30 Νοε 2009

Ησαϊας: «Φοβάμαι τι θα γινόταν αν δεν…»


Τους φόβους του για το τι θα συνέβαινε εάν δεν είχε προηγηθεί η καταγγελία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέφρασε ο Στέφανος Ησαϊας σε παρέμβασή του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για τα όσα συνέβησαν στον γήπεδο Καραϊσκάκη. «Είναι ελεεινό αυτό που έγινε με τον Τζόρβα. Δέχθηκε πυροβολισμούς κάτι που δεν ανφέρθηκε στο φύλλο αγώνα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του γραφείου του προέδρου της ΠΑΕ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Ησαϊας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Αρχικά, αναφέρθηκε στην επιστολή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για όσα φέρεται να είχε πει ο Σωκράτης Κόκκαλης σε μία προπόνηση του Ολυμπιακού πριν από το ντέρμπι: «Δεν ήταν μια καθόλου ήρεμη εβδομάδα. Ο Παναθηναϊκός και ενέργειες έκανε μέσω του προέδρου του και τις σχετικές δηλώσεις για να πρωταγωνιστήσουν οι παίκτες σε αυτό το παιχνίδι. Η επιστολή στάλθηκε για να εξασφαλιστούν οι συνθήκες για το ματς της Κυριακής. Μετά δεν προσθέσαμε ούτε κόμμα. Αν από εκεί και πέρα η Δικαιοσύνη και ο Εισαγγελέας υποχρεωτικά ή μη πρέπει κάτι να κάνει, δεν ήταν σίγουρα στις προθέσεις του Παναθηναϊκού.

Ο Εισαγγελέας έκανε το ρόλο του. Αλλά πρέπει να ξεχωρίσουμε κάτι. Έκανε μήνυση ο Παναθηναϊκός ή ο Παναθηναϊκός έστειλε ένα γράμμα που ζητούσε να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα την Κυριακή που θα διασφαλίσουν ότι το ματς θα γίνει σε συνθήκες που πρέπει να γίνει.

Σε πολύ μεγάλο βαθμό ο Παναθηναϊκός με τις ενέργειες του το πέτυχε αυτό. Αναρωτιόμαστε τι θα γινόταν αν δεν είχαν προηγηθεί αυτές οι ενέργειες
».

Ερωτηθείς αν το χθεσινό ντέρμπι διεξήχθη υπό τις καλύτερες συνθήκες, απάντησε: «Φοβάμαι πως αν δεν είχε γίνει και αυτή η παρέμβαση οι συνθήκες θα ήταν χειρότερες. Αλλά εδώ πιθανολογούμε. Τι προτείνετε; Να παίρναμε την ομάδα και να φεύγαμε; Γιατί; Επειδή καθυστερήσαμε μιάμιση ώρα. Κάκιστα. Θα’ πρεπε να μην χρειάζεται μία ομάδα να οργανωθούν πολεμικές επιχειρήσεις για να φτάσει μία ομάδα στο γήπεδο και φυσικά θα’ πρεπε άνετα να μπορεί να φτάνει στην ώρα της. Αλλά αυτό το πρωτάθλημα έχουμε.

Στη συνέχεια, ο κ. Ησαΐας τόνισε: «Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός ήθελε να παίξει αυτό παιχνίδι . Δεν θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε ως πρόφαση ότι αναγκαζόμαστε να περιμένουμε αποκλεισμένοι μέσα στο λεωφορείο μιάμιση ώρα για να μην κατέβουμε. Εμείς θέλαμε να κατέβουμε και να γίνει το παιχνίδι. Πιστεύαμε πως θα κερδίσουμε. Για διάφορους λόγους αυτό δεν έγινε. Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι θέλαμε να γίνει το ματς ούτε θα κρυφτούμε πίσω από αυτό.

Είναι ελεεινά και ντροπιαστικά αυτά που συνέβησαν και υπέστη ο Αλέξανδρος Τζόρβας. Από εκεί και πέρα όμως δεν δίνει ο Νομός το δικαίωμα να όποτε γουστάρει ο καθένας ή όποτε κρίνει πως πρέπει να πάρει την ομάδα του, να την πάρει και να σηκωθεί να φύγει. Θα αναγκαστεί μία ομάδα και μία διοίκηση να υπερβεί τον Νόμο και να σηκωθεί να φύγει, όταν πια θεωρεί ότι δεν την διασφαλίζουν, ότι δεν την προστατεύουν. Είναι κάκιστα και ελεεινά αυτά που έγιναν στον Αλέξανδρο αλλά δεν πιστεύουμε ότι έγιναν στην έκταση του “ο Νόμος δεν με προστατεύει”.
».

Ο εκπρόσωπος του γραφείου του προέδρου της ΠΑΕ μίλησε για το περιστατικό με το αεροβόλο: «Είναι κάτι πάρα πολύ σοβαρό και πρέπει η αθλητική δικαιοσύνη να επιληφθεί του θέματος. Οι βαθμοί έχουν χαθεί βέβαια. Αλλά τι πιστεύετε ότι θα συνέβαινε στην αντίθετη περίπτωση; Εδώ το ότι πυροβολήθηκε νομίζω πως δεν έχει πυροβοληθεί στο φύλλο αγώνα.

Τώρα, ξέρετε τι κουβέντα θα κάναμε εάν είχαμε σηκωθεί στο ημίχρονο και είχαμε φύγει; Θα παρατούσαμε ένα παιχνίδι που –να σας θυμίσω- μέχρι το 45’ ο Παναθηναϊκός κυριαρχούσε και τρώει ένα γκολ κόντρα στην εικόνα του αγώνα;

Επειδή όλοι μας έχουμε δει ποδόσφαιρο και ντέρμπι. Το ξαναλέω, αυτό που έγινε στον Αλέξανδρο είναι ελεεινό και ντροπή τους σε όποιους το έκαναν. Αλλά, δυστυχώς έχουμε δει να γίνονται ντέρμπι σε πολύ χειρότερες συνθήκες
».

Ο κ. Ησαϊας τόνισε: «Ο Παναθηναϊκός δεν θέλει να κερδίζει παιχνίδια ούτε στα χαρτιά, ούτε να κρύβεται πίσω από καθυστερήσεις και να μην δώσει έναν αγώνα. Ιδανικά θα πρέπει να φτάνει στην ώρα της η κάθε ομάδα. Αλλά ο Παναθηναϊκός χθες είναι ξεκάθαρο: Ήθελε να δώσει το παιχνίδι, πίστευε ότι θα κερδίσει το ματς. Εν πάση περιπτώσει αυτό δεν συνέβη.

Νομίζω ότι έχουμε μπερδέψει την μαγκιά με τους λεονταρισμούς. Είναι άλλο το τι κάνουμε για να προστατεύσουμε την ομάδα και άλλο την παίρνουμε και φεύγουμε
».

Κλείνοντας, o εκπρόσωπος του γραφείου του προέδρου της ΠΑΕ υπογράμμισε: «Ο Παναθηναϊκός θα είναι ευχαριστημένος όταν θα φτάσουμε στο σημείο να γίνονται παιχνίδια όπως στην Αγγλία. Οι ομάδες να φτάνουν στα γήπεδα χωρίς να την συνοδεύει η μισή ομάδα “Ζ”. Από τώρα μέχρι το ιδεατό όμως απέχουμε Τι να κάνουμε να μην συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα;

Θα ήταν φθηνή μαγκιά αν φεύγαμε. Η πραγματική μαγκιά είναι: μπαίνει ένας πρόεδρος στο πούλμαν και η ομάδα κατεβαίνει κάτω χωρίς τσαμπουκάδες. Μένει και βοηθάει τους παίκτες.

Από εκεί και πέρα, όχι δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τις συνθήκες. Παίζω το παιχνίδι και μετά πηγαίνω στους φορείς και βλέπω τι θα γίνει. Προφανώς αν καθόμασταν τρεις ώρες τότε θα λέγαμε “εντάξει”. Ο Παναθηναϊκός ήθελε να γίνει το ματς. Από εκεί πέρα οι συνθήκες και όσα συνέβησαν στον Αλέξανδρο ήταν απαράδεκτα και περιμένουμε να δούμε οι φορείς τι θα κάνουν…
».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES