29 Μαρ 2010

Μαχαίρι!

Μαχαίρι!Την αναστολή κάθε χρηματοδότησης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από τον ΟΠΑΠ ανακοίνωσε, ως διοικητική ποινή για τα τελευταία κρούσματα βίας στο ποδόσφαιρο, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής. «Ο ΟΠΑΠ δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσει αυτή την αθλιότητα» είπε -χαρακτηριστικά- και πρόσθεσε ότι περιμένει την ΕΠΟ και τους ιθύνοντες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Πρόκειται για την πρώτη αντίδραση της Πολιτείας, μετά τα κρούσματα βίας που έχουν σημειωθεί στα γήπεδα που πραγματοποιούνται οι τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, και την οποία γνωστοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.

Όπως γίνεται αντιπληπτό, εάν εφαρμοστεί το μέτρο αυτό, τότε θα πρόκειται για ένα μεγάλο πλήγμα στις ομάδες των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, οι οποίες θα χάσουν ένα μέγαλο μέρος από τα έσοδά τους.

Πριν από τη συνέντευξη Τύπου, ο Πάνος Μπιτσαξής είχε συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού, Π.Γερουλάνο. Ο τελευταίος είχε επικοινωνία χθες το βράδυ με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, και τον είχε ενημερώσει για την απόφαση αυτή.

Ο κ.Πιλάβιος δεσμεύτηκε ότι θα αλλάξει το καταστατικό, το οποίο –πλέον- θα προβλέπει βαρύτερες ποινές, σε σύγκριση με αυτές που ισχύουν σήμερα.

Ένα από τα νέα μέτρα είναι και η θέσπιση ενός κώδικα διοικητικών ποινών, κάτι που ισχύει και στις υπόλοιπες ανώνυμες εταιρείας. Αυτός θα καταρτιστεί από τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, αυτόν της προστασίας του πολίτη και αυτόν της ανάπτυξης.

Μάλιστα, θα προβλέπεται ακόμη και το κλείσιμο μιας ΠΑΕ σε περίπτωση επαναλαμβανόμενων κρουσμάτων βίας.

«Οι Έλληνες παρακολουθούν με οργή και αγανάκτηση την τελευταία πράξη των αναξιόπιστων πρωταθλημάτων. Μιλήσαμε με όλους του φορείς, αλλά δυστυχώς και ο διάλογος και οι συμφωνίες κυρίων κατέρρευσαν. Όλα αυτά μας αναγκάζουν να πούμε ότι η βία δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί με τα λεφτά των φορολογούμενων Ελλήνων πολιτών», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής.

Ο κ.Μπιτσαξής ξεκαθάρισε ότι αναστέλονται ακόμη και τα έσοδα των ομάδων που προέρχονται από διαφημίσεις του ΟΠΑΠ. Όχι, όμως, και η οικονομική στήριξη του ΟΠΑΠ στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.

Για να άρει την απόφασή της αυτή η Πολιτεία, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμου ξεκαθάρισε πως πρέπει να διαπιστώσει ότι οι ομάδες έχουν λάβει τις αποφάσεις αυτές που θα εξαφανίσουν τα φαινόμενα βίας στα ελληνικά γήπεδα και τόνισε ότι θα λάβει υπόψη ορισμένα σημεία:

Πρέπει να υπάρξει τροποποίηση του κανονισμού, βάσει της οποία θα μπορεί η ΕΠΟ να παρεμβαίνει και να αποφασίζει την οριστική διακοπή αλλά και την αναβολή ενός αγώνα. Να ληφθούν μέτρα τα οποία και θα βαραίνουν αποκλειστικά τις ομάδες για τη συμπεριφορά των οπαδών τους. Τέλος, θα πρέπει να λάβουν οι φορείς μέτρα τα οποία θα πείθουν ότι η αθλητική δικαιοσύνη απονέμεται με αξιόπιστο τρόπο. "Είναι μη ποινές", σχολίασε ο κ.Μπιτσαξής για τις ποινές που επιβάλλονται.

Ηλεκτρονικό εισιτήριο

Πιθανό είναι το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστεί -τελικά- το "ηλεκτρονικό εισιτήριο, όπως τόνισε ο κ.Μπιτσαξής. "Υπάρχουν αρκετά κενά. Δεν έχουμε πεισθεί ότι το μέτρο μπορεί να εφαρμοστεί κάτω από τις παρούσες συνθήκες", δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES