30 Νοε 2009

H καρδιά του πρωταθλητή!

Ενθουσιασμός επικρατεί στον Ολυμπιακό, την επομένη της νίκης (2-0) επί του Παναθηναϊκού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται πλέον στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και χρειάζεται να δείξουν προσοχή στους επόμενους αγώνες, αφού οι «πράσινοι» καραδοκούν. Παρά τα πολλά προβλήματα τραυματισμών και τις ελλείψεις, οι Πειραιώτες πήραν μία πολύ σημαντική νίκη, με την οποία τονώνεται το ηθικό τους ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Παρά τους τραυματισμούς…

Όλο αυτό το διάστημα οι νταμπλούχοι Ελλάδας παίζουν με τα… δεύτερα, αλλά κατάφεραν να κρατήσουν επαφή με την κορυφή και τώρα είναι εκείνοι οι πρωτοπόροι της Superleague. Συγκεκριμένα, ο Ζίκο δεν χρησιμοποίησε τον Τοροσίδη και τον Γκαλέτι (που ήταν στην αποστολή, χωρίς όμως να χρησιμοποιηθούν) αλλά τους Στολτίδη, Ντιόγο, Ντάρμπισαϊρ και Λεντέσμα. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός έδειξε καλύτερα προετοιμασμένος από τον Τεν Κάτε και αυτό ήταν υπέρ του Ολυμπιακού, ο οποίος πήρε το σπουδαίο «τρίποντο».

Το ελληνικό ταλέντο…

Στα θετικά της χθεσινής αναμέτρησης ήταν η παρουσία του Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι πρέπει να δίνονται ευκαιρίες σε νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές. Στα 20 του χρόνια ο διεθνής φορ μπόρεσε να δώσει μία καλή απάντηση σε εκείνους που προτιμούν να διαθέτουν χρήματα στους ξένους παίκτες και δεν εμπιστεύονται το ελληνικό ταλέντο.

Οι υπόλοιποι διακριθέντες…

Εκτός του Μήτρογλου, σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Ζαουάντ Ζαϊρί, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα δημιουργικός και ομόρφυνε με τις ενέργειές του το παιχνίδι. Επίσης, ο Αντώνης Νικοπολίδης κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του, καθώς δεν ήταν λίγες οι στιγμές που ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να σκοράρει (σ.σ.: χαρακτηριστικότερη η διπλή ευκαιρία του Σισέ).

Τραυματισμών συνέχεια…

Παρά το ευχάριστο κλίμα που υπάρχει στον Ολυμπιακό, χθες προέκυψαν τρία νέα προβλήματα τραυματισμών. Συγκεκριμένα, ο Ραούλ Μπράβο υπέστη τράβηγμα στον μηρό, ο Λεονάρντο είχε σπασμούς στη γάμπα και ο Ζεβλάκοφ υπέστη τράβηγμα στον προσαγωγό. Παρόλα αυτά, η κατάσταση του καθενός αναμένεται να ξεκαθαρίσει εντός της ημέρας, όταν θα υποβληθούν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Αποσπάσματα των δηλώσεων των πρωταγωνιστών:

Κώστας Μήτρογλου: «Ήταν ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι, γιατί παίζαμε με τον Παναθηναϊκό. Ήταν σημαντική η νίκη μας και είχαμε καλή ψυχολογία. Τρελάθηκα και στα δύο γκολ! Οι παίκτες του Ολυμπιακού παίζουν με ψυχή και πολλή καρδιά. Ήμασταν καλύτεροι. Υπάρχει κούραση, αλλά κοιτάζουμε πρώτα την Ξάνθη και μετά το Champions League».

Μίχαλ Ζεβλάκοφ: «Η ομάδα έδειξε τα "καρύδια" της», ανέφερε αρχικά ο Πολωνός αμυντικός και πρόσθεσε: «Ήταν πολύ σημαντική νίκη. Ειδικά από τη στιγμή που βρεθήκαμε στην πρώτη θέση. Κερδίσαμε και είχαμε πολλές ευκαιρίες. Κάναμε ένα πολύ σωστό παιχνίδι από πλευράς τακτικής. Ημασταν αγχωμένοι επειδή προερχόμασταν από τις ισοπαλίες στα ματς με τα Γιάννενα και τον Ηρακλή. Ήμασταν συγκεντρωμένοι σε όλο το ματς».

Ολοφ Μέλμπεργκ: «Κάναμε ένα καλό παιχνίδι και κερδίσαμε δίκαια. Πιστεύαμε ότι ήμασταν καλύτεροι από τον Παναθηναϊκό. Είναι μεγάλη χαρά να κερδίζεις αυτά τα παιχνίδια. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν πιο οργανωμένοι. Δεν έχουμε να απαντήσουμε σε κανέναν γι' αυτή τη νίκη. Κάνουμε τη δουλειά μας».

Γιώργος Γκαλίτσιος: «Είχαμε θέληση και πάθος από το ξεκίνημα και δείξαμε ότι θέλαμε τη νίκη. Δείξαμε ότι είμαστε καλύτεροι από τον Παναθηναϊκό και αυτό θα πρέπει να το αποδεικνύουμε κάθε Κυριακή».

Οσκαρ Γκονζάλεθ: «Είχαμε την ευκαιρία να ανέβουμε ξανά στην κορυφή μετά την ισοπαλία του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης. Αυτή η νίκη είναι η καλύτερη απ' όλες και αποδείξαμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό».

Ντουντού: «Ημασταν καλύτεροι και δίκαια νικήσαμε τον Παναθηναϊκό. Για να πετύχουμε αυτή τη νίκη η δύναμή μας ήταν ο κόσμος μας. Αυτός μας έδωσε την ώθηση. Είχαμε πάθος και καταφέραμε με τη νίκη μας να περάσουμε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Είμαστε πρώτοι και είμαστε όλοι οι παίκτες πολύ χαρούμενοι και περήφανοι».

Ζαουάντ Ζαϊρί: «Hταν πολύ καλό για την αυτοπεποίθησή μας αυτό το αποτέλεσμα. Είχαμε τεράστιο κίνητρο για τη νίκη. Πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο, όπως και σήμερα. Σίγουρα είναι μεγάλος παίκτης ο Γκαλέτι, όμως ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλούς παίκτες και δεν πρέπει να φαίνεται η απουσία κανενός. Είμαστε ευχαριστημένοι για την πρώτη θέση. Σιγά σιγά θα δούμε τα επόμενα ματς, γιατί υπάρχει ακόμα δρόμος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES