30 Σεπ 2009

Ετοιμάζει τον Παπάζογλου

Τη σκέψη να χρησιμοποιήσει ως βασικό τον Θανάση Παπάζογλου στο δευτεριάτικο (19:00, Novasports 1) αγώνα με τον Ηρακλή στην Τούμπα έχει ο Φερνάντο Σάντος. Τα προβλήματα που έχει ο ΠΑΟΚ αναγκάζουν τον Πορτογάλο τεχνικό να χρησιμοποιήσει τον νεαρό διεθνή φορ, αφού στη χθεσινή προπόνηση φάνηκε ότι δεν θα επιστρέψουν σύντομα οι τραυματίες επιθετικοί.

Ο Μουσλίμοβιτς και ο Φιλομένο ενδέχεται να τεθούν στη διάθεση του Σάντος, μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων. Χθες, ο 20χρονος στράικερ κλήθηκε (μαζί με τον Κουτσιανικούλη και τον Κουτζαβασίλη) στην Εθνική Ελπίδων για τους αγώνες με Πορτογαλία και Λιθουανία, οι οποίοι θα γίνουν 9 και 13 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Από το παιχνίδι με τους «κυανόλευκους» θα απουσιάσουν οι τραυματίες Μουσλίμοβιτς, Βιτόλο (έκαναν για πρώτη φορά ατομικό πρόγραμμα), Σνάουτσνερ, Μουν, Φιλόμενο και Αμπουμπακάρι (ακολούθησαν θεραπεία).

«Παίξτε με πάθος και ψυχή»

Περισσότεροι από 100 φίλοι του ΠΑΟΚ βρέθηκαν χθες το απόγευμα στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής και διέκοψαν την προπόνηση της ομάδας. Οι οπαδοί του «Δικεφάλου του Βορρά» θέλησαν να μιλήσουν στους ποδοσφαιριστές, χωρίς να ξεφύγουν από τα φυσιολογικά πλαίσια. Η επίσκεψή τους ήταν οργανωμένη, αφού είχαν μαζί τους και μεταφραστή, προκειμένου να καταλάβουν και οι ισπανόφωνοι τα μηνύματα που ήθελαν να περάσουν.

«Δεν πάει άλλο. Παίξτε με πάθος και ψυχή. Λύστε όποια προβλήματα έχετε μεταξύ σας. Οποιος δεν μπορεί να τα λύσει ή να τα ξεπεράσει να φύγει από τον ΠΑΟΚ. Επιτέλους σεβαστείτε την ομάδα που παίζετε και τον πρόεδρο που, μαζί με τον κόσμο, είναι συνεπής απέναντί σας», είπαν αρχικά οι φίλοι της ομάδας,

Στη συνέχεια, οι οπαδοί της ομάδας τόνισαν: «Θα μπορούσαμε να έρθουμε και να σας τα πούμε μετά τον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά εμείς θέλουμε το ίδιο πάθος σε κάθε παιχνίδι. Δεν ξεχωρίζουμε αντίπαλο. Μέσα στην Τούμπα, όμως, δεν γίνεται να χάσουμε άλλο παιχνίδι».

Καταλήγοντας, οι φίλοι του ΠΑΟΚ ανέφεραν: «Πέρυσι ο Πάμπλο Γκαρσία είπε ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει καρδιά και αρχ… Δείξτε κι εσείς ότι τα διαθέτετε αυτά. Αν υπάρχει πρόβλημα μεταξύ σας, πείτε το ξεκάθαρα και όχι με υπονοούμενα».

Ο Φερνάντο Σάντος είπε στον κόσμο: «Δεν είστε μόνο εσείς στενοχωρημένοι. Κι εμείς προβληματιζόμαστε για τα αποτελέσματα. Δεν μπορεί, όμως, γι' αυτή την ομάδα και με τη δουλειά που γίνεται να μην έρθουν οι νίκες. Θα έρθουν, να είστε σίγουροι». Η απάντηση των φίλων της ομάδας έδειξε πολλά: «Συνέχισε τη δουλειά, εμείς πιστεύουμε στην ομάδα και σε αυτό που γίνεται».

Από την πλευρά τους, ο Κώστας Χαλκιάς και ο Στέλιος Μαλεζάς απάντησαν στους φιλάθλους. «Ημασταν άτυχοι. Βλέπετε κι εσείς ότι όλα μας πάνε ανάποδα και στους αγώνες και με τους τραυματισμούς. Μόνο σ' ένα ημίχρονο με τον Ατρόμητο μπορεί να κατηγορηθούμε για την εμφάνισή μας», υπογράμμισε ο Μαλεζάς, ενώ ο Χαλκιάς είπε: «Δεν χάθηκε τίποτα, εκτός της Ευρώπης, που αποκλειστήκαμε σε δύο αγώνες με δύο ισοπαλίες. Θα διορθωθεί η εικόνα της ομάδας, θα έρθουν και οι νίκες».

Μίρκο Σαβίνι: «Προτιμώ στόπερ»!

Στο κέντρο της άμυνας προτιμά να αγωνίζεται ο Μίρκο Σαβίνι, όπως αποκάλυψε στην ιταλική ιστοσελίδα tuttonapoli.net: «Στην αρχή ήταν δύσκολα, άλλωστε προσαρμόζομαι σχετικά αργά. Είχα ένα λόγο παραπάνω, πάντως, γιατί ήμουν εκτός Ιταλίας.

Ηθελα χρόνο προσαρμογής και στον ΠΑΟΚ, γιατί το ποδόσφαιρο εδώ είναι τελείως διαφορετικό. Είμαι χαρούμενος, όμως, γιατί βρήκα αυτό που ήθελα. Μέχρι τώρα έχω αγωνιστεί δεξιά, στο κέντρο της άμυνας και αριστερά. Να σας πω την αλήθεια και να σας το εξομολογηθώ, προτιμώ να παίζω στο κέντρο της άμυνας
», δήλωσε ο Ιταλός ποδοσφαιριστής.

Δώδεκα χρόνια μετά…

Σήμερα, δώδεκα χρόνια μετά την ιστορική ισοπαλία του ΠΑΟΚ στο «Χάιμπουρι» επί της Αρσεναλ (1-1 στο Λονδίνο, 1-0 το πρώτο ματς στην Τούμπα), η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του συλλόγου αντιμετωπίζει το αντίστοιχο τμήμα των «κανονιέρηδων», στην πρώτη χρονιά του Champions League Γυναικών.

Η αγγλική ομάδα είναι το φαβορί, όμως ο προπονητής του «Δικεφάλου», Ιάκωβος Καραϊσαρλής, δήλωσε στη «SportDay» ότι «στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Γιατί να μην κερδίσουμε εμείς; Οταν έχεις στόχους, σωστό προγραμματισμό και τύχη, μπορείς να επικρατήσεις και εναντίον ενός σπουδαίου αντιπάλου. Η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη, αλλά αφού επιτεύχθηκε η πρόκριση το 1997 γιατί να μη γίνει κάτι ανάλογο και στο γυναικείο ποδόσφαιρο; Αν δεν πιστεύαμε ότι έχουμε ελπίδες δεν θα κατεβαίναμε να παίξουμε. Με την ηττοπάθεια δεν πας μπροστά».

Ερωτηθεί αν υπάρχει ο «θηλυκός» Βρύζας στην ομάδα, ο κ. Καραϊσαρλής απάντησε ότι «όλα μπορούν να γίνουν. Εμείς έχουμε πολύ καλές παίκτριες σε όλες τις γραμμές. Σε ό,τι αφορά τις σκόρερ κι αν μπορούν να πετύχουν σπουδαία γκολ, όπως έκανε ο Βρύζας το 1997, υπάρχουν τέτοια κορίτσια: οι Τσουκαλά, Ντιμιτρίεβιτς, Παντελιάδη, Αρβανιτάκη, Χατζηιωαννίδου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES