16 Φεβ 2010

Ο Μπέκαμ κόντρα στο παρελθόν του!

Ο Μπέκαμ κόντρα στο παρελθόν του!Στο "Σαν Σίρο" του Μιλάνου θα παραταχθούν το βράδυ της Τρίτης Μίλαν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δύο ομάδες-μύθοι που έχουν κατακτήσει μαζί 10 φορές το "ιερό δισκοπότηρο" του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (7 Κύπελλα Πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ οι "ροσονέρι" και 3 οι "κόκκινοι διάβολοι"), όμως αυτό που οι περισσότεροι φίλαθλοι συζητούν περισσότερο και από το αγωνιστικό κομμάτι δεν είναι άλλο από το κεφάλαιο "Ντέιβιντ Μπέκαμ"... Και το γεγονός αυτό δεν προκαλεί καμία απορία: δεν είναι δα και λίγο πράγμα ο πιο "εμπορικός" και αναγνωρίσιμος παίκτης-σταρ στον πλανήτη (μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο από τους νεότερους μπορεί να τον συναγωνιστεί) να έρχεται μετά από επτά χρόνια αντιμέτωπος για πρώτη φορά με την ομάδα στην οποία έχτισε μία λαμπρή καριέρα αλλά και ζωή.

Το "Ολντ Τράφορντ" ήταν άλλωστε το ποδοσφαιρικό σπίτι του "Μπεκς" για δέκα σεζόν, από το 1993 μέχρι το 2003, και στο διάστημα αυτό έζησε και έκανε τα πάντα: κατέκτησε 14 συνολικά τίτλους (6 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα, 1 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 Διηπειρωτικό, 4 Κομιούνιτι Σιλντ), έπαιξε 265 ματς στην Πρέμιερ Λιγκ σκοράροντας 61 φορές και 81 ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκοντας δίχτυα 15 φορές, ενώ το σημαντικότερο ήταν πως αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους φίλους της Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ.

Το "μαγικό" δεξί πόδι του με τις σέντρες-ξυράφι, οι "θανατηφόρες" εκτελέσεις φάουλ του, το ταλέντο και η ηγετική του προσωπικότητα ήταν στοιχεία που τον έκαναν να καθιερωθεί και να αντέξει το μεγάλο βάρος της κόκκινης φανέλας με το Νο 7 που είχαν φορέσει στο παρελθόν οι Μπεστ, Μπράιαν Ρόμπσον και Καντονά, ωστόσο όλα αυτά τώρα είναι μόνο ευχάριστες αναμνήσεις για τον Μπέκαμ που θα επιχειρήσει να "πληγώσει" την παλιά του αγάπη και να κάνει ευτυχισμένους τους οπαδούς της Ιταλίδας αγαπημένης του, της Μίλαν.

Για μεγάλη μερίδα του κόσμου μάλιστα ο Λεονάρντο θα πρέπει να επιλέξει βασικό τον Μπέκαμ κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιιτεντ για έναν έξτρα λόγο, το κίνητρό του για εκδίκηση...

Θα επιστρέψει πίσω το... παπούτσι;

Βλέπετε, υπάρχουν πολλοί που δεν θα ξεχάσουν ποτέ το συμβάν της 15ης Φεβρουαρίου του 2003 μετά από εντός έδρας ήττα της Γιουνάιτεντ από την Άρσεναλ και αποκλεισμό από τον 5ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, όταν ο "έξω φρενών" Φέργκιουσον κλώτσησε μία μπότα στα αποδυτήρια της ομάδας του και αυτή βρήκε στο μέτωπο τον Μπέκαμ αναγκάζοντάς τον να κυκλοφορεί τις επόμενες ημέρες με τσιρώτα!

Σύμπτωση ή όχι, λίγους μήνες αργότερα ο παίκτης αποχαιρέτησε την Βορειοδυτική Αγγλία (ήταν εκείνη τη στιγμή ο δεύτερος πιο "παλιός" παίκτης της Μάντστεστερ μετά τον Ράιαν Γκιγκς) επιλέγοντας να συνεχίσει την καριέρα του για τα επόμενα τέσσερα χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης, με τις "κακές γλώσσες" να υποστηρίζουν πως ο Φέργκιουσον τον άφησε μετά... χαράς να φύγει και πως τώρα ο Μπέκαμ έχει την ευκαιρία να ξοφλήσει "παλιά γραμμάτια".

Ο ίδιος πάντως φρόντισε δημόσια να ρίξει τους τόνους, υποστηρίζοντας ότι δεν βλέπει το παιχνίδι των... αναμνήσεων κόντρα στη Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ ως μία ευκαιρία για εκδίκηση απέναντι στον Φέργκιουσον.

"Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ήταν πάντα μία πατρική φιγούρα για μένα. Ήταν πάντα, θα είναι πάντα, ανεξάρτητα από τις καλές ή κακές στιγμές που είχαμε. Μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω σε έναν σύλλογο που ονειρευόμουν πάντα να παίξω.

Δεν κρατώ καμία κακία προς τον μάνατζερ, είναι πραγματικά ένας εκπληκτικός άνδρας. Υπάρχουν μόνο καλές αναμνήσεις από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Δεν υπάρχει καμία διαφορά να διευθετηθεί. Οι ομάδες προχωρούν. Είχε έρθε η ώρα μου να αφήσω τη Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ το 2003 και έκανα το επόμενο βήμα",
τόνισε ο Μπέκαμ, ξεκαθαρίζοντας ότι ακόμα και αν σκοράρει δεν θα πανηγυρίσει...

"Δεν θα το πανηγυρίσω. Φυσικά και θα χαρώ αν σκοράρω. Όμως από σεβασμό προς τη Μάντστεστερ και τους οπαδούς της δεν θα πανηγυρίσω. Είναι πάντως η πρώτη φορά που θα παίξω για να χάσει η Μάντστεστερ".

Χάνσεν: "Καλός μόνο για αλλαγή για 20 λεπτά ο Μπέκαμ"

Την ώρα πάντως που όλος ο κόσμος περιμένει να δει τον ρέκορντμαν συμμετοχών με την Εθνική Αγγλίας (115 συμμετοχές με τα "λιοντάρια") να αναλάβει τη δεξιά πτέρυγα της μεσαίας γραμμής της Μίλαν και να έχει ομηρικές μονομαχίες με τον σπουδαίο αριστερό μπακ της Γιουνάιτεντ, Πατρίς Εβρά, υπάρχει και η αντίθετη άποψη όπως αυτή του Άλαν Χάνσεν, με τον παλαίμαχο άσο της Λίβερπουλ να εξηγεί μέσω αρθρογραφίας του στην αγγλική "Telegraph" πως το ιδανικό για τη Μάντσεστερ είναι να παίξει αντίπαλός της ο Μπέκαμ!

"Εάν ο Μπέκαμ ξεκινήσει κόντρα στην πρώτη ομάδα του για τη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, μπορώ να εγγυηθώ ότι ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον θα είναι απόλυτα ευχαριστημένος.

Είναι στα συν του Μπέκαμ ότι έχει διατηρήσει το πάθος και τον ενθουσιασμό του για να παίζει σε αυτό το υψηλό επίπεδο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, όμως δεν μπορείς να αγνοήσεις το γεγονός ότι το καλύτερο που μπορεί να προσφέρει τώρα είναι ως ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά μπαίνοντας ως αλλαγή στα τελευταία 20 λεπτά.

Είναι συνέχεια στον πάγκο για τη Μίλαν και το ίδιο συμβαίνει και στην Εθνική Αγγλίας αφού είναι ο μοναδικός τρόπος να επηρέασει ένα παιχνίδι. Για αυτό το λόγο ο Σερ Άλεξ θα απολαύσει το γεγονός αν δει τον Μπέκαμ στην αρχική ενδεκάδα της Μίλαν. Δεν νομίζω ότι θα συμβεί, αλλά αν γίνει, ο Πατρίς Εβρά θα έχει μία καλή βραδιά απέναντί του.

Ο Μπέκαμ δεν ήταν ποτέ ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, όμως είναι πιθανότατα ο πιο high-profile παίκτης που έχει δει ποτέ το συγκεκριμένο άθλημα. Όταν ήμουν στην Ιαπωνία για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002, όταν ρωτούσες κάποιον αν μιλάει αγγλικά, ήξεραν συνήθως μία λέξη: "Μπέκαμ".


Η παγκόσμια φήμη του είναι αξεπέραστη, όμως με αποκλειστικά ποδοσφαιρική προσέγγιση, δεν νομίζω ότι είναι μέσα στους 10 καλύτερους παίκτες στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή της Εθνικής Αγγλίας. Αναμφίβολα έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να βοηθήσει τη Γιουνάιτεντ να κατακτήσει κούπες, όμως ήταν ένας μεταξύ πολλών σπουδαίων.

Δεν μπορεί να συγκριθεί με τους Ρόι Κιν, Ερίκ Καντονά και Πολ Σκόουλς. Όταν ο Μπέκαμ αποχώρησε από τη Γιουνάιτεντ το 2003, τον αντικατέστησαν με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και όταν συγκρίνεις την επιρροή που είχε αυτό το ζευγάρι στο Ολντ Τράφορντ, ο Μπέκαμ έρχεται σε δεύτερη μοίρα",
αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χάνσεν.

Αν πάντως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ μελαγχολεί για το γεγονός ότι από τότε που έφυγε από τη Γιουνάιτεντ έχει πάρει μόνο δύο τίτλους στην καριέρα του (ισπανικό Σούπερ Καπ το 2003 και πρωτάθλημα το 2007 με τη Ρεάλ Μαδρίτης), ένα γεγονός που μπορεί να τον κάνει να αισιοδοξεί πως θα βγει νικητής από τη μάχη με το παρελθόν του είναι η τρομερή παράδοση της Μίλαν κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ...

Η παράδοση "φωνάζει" Μίλαν

Και αυτό γιατί οι "ροσονέρι" έχουν συναντήσει τους Άγγλους τέσσερις φορές στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και τους έχουν αποκλείσει ισάριθμες.

Στον ημιτελικό του 1958 (2-1 η Μάντσεστερ στο πρώτο ματς, 4-0 η ρεβάνς για τη Μίλαν), στον ημιτελικό του 1969 (2-0 η Μίλαν στο πρώτο ματς, νίκη μόνο με 1-0 για Γιουνάιτεντ στη ρεβάνς), στη φάση των "16" το 2005 (δύο νίκες με 1-0, με τον Κρέσπο να σκοράρει και τα δύο γκολ) και η πιο πρόσφατη στον ημιτελικό του 2007 (νίκη για Γιουνάιτεντ με 3-2 στο "Ολντ Τράφορντ", νίκη για Μίλαν με 3-0 στο "Σαν Σίρο').

Η τελευταία μάλιστα εκτός έδρας ήττα της Μάντσεστερ στο Τσάμπιονς Λιγκ έγινε στις 2 Μαΐου του 2007 και ήταν στο "Σαν Σίρο"... Τώρα αν θα επαναληφθεί η ιστορία και ο Μπέκαμ βγει νικητής στη μονομαχία με τον μέντορά του Φέργκιουσον, υπομονή λίγες ώρες ακόμα για την πρώτη μάχη, με τη ρεβάνς (αναμένεται θερμή υποδοχή προς τον Μπέκαμ από τους οπαδούς) να είναι προγραμματισμένη για τις 10 Μαρτίου.

Δηλώσεις του Ντέιβιντ Μπέκαμ και του Άλεξ Φέργκιουσον πριν τη μεγάλη μάχη:





Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:





Ο Μπέκαμ "εκτελεί" τους αντίπαλους γκολκίπερ με φάουλ:



Μαγικές ασίστ από τον "Μπεκς":



Ο πρώην "κάπτεν" της Εθνικής Αγγλίας στη Ρεάλ Μαδρίτης:



Η χολυγουντιανή παρουσίαση του Μπέκαμ από τους Λος Άντζελες Γκάλαξι:



Η πρώτη θητεία του 34άχρονου σούπερ σταρ στη Μίλαν:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES