιο έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από το θέαμα που παρακολούθησαν και αφού έκαναν σύνθημα το όνομα του Ζίκο, καταχειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές κατά την αποχώρησή τους. Ο Αστέρας από την πλευρά του άντεξε μόλις για 35 λεπτά και στην συνέχεια παραδόθηκε στις ορέξεις των γηπεδούχων.
Δεν μαρκάρει μόνο, σκοράρει κιόλας

Το χειροκρότημα των φιλάθλων με την λήξη του ημιχρόνου ήταν και η καλύτερη επιβράβευση των παικτών του Ζίκο, που παρότι εμφανίστηκαν ορεξάτοι, δυσκολεύτηκαν πολύ για  να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα του Αστέρα. Και για να γίνει αυτό, χρειάστηκε να βάλει το… ποδαράκι του ο Ολαφ Μέλμπεργκ, που έκανε την δουλειά που αδυνατούσαν να κάνουν οι επιθετικοί. Μπορεί  οι σουηδοί συμπατριώτες του να γνωρίζουν τις επιθετικές του ικανότητες , αλλά μετά το τέρμα που σημείωσε στο 35’, τις έμαθε πλέον και το ελληνικό κοινό.
Το αμυντικογενές σύστημα του Γκόμεζ (πέντε στην άμυνα με λίμπερο) εγκλώβισε τους ερυθρολεύκους και η μπάλα δεν έφτανε στον Μήτρογλου. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο καλές ευκαιρίες του Ολυμπιακού προήλθαν από μέσους. Ένα καλό σουτ του Γκαλέτι και μία κεφαλιά του Ντουντού που απόκρουσε εντυπωσιακά ο Ντεγκρά. Ο βραζιλιάνος πάντως, δεν ήταν στην μέρα του και ο Μαρέσκα ήταν αυτός που είχε αναλάβει ρόλο οργανωτή, με τον Οσκαρ και τον Γκαλέτι να τον ακολουθούν σε απόδοση.
Αυτός που απείλησε πρώτος ωστόσο, ήταν ο Αστέρας με τον Εστεβές στο 18’. Μία ευκαιρία που μάλλον αφύπνισε τους γηπεδούχους και λιγότερο βοήθησε τους συμπαίκτες του. Λίγο νωρίτερα είχε αντικατασταθεί ο Ντιόγκο που τραυματίστηκε, με τον Ζαϊρί να παίρνει την θέση του.
Ο Μήτρογλου το καθάρισε, ο Ζαϊρί το κερασάκι στην τούρτα.Παρότι στο α’ μέρος ήταν άφαντος, ο Μήτρογλου στο 53’ σκόραρε μετά από ωραία μπαλιά του Ζαϊρί, απλοποιώντας τα πράγματα για τον Ολυμπιακό και δίνοντας παράλληλα δικαίωμα στην εξέδρα να φουντώσει εκ νέου. Οι ερυθρόλευκοι είχαν πάρει πλέον τα πάνω τους και στο  58’ σκόραραν με τον Ντουντού. Γκολ που δεν μέτρησε –σωστά- ως οφσάιντ. Δεν άργησε όμως να έρθει το 3-0, αφού ο Ζαϊρί στο 67’ με υπέροχο πλασέ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Ολυμπιακού.
Στο τελευταίο 20λεπτο, οι παίκτες του Ζίκο αν και έριξαν κάπως τον ρυθμό, συνέχισαν να αναζητούν το γκολ, με τον Ραούλ Μπράβο να πιστοποιεί για ακόμα ένα παιχνίδι την καλή του αγωνιστική κατάσταση και δικαίως να κερδίζει το χειροκρότημα. Πλησιάζοντας προς το τέλος, οι ερυθρόλευκοι φάνηκε να κάνουν συντήρηση δυνάμεων ενόψει Σταντάρ Λιέγης, την οποία και θα αντιμετωπίσουν με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES