16 Φεβ 2010

Σμολάρεκ: «Να γίνουμε μεγάλη ομάδα»

Την πεποίθηση ότι η Καβάλα διαθέτει τις προδιαγραφές για να εξελιχθεί σε δύναμη για το ελληνικό πρωτάθλημα εξέφρασε ο Έμπι Σμολάρεκ, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Σωτήρη Ταμπάκο. «Προσπαθούμε να γίνουμε μεγάλη ομάδα. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όλοι για το σύνολο και αν τα καταφέρουμε θα πάμε την ομάδα ψηλά», δήλωσε ο Πολωνός επιθετικός. «Παλέψαμε σαν θηρία», τόνισε για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, όπου πέτυχε δύο γκολ.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Έμπι Σμολάρεκ στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού:

«Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Γνωρίζαμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα. Δεν φοβηθήκαμε, επειδή κι εμείς είμαστε καλή ομάδα. Παλέψαμε σαν σύνολο και έτσι ήρθε αυτή η νίκη. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κερδίσαμε στο Ολυμπιακό Στάδιο».

Είσαι ικανοποιημένος από την απόδοσή σου και τα δύο γκολ που πέτυχες αλλά και τη συνεργασία σου με τον Ονουάτσι και τον Ρινκόν;

«Προσπάθησα να κάνω το καλύτερο όταν μπήκα στο γήπεδο και σίγουρα στόχος μου είναι να σκοράρω για την Καβάλα. Οι δύο συμπαίκτες μου με βρήκαν στην μεγάλη περιοχή, κοντά στην εστία, στα έξι μέτρα και σε εκείνο το σημείο είμαι επικίνδυνος. Είμαι χαρούμενος που πέτυχα τα δύο πρώτα μου γκολ με την Καβάλα, για τη χαρά που έδωσα στην ομάδα, την πόλη, στους οπαδούς και στον πρόεδρο που με έφερε εδώ και με στήριξε. Είμαι ευτυχισμένος εδώ και θέλω να του ανταποδώσω, σκοράροντας για την ομάδα».

Μετά από τέσσερις μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης, νιώθεις καλύτερα μέσα στο γήπεδο;

«Έχω αυτοπεποίθηση, θέλω να κερδίζω και να σκοράρω σε κάθε ματς. Βέβαια, δεν μπορεί να γίνεται πάντα αυτό. Προσπαθώ καθημερινά, θέλω να δουλέψω για την ομάδα και να είμαι σημαντικός για την Καβάλα. Έχω πολλές εμπειρίες από την Ευρώπη και μπορώ να βοηθήσω το σύλλογο για να πετύχει κάτι εξαιρετικό τη φετινή σεζόν».

Ποιες ήταν οι οδηγίες του προπονητή πριν μπεις στο γήπεδο; Να προσπαθήσεις να βρεις ανοιχτούς χώρους στην επίθεση;

«Ξέρω τι μπορώ να κάνω. Μου είπε να δουλέψω σκληρά για το σύνολο και ότι σίγουρα θα μου δοθούν ευκαιρίες. Πάντα όταν παίζεις κόντρα σε μεγάλες ομάδες θα βγουν 1-2 φάσεις για γκολ, όποτε είχα δύο ευκαιρίες και πέτυχα δύο γκολ. Ήταν ένα πολύ όμορφο συναίσθημα».

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανοιχτός στην άμυνα και προσπαθούσε να σκοράρει με λάθος τρόπο. Από την άλλη πλευρά, η Καβάλα έπαιξε γρήγορα και έξυπνα στην επίθεση και πέτυχε δύο γκολ. Αυτή ήταν η τακτική σας;

«Η αμυντική μας λειτουργία ήταν εξαιρετική. Όχι μόνο η άμυνα αλλά και η μεσαία γραμμή. Παλέψαμε σαν θηρία. Παίξαμε με πάθος και ο αντίπαλος δεν είχε αρκετό χώρο για να δημιουργήσει. Κάποιες φορές όταν είχαμε την κατοχή της μπάλας έπρεπε να κατεβάσουμε τον ρυθμό. Όλοι ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, προσπαθούμε, όμως, και εμείς να γίνουμε μια μεγάλη ομάδα».

Η Καβάλα δεν ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Στόχος είναι να μπει η ομάδα στα πλέι οφ;

«Όλα είναι πιθανά. Τώρα κοιτάζουμε το ματς του Κυπέλλου που υπάρχει με τον Πανιώνιο την Τετάρτη. Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε πολύ καλά. Επίσης, πρέπει να συγκεντρωθούμε στο ματς του Σαββάτου με την Ξάνθη. Πρέπει να προσπαθήσουμε να γίνουμε μία μεγάλη ομάδα. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όλοι για το σύνολο και αν τα καταφέρουμε θα πάμε την ομάδα ψηλά».

Μπορεί η Καβάλα να βγει στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν;

«Ελπίζω να γίνει, θέλουμε να κερδίσουμε όλα τα ματς. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό και τώρα κοιτάμε τη συνέχεια. Θα δούμε στο τέλος τι έχουμε καταφέρει».

Ποια είναι η άποψή σου για τον προπονητή κ. Ντε Μος;

«Είναι ένας πολύ έμπειρος προπονητής, ξέρει πολλά γύρω από το ποδόσφαιρο. Του αρέσει να συζητάει για το παιχνίδι και προσπαθεί να μας μεταδώσει τις γνώσεις του. Είναι ένας πολύ καλός τεχνικός για την Καβάλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES