26 Ιαν 2010

ΑΕΚ: Κλείνει το deal

Μετά από μία γεμάτη ημέρα στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ, ο εν δυνάμει πρόεδρος της ομάδας, Σταύρος Αδαμίδης, επιστρέφει στο Λονδίνο την Τρίτη για τις τελικές επαφές της ρύθμισης του ομολογιακού δανείου με τη Morgan Stanley. Εκτιμάται πως οι τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας θα διευθετηθούν ως την Τετάρτη και η «Ένωση» θα βγάλει από πάνω της έναν οικονομικό βραχνά.

Έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για την αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση της ομάδας. Ο Σταύρος Αδαμίδης θα πλαισιωθεί στο νέο σχήμα από τους Κωνσταντίνο Καπετανάκη, Χάρη Κοσμάτο, Γιάννη Στραγάλη και Δημήτρη Καψή, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί το πόστο του καθενός. Οι τέσσερις συνεργάτες του εν δυνάμει προέδρου θα βοηθήσουν με τις τεχνοκρατικές τους γνώσεις ενώ ένας ή δύο εξ αυτών θα επενδύσουν και κάποια χρήματα σε μετοχές. Ανοικτό παραμένει πάντα το ενδεχόμενο προσθήκης κι άλλων προσώπων στο διοικητικό ή επενδυτικό σχήμα, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν και με ποια ιδιότητα θα παραμείνει ο Νίκος Θανόπουλος.

Η δέσμευση του Νάτσο

Το αίτημα του Νάτσο Σκόκο για μεταγραφή δεν έγινε δεκτό προς απογοήτευση του ιδίου και των μάνατζέρ του. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός καλείται να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα και ο ίδιος έχει δεσμευτεί πως στο διάστημα που θα ανήκει στην ΑΕΚ θα είναι σωστός επαγγελματίας και θα δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Το ζήτημά του θα επανεξεταστεί το καλοκαίρι, όταν είτε θα γίνει προσπάθεια ανανέωσης του συμβολαίου του (λήγει τον Ιούνιο του 2011) είτε θα πωληθεί σε ομάδα του εξωτερικού.

Το δις εξαμαρτείν

Με πρόστιμο αναμένεται να τιμωρηθεί ο Παναγιώτης Ταχτσίδης για την καθυστερημένη κατά περίπου δύο ώρες προσέλευσή του στην προπόνηση της Δευτέρας. Ο 19χρονος μέσος είχε αργήσει για περίπου μισή ώρα και στην απογευματινή προπόνηση του περασμένου Σαββάτου, γι’αυτό και κλήθηκε σε απολογία. Ο νεαρός άσος έχει συμφωνήσει ήδη με την Τζένοα για να ενταχθεί στο δυναμικό της το ερχόμενο καλοκαίρι και η ΑΕΚ δεν θα έλεγε «όχι» σε ενδεχόμενη πρόταση των Ιταλών να τον δώσει τώρα, βάζοντας και κάποια χρήματα στα ταμεία της προτού ο παίκτης φύγει ως ελεύθερος.

Στο μεταξύ, ο μάνατζερ του Ίλιε Ιορντάκε, Φλορίν Μανέα, έρχεται στην Αθήνα για να ολοκληρωθεί ο δανεισμός του παίκτη στη Ραπίντ Βουκουρεστίου. «Το θέμα είναι τυπικό», τόνισε στη «SportDay», ενώ πρόσθεσε πως «… θέλουν και τον Ενσαλίβα δανεικό για έξι μήνες καλύπτοντας ένα μέρος του συμβολαίου του». Οι Παυλής και Ρίκκα έχουν εκφράσει την επιθυμία να παραμείνουν και να παλέψουν για μία θέση στην ομάδα, ενώ δανεικός θα δοθεί ο Γιαχάγια. Στον Χουανφράν θα γίνει πρόταση λύσης συμβολαίου, την οποία όμως δύσκολα θα δεχτεί, ενώ παρότι προτάθηκε στον Μπιάνκι Άρσε να επιστρέψει στη Σαν Λορέντζο, η ομάδα της Αργεντινής δεν φαίνεται να τον θέλει πίσω και πιθανότατα θα παραμείνει ως το καλοκαίρι.

Βολιδοσκόπηση σε Ταυλαρίδη

Διερευνητική κρούση στον Στάθη Ταυλαρίδη έκανε η ΑΕΚ μέσω μάνατζερ, αλλά παρότι ο 30χρονος αμυντικός έχει ρίξει το κασέ του (κάτω από 500.000 ευρώ ετησίως) θεωρείται απίθανο να έρθει τώρα στην «Ένωση». Ο άσος της Σεντ Ετιέν θα μείνει ελεύθερος πιθανότατα το καλοκαίρι, όταν και ενδέχεται να απασχολήσει ξανά την «Ένωση».

* Παρατηρήσεις στους παίκτες του για την αμυντική λειτουργία στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα έκανε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Οι «κιτρινόμαυροι» μετά την πρωινή προπόνηση της Δευτέρας πήραν ρεπό και επιστρέφουν στις προπονήσεις το μεσημέρι της Τετάρτης για να αρχίσουν προετοιμασία εν όψει του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Επιστρέφουν οι Αραούχο και Γιάχιτς που εξέτισαν τις τιμωρίες τους, ο Ζεράλντο που αποθεραπεύτηκε και πιθανότατα ο Σκόκο. Αντίθετα εκτός παραμένει ο Νέμεθ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES