29 Μαρ 2010

Δεν μπορούν να περιμένουν!

Δεν μπορούν να περιμένουν!Ανυπόμονοι να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του 20ού πρωταθλήματος στην ιστορία του Παναθηναϊκού είναι όλοι στις τάξεις των «πρασίνων». Μετά το 3-0 επί του Ατρομήτου, οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια βρίσκονται αγκαλιά με τον τίτλο, αφού χρειάζονται μόλις ένα βαθμό στα δύο εναπομείναντα ματς για να στεφθούν και μαθηματικά πρωταθλητές.

Η διαφορά από τον δεύτερο Ολυμπιακό αυξήθηκε στους έξι βαθμούς και μία ισοπαλία, είτε κόντρα στον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ είτε με αντίπαλο τον ΠΑΣ στα Γιάννενα, είναι υπεραρκετή για το «τριφύλλι», ώστε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Χθες οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να «αποδράσουν» με το διπλό από το Περιστέρι, παρουσιάζοντας δύναμη και πάθος στο παιχνίδι τους. Το σχετικά γρήγορο γκολ του Σαλπιγγίδη βοήθησε τον Παναθηναϊκό να φτάσει κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός είναι η πρώτη ομάδα που έφτασε τις 20 νίκες στο πρωτάθλημα, έχοντας την καλύτερη επίθεση (51 γκολ) και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα(17 τέρματα). Το «τριφύλλι» έχει στο ρόστερ του τον πρώτο σκόρερ της Λίγκας, τον Τζιμπρίλ Σισέ. Χθες ο Γάλλος στράικερ έφτασε τα 22 γκολ.

Επίσης, το «τριφύλλι» έχει την καλύτερη εντός έδρας επίθεση, την κορυφαία εκτός, αλλά και την καλύτερη εκτός έδρας άμυνα. Όλα αυτά τα στοιχεία είναι που ανακηρύσσουν τον Παναθηναϊκός δίκαια πρωταθλητή Ελλάδας…

«Δώσε τα συγχαρητήριά μου»

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Ατρόμητο, ο Νικόλας Πατέρας επικοινώνησε με τον Κώστα Αντωνίου και του ζήτησε να μεταφέρει τα συγχαρητήριά του στους παίκτες του Παναθηναϊκού. Αυτή τη φορά όμως δεν στάθηκε σε ένα συγκεκριμένο παίκτη, όπως στο παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη (σ.σ.: τότε ήταν ο Βύντρα), αλλά σε όλη την ομάδα.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής ποδοσφαίρου της «πράσινης» ΠΑΕ είπε στους παίκτες: «Θέλω να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους. Δεν έχει τελειώσει τίποτε ακόμα, θέλουμε ένα βαθμό για να το πάρουμε. Να το πάρουμε μαθηματικά, να περάσουμε και τα Γιάννενα στο Κύπελλο και μετά θα έχουμε χρόνο να το γιορτάσουμε».

«Να τοι, να τοι οι πρωταθλητές»

Πανηγυρική ήταν η ατμόσφαιρα στο Περιστέρι, μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ατρομήτου. Όταν οι «πράσινοι» διπλασίασαν τα τέρματά τους, οι οπαδοί της ομάδας άρχισαν να πανηγυρίζουν ξέφρενα και να φωνάζουν διάφορα συνθήματα. «Να τοι, να τοι οι πρωταθλητές» και «ποτέ ξανά πρωτάθλημα στον Πειραιά», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Με το σφύριγμα της λήξης της αναμέτρησης, οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια πήγαν προς τον κόσμο της ομάδας. Κάποιοι από τους οπαδούς μπήκαν στο αγωνιστικό χώρο για να πάρουν τις φανέλες του ποδοσφαιριστών του «τριφυλλιού», οι οποίοι πανηγύρισαν με τον δικό τους τρόπο τη σχεδόν σίγουρη κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μάλιστα, έκαναν κι ένα μίνι γύρο του θριάμβου από το ένα πέταλο μέχρι τα αποδυτήρια του γηπέδου.

*Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τον Παναθηναϊκό είναι ο επαναληπτικός του Κυπέλλου στις 7 Απριλίου, ενώ ακολουθεί το ματς με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ, για την 29η αγωνιστική. Το παιχνίδι αυτό είναι πιθανό να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, αν επιβληθεί σχετική τιμωρία για όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Από τις δύο τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος θα απουσιάσει λόγω τιμωρίας ο Γιόσου Σαριέγκι, ενώ στην 30ή αγωνιστική θα λείψουν για τον ίδιο λόγο Νίνης και Καραγκούνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES