30 Σεπ 2009

Με οδηγό τον Γιόβετιτς

Η Φιορεντίνα ήταν η νικήτρια του ντέρμπι της πρώτης μέρας της 2ης αγωνιστικής του Champions League. Οι "βιόλα" με εντυπωσιακή απόδοση του νεαρού Γιόβετιτς πήραν τους τρεις βαθμούς και σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση του 5ου ομίλου. Εντυπωσιακές αποδόσεις και "τεσσάρες" από τις Λιόν και Σεβίλη απέναντι στις Ντεμπρετσένι και Ρέιντζερς αντίστοιχα. Η Μπαρτσελόνα πήρε το τρίποντο επικρατώντας με 2-0 της Ντιναμό Κιέβου, ενώ Ουνιρέα και Στουτγκάρδη έμειναν στο 1-1.

Φιορεντίνα – Λίβερπουλ 2-0 (28’, 37’Γιόβετιτς)
Παρόλο που η Λίβερπουλ ήταν το φαβορί σε αυτή την αναμέτρηση, η Φιορεντίνα διατήρησε την καλή παράδοση που έχει με τις αγγλικές ομάδες και επικράτησε εύκολα με 2-0. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο νεαρός Γιόβετιτς, που πέτυχε και τα δύο γκολ της αναμέτρησης.
Στο 28ο λεπτό ο 19χρονος βγήκε στην πλάτη της "κόκκινης" άμυνας και δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Ρέινα στο τετ-α-τετ, σε μία φάση που οι αμυντικοί της Λίβερπουλ είχαν αδρανήσει, θεωρώντας πως ο Γιόβετιτς ήταν σε θέση οφσάιντ. Εννιά λεπτά αργότερα, ο Βάργκας έπιασε ένα χαμηλό σουτ, η μπάλα χτύπησε στα πόδια του Γιόβετις, άλλαξε πορεία αιφνιδιάζοντας τον Ρέινα, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει και ο πίνακας έδειξε το 2-0.
Στην επανάληψη οι "κόκκινοι" προσπάθησαν να μειώσουν αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους. Ο Φρέι είχε κατεβάσει τα ρολά και εμπόδιζε κάθε επιθετική προσπάθεια της Λίβερπουλ, διατηρώντας το 2-0 και χαρίζοντας σπουδαία νίκη στην ομάδα του.
Ντεμπρετσένι – Λιόν 0-4 (3’Κάλστρομ, 13’Πιάνιτς, 24’Γκοβού, 51’Γκομίς)
Ενα από τα πιο εύκολα ευρωπαϊκά βράδια της πέρασε η Λιόν στη Βουδαπέστη, επικρατώντας με 4-0. Ο Κάλστρομ άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό όταν με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Πολέκσιτς. Το δεύτερο γκολ ήρθε δέκα λεπτά αργότερα, μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πιάνιτς λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή της Ντεμπρετσένι.
Το 3-0 διαμόρφωσε ο Γκοβού στο 24ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πιάνιτς. Η Λιόν πέτυχε και τέταρτο γκολ λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους. Ο Κάλστρομ γέμισε ωραία για τον Ντομίς βγήκε πίσω από την άμυνα των γηπεδούχων, πέρασε τον Πολέκσιτς που προσπάθησε να τον σταματήσει και έκανε το 4-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Μπαρτσελόνα –Ντιναμό Κιέβου 2-0 (25’Μέσι, 76’Ροντρίγκεζ)
Δύο γκολ ήταν αρκετά για την Μπαρτσελόνα για να πάρει τη νίκη κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου. Στο 25ο λεπτό ο Μέσι νίκησε μόνος του την άμυνα των ουκρανών και με αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Σοκβόσκιβ. Η Ντιναμό προσπάθησε να ισοφαρίσει αλλά χωρίς επιτυχία.
Οι "μπλαουγκράνα" είχαν την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου ημιχρόνου και ήταν αναμενόμενο να έρθει και το δεύτερο γκολ. Ο Ιμπραϊμοβιτς προσπάθησε να μπει στην μεγάλη περιοχή, είδε τον Ροντρίγκεζ σε καλή θέση, πάσαρε για αυτόν και ο ισπανός, που είχε μπει ως αλλαγή στην έναρξη της επανάληψης, πέτυχε το 2-0, που διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του αγώνα.
Ουνιρέα – Στουτγκάρδη 1-1 (48’Βάργκα-5’Τάσκι)
Ο Τάσκι έβαλε από νωρίς τη Στουτγκάρδη μπροστά στο σκορ. Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα, ο Τάσκι βγήκε στην πλάτη της άμυνας μετά από κεφαλιά του Γκέμπχαρτ και έκανε το 1-0 για τους γερμανούς. Η ισοφάριση ήρθε στο 48ο λεπτό μετά από διαδοχικά λάθη της άμυνας των φιλοξενούμενων. Ο Βάργκα εκμεταλλεύθηκε τα λάθη αυτά και με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Λέμαν.
 Ρέιντζερς – Σεβίλη 1-4 (88’Νόβο – 50’Κόνκο, 64’ Αντριάνο, 72’Λουίς Φαμπιάνο, 74’Κανουτέ)
Οσο φτωσό ήταν το πρώτο ημίχρονο σε θέαμα, τόσο πλούσιο σε γκολ ήταν το δεύτερο, με τη Σεβίλη να πετυχαίνει τέσσερα γκολ και να παίρνει τη νίκη μέσα στη Σκωτία. Ο Κόνκο βρέθηκε αφύλακτος μετά από σέντρα του Νάβας, έπιασε την κεφαλιά και έκανε το 1-0.
 Και παρόλο που οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να ισοφαρίσουν, ήρθε το 2-0 μετά από εξαιρετικό ένα-δύο των Φαμπιάνο και Κανουτέ και με τελικό αποδέκτη τον Αντριάνο, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Ο Φαμπιάνο έγραψε το 3-0 με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Κανουτέ, ενώ με την αντίθετη σειρά συνδυάστηκαν στο τέταρτο γκολ, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα μετά από χαμηλό πλασέ του Κανουτέ. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν μόνο να ισοφαρίσουν στο 88’ με τον Νόβο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Τρίτης (29/09):

5ος όμιλος:

21:45GR Φιορεντίνα – Λίβερπουλ 2-0 (28’, 37’Γιόβετιτς)
21:45GR Ντεμπρετσένι – Λιόν 0-4 (3’Κάλστρομ, 13’Πιάνιτς, 24’Γκοβού, 51’Γκομίς)

6ος όμιλος:
19:30GR Ρούμπιν Καζάν – Ιντερ 1-1 (11’Ντομίνγκες-27’Στάνκοβιτς)
21:45GR Μπαρτσελόνα –Ντιναμό Κιέβου 2-0 (25’Μέσι, 76’Ροντρίγκεζ)

7ος όμιλος:
21:45GR Ουνιρέα – Στουτγκάρδη 1-1 (48’Βάργκα-5’Τάσκι)
21:45GR Ρέιντζερς – Σεβίλη 1-4 (88’Νόβο – 50’Κόνκο, 64’ Αντριάνο, 72’Λουίς Φαμπιάνο, 74’Καν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES