6 Σεπ 2009

Το όνειρο δεν «έσβησε»


Πεισμωμένοι και αποφασισμένοι να εξαντλήσουν τις πιθανότητες πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου-έστω και μέσω της διαδικασίας των μπαράζ αν χρειαστεί-είναι όλοι στις τάξεις της Εθνικής ομάδας μετά την άδικη ήττα με 2-0 από την Ελβετία. Οι ελπίδες για την απευθείας πρόκριση στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής ψαλιδίστηκαν μετά το αποτέλεσμα της Βασιλείας, το οποίο οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην άδικη αποβολή του Λουκά Βύντρα στο 43ο λεπτό. Οι άνθρωποι της ελληνικής αποστολής ήταν έξαλλοι με την απόφαση του Φρανκ Ντε Μπλέκερε και θεωρούν πως καθόρισε το αποτέλεσμα, ενώ πιστεύουν πως σε διαφορετική περίπτωση θα έφευγαν τουλάχιστον με το βαθμό από το «Σεντ Γιάκομπ Παρκ».

«Τι να πω; Κάτι που είδε όλη η Ελλάδα; Ήταν καθοριστική η αποβολή. Έγιναν απίθανα πράγματα. Μίλησα με τον διαιτητή στο τέλος του αγώνα, αλλά ο καθένας έχει τις απόψεις του. Αυτά τα πράγματα τα είδε όλη η Ελλάδα», είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ενώ ακόμη και ο Ότμαρ Χίτσφελντ εκμυστηρεύτηκε στον Ότο Ρεχάγκελ πως ο διαιτητής με αυτή του την απόφαση «χάλασε το παιχνίδι».

Στις τάξεις της ομάδας πάντως υπάρχει ικανοποίηση για την εμφάνιση, ιδιαίτερα στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. «Δεν χάθηκε τίποτα. Θέλουμε τρεις νίκες στα εναπομείναντα ματς και θα παλέψουμε μέχρι τέλους για την πρόκριση», έλεγαν οι διεθνείς.

Μη χαθεί η δεύτερη θέση

Απομένουν πλέον τρεις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης και βασικό μέλημα της Εθνικής πρέπει να είναι να τερματίσει τουλάχιστον δεύτερη, προκειμένου να διεκδικήσει την πρόκριση μέσω μπαράζ. Απευθείας προκρίνονται οι πρώτοι κάθε ομίλου, ενώ οι οχτώ καλύτεροι δεύτεροι οδηγούνται σε μεταξύ τους μπαράζ. Υπενθυμίζεται πως σε περίπτωση ισοβαθμίας προσμετράται η συνολική διαφορά τερμάτων. Η ελληνική ομάδα θέλει μόνο νίκες και ει δυνατόν με μεγάλα σκορ στα τρία εναπομείναντα παιχνίδια της. Αν τερματίσει δεύτερη, θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες μπαράζ μία από τις άλλες οκτώ δεύτερες που θα προκριθούν στις 14 και 18 Νοεμβρίου. Η κλήρωση θα γίνει στη Ζυρίχη στις 19 Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα:

Τετάρτη 9/9

Λετονία-Ελβετία
Μολδαβία-Ελλάδα
Ισραήλ-Λουξεμβούργο

Σάββατο 10/10

Ελλάδα-Λετονία
Λουξεμβούργο-Ελβετία
Ισραήλ-Μολδαβία

Τετάρτη 14/10

Ελλάδα-Λουξεμβούργο
Ελβετία-Ισραήλ
Λετονία-Μολδαβία

Η βαθμολογία σε 7 αγώνες

1. Ελβετία 16 (+7)
2. Ελλάδα 13 (+6)
3. Λετονία 13 (+5)
4. Ισραήλ 9 (+1)
5. Λουξεμβούργο 5 (-10)
6. Μολδαβία 2 (-9)

* Τα επόμενα κριτήρια σε περίπτωση που υπάρξει ίδια διαφορά τερμάτων είτε για την πρώτη είτε για τη δεύτερη θέση είναι τα εξής: 1) καλύτερη επίθεση, 2) μεγαλύτερος αριθμός βαθμών στα ματς μεταξύ των ομάδων που ισοβάθμησαν, 3) μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων στα ματς μεταξύ των ομάδων που ισοβάθμησαν και 4) καλύτερη επίθεση στα ματς μεταξύ των ομάδων που ισοβάθμησαν.

Ενίσχυση με Καραγκούνη

Για την Ελβετία αναχωρεί την Κυριακή ο Γιώργος Καραγκούνης προκειμένου να ενσωματωθεί στην αποστολή της Εθνικής ομάδας. Ο πολύπειρος μέσος, που απουσίασε από το ματς στη Βασιλεία, είναι σε καλύτερη κατάσταση και αναμένεται να προπονηθεί τη Δευτέρα. Μάλιστα ο «Κάρα» επικοινώνησε με την ομάδα και εμψύχωσε τους συμπαίκτες του. Αν βγάλει το πρόγραμμα προπόνησης, θα είναι τουλάχιστον στον πάγκο για το ματς της Τετάρτης απέναντι στη Μολδαβία. Οι διεθνείς θα κάνουν αποθεραπεία το μεσημέρι, τη Δευτέρα θα γυμναστούν στις 12:00 και το απόγευμα θα αναχωρήσουν για τη Μολδαβία. Απών από το ματς της Τετάρτης θα είναι ο τιμωρημένος Βύντρα, τη θέση του οποίου στο δεξί άκρο της άμυνας ίσως πάρει ο Πατσατζόγλου. Ο άσος του Παναθηναϊκού θα επιστρέψει στην Ελλάδα και δεν θα μεταβεί στη Μολδαβία με την υπόλοιπη ομάδα.

Πρώτη εκτός έδρας ήττα από το 2005

Από τις 8 Οκτωβρίου 2005 είχε να ηττηθεί η Ελλάδα εκτός έδρας σε προκριματική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου ή Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Τότε είχε χάσει με 1-0 από τη Δανία στην Κοπεγχάγη, σε ένα ματς που διαιτητής ήταν ο… Φρανκ Ντε Μπλέκερε! Μάλιστα και τότε υπήρχαν βάσιμα παράπονα για τη μη αποβολή του υπέρμετρα σκληρού Τόμας Γκράβεσεν. Η ήττα στη Βασιλεία ήταν επίσης η πέμπτη εκτός έδρας ήττα του Ότο Ρεχάγκελ σε προκριματική φάση. Υπάρχουν ακόμα το 2-1 από την Αλβανία το 2004, το 2-0 από την Ουκρανία το 2002 και το 5-1 από τη Φινλανδία, στο ντεμπούτο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES