6 Σεπ 2009

Νίκησε η Βραζιλία την Αργεντινή!


Η Βραζιλία ήταν η μεγάλη νικήτρια του «Ελ Κλάσικο» στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής, στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής. Η «σελεσάο» επικράτησε 3-1 στο Ροζάριο της Αργεντινής και προκρίθηκε για 19η σερί φορά σε Μουντιάλ.

Μεγάλος πρωταγωνιστικής για την ομάδα από τη χώρα του καφέ ήταν ο Κακά, ο οποίος ήταν ο κύριος εμπνευστής των Βραζιλιάνων. Από την πλευρά τους, οι Αργεντίνοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, αφού βρίσκονται στην τέταρτη θέση του ομίλου.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα ήταν απίστευτος και οι Βραζιλιάνοι ευτύχισαν να προηγηθούν από δύο στημένες φάσεις. Το σκορ άνοιξε στο 24’ ο Λουϊζάο με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Ελάνο. Το 2-0 έγραψε ο Λουίς Φαμπιάνο, όταν το φάουλ του Ελάνο κόντραρε σε αμυντικό της Αργεντινής, η μπάλα έφτασε στον Κακά, εκείνος πάσαρε στον Ζιλμπέρτο, του οποίου το σουτ απέκρουσε ο Αντούχαρ και η μπάλα έφτασε στον Λουίς Φαμπιάνο, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ.

Η Αργεντινή είχε κάποιες καλές στιγμές με τον Λιονέλ Μέσι και τον Κάρλος Τέβες, ενώ μια στημένη φάση με τον Μάξι Ροντρίγκεζ ήταν η καλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο πρώτο ημίχρονο. Τελικά η «μπιανκοσελέστε» κατάφερε να μειώσει στο 65’, όταν ο Ντατόλο με ένα καταπληκτικό σουτ δεν άφησε περιθώρια στον Σέζαρ να αντιδράσει και μείωσε για την ομάδα της πατρίδας του.

Παρόλα αυτά, η Βραζιλία έκανε το τελικό 3-1, όταν ο Κακά με μία εκπληκτική κάθετη πάσα έβγαλε μόνο του τον Φαμπιάνο, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Στα άλλα παιχνίδια που ξεκίνησαν μετά τα μεσάνυχτα, η Παραγουάη νίκησε 1-0 τη Βολιβία και το Χιλη-Βενεζουέλα έληξε 2-2.

Ενδεκάδες:

Αργεντινή: (Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα): Αντούχαρ, Ντομίνγκες, Οταμέντι, Χάιντσε, Μ. Ροντρίγκεζ (45+1 Αγκουέρο), Χ. Ζανέτι, Μέσι, Τέβεζ (69 Ντ. Μιλίτο), Μασεράνο, Ντατότο, Βερόν.

Βραζιλία: (Κάρλος Ντούνγκα): Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Λουϊζάο, Φελίπε Μέλο, Άντρε Σάντος, Ελάνο (68 Ντάνι Άλβες), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Λ. Φαμπιάνο (77 Αντριάνο), Κακά, Ρομπίνιο (68 Ραμίρες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES