30 Νοε 2009

Μουντιάλ με 33η ομάδα την Ιρλανδία;


Η ΦΙΦΑ θα εξετάσει στην σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της, την Τετάρτη 2/12, το ενδεχόμενο να υπάρξει και 33η ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Ιρλανδία, που είχε πέσει θύμα σκανδαλώδους διαιτητικού σφάλματος στον αγώνα ρεβάνς, των μπαράζ με τη Γαλλία, ζήτησε μέσω κορυφαίου αξιωματούχου της Ομοσπονδίας της, να εξεταστεί το αίτημα της για να πάρει μέρος στο Μουντιάλ σαν εξτρά ομάδα, στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ, Ζεπ Μπλάτερ.

«Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ιρλανδίας, δεν υπέβαλλε κανένα αίτημα για τιμωρία του διαιτητή, παρακάλεσε όμως να εξετάσουμε σοβαρά το αίτημα της ώστε να συμπεριληφθεί σαν 33η ομάδα στο Μουντιάλ».
Το άκουσμα αυτής της είδησης από τα χείλη του «ισχυρού άνδρα» της ΦΙΦΑ, προκάλεσε αντιδράσεις ευθυμίας στο ακροατήριο, ωστόσο ο Μπλάτερ τόνισε ότι είναι ένα θέμα που θα συμπεριληφθεί στην ατζέντα της σύσκεψης που θα γίνει την Τετάρτη (2/12) και θα εξεταστεί σοβαρά. Πάντως το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι τέτοιο μοιάζει μάλλον απίθανο.

Πάντως η ΦΙΦΑ για να αποφευχθούν παρόμοια λάθη και να εξασφαλίσει καλύτερη «έξωθεν» μαρτυρία πάνω στην αξιοπιστία του Μουντιάλ, θα εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο της χρησιμοποίησης πέντε διαιτητών στη Νότια Αφρική κατά τα πρότυπα του Γιουρόπα Λιγκ. «Είναι πιθανό να λάβουμε κάποια απόφαση για επιπλέον ρέφερι στο Μουντιάλ. Αυτό θ’ αποτελέσει θέμα για ανοικτή συζήτηση και το αν είναι εφικτό και άξιο λόγου ή όχι» υπογράμμισε ο Ζεπ Μπλάτερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES