15 Φεβ 2010

Ανησυχία, όχι πανικός

Προβληματισμός επικρατεί στον Παναθηναϊκό, μετά την ήττα με σκορ 2-0 από την Καβάλα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Πλέον η διαφορά του «τριφυλλιού» με τον δεύτερο Ολυμπιακό βρίσκεται στους τρεις βαθμούς και άπαντες στις τάξεις των «πρασίνων» ανησυχούν μήπως χαθεί το φετινό πρωτάθλημα.

Στα τελευταία τέσσερα ματς ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να νικήσει μόνο τη Λάρισα (3-0), ενώ μετρά δύο σερί ισοπαλίες, απέναντι σε Άρη (0-0) και ΑΕΚ (1-1), και χθες ηττήθηκε από τους «Αργοναύτες».

Μάλιστα, αυτή ήταν η δεύτερη ήττα του «τριφυλλιού» στο πρωτάθλημα (μετά το 2-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»), ενώ έχασε για πρώτη φορά από την ημέρα που ανέλαβε ο Νίκος Νιόπλιας. Οι «πράσινοι» φάνηκε να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην κλειστή άμυνα της Καβάλας και, όταν πίεσαν, ανοίχτηκαν περισσότερο για να σκοράρουν. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα φιλοξενούμενοι να εκμεταλλευτούν τα κενά που είχαν δημιουργηθεί στην αντίπαλη άμυνα καινα πάρουν μία σπουδαία νίκη.

Το προσεχές δεκαήμερο ο Παναθηναϊκός έχει έναν αγωνιστικό Γολγοθά, τον οποίο καλείται να... ανέβει. Πρώτα υπάρχει το ματς με τη Ρόμα (Πέμπτη, 22:05) στο Ολυμπιακό Στάδιο για τους «32» του Europa League, την Κυριακή φιλοξενούνται από τον ΠΑΟΚ-που βρίσκεται σε απόσταση πέντε βαθμών-στην Τούμπα και την επόμενη Πέμπτη υπάρχει ο επαναληπτικός κόντρα στους Ιταλούς. Πρόκειται για τρεις δύσκολους αγώνες, οι οποίοι είναι πιθανό να κρίνουν την τύχη της ομάδας τη φετινή σεζόν. Οι «πράσινοι» θέλουν να διακριθούν στο Europa League, όμως δεν θέλουν με τίποτα να χάσουν το πρωτάθλημα που τόσο καιρό κρατούν στα χέρια τους.

Όσον αφορά το φραστικό επεισόδιο που είχαν ο Καραγκούνης και ο Λέτο στην ανάπαυλα της χθεσινής συνάντησης, αποδίδεται στην ένταση της στιγμής και θεωρείται λήξαν. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός παρακολούθησε το υπόλοιπο του αγώνα από τα επίσημα του ΟΑΚΑ και αποχώρησε μόλις ο Σμολάρεκ σημείωσε το δεύτερο τέρμα της Καβάλας στην αναμέτρηση.

* Στο χθεσινό ματς ο Καραγκούνης έφτασε τις τρεις κίτρινες κάρτες και βρίσκεται στο όριο, όπως οι Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Γκάμπριελ και Βύντρα.

Καραγκούνης: «Όχι μόνο για τα εύκολα»

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Γιώργος Καραγκούνης επέστησε την προσοχή των συμπαικτών του στον αγώνα με τη Ρόμα για τη φάση των «32» του Europa League. «Δεν είναι μόνο το ματς με τον ΠΑΟΚ. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια. Εμείς σε κάθε παιχνίδι παίζουμε για τη νίκη, είτε στην Τούμπα είτε οπουδήποτε αλλού. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πρώτα αυτό της Πέμπτης και μετά αυτό της Κυριακής», δήλωσε ο διεθνής μέσος και πρόσθεσε:

«Το καλύτερο θα ήταν να είχαμε κερδίσει. Από εκεί και πέρα το ματς με τη Ρόμα είναι άλλο παιχνίδι, άλλη διοργάνωση και δεν πρέπει να μας επηρεάσει το σημερινό αποτέλεσμα. Είμαστε μεγάλη ομάδα, όχι μόνο για τα εύκολα, αλλά και για τα δύσκολα».

Καταλήγοντας, ο «Κάρα» αναφέρθηκε στην ιταλική ομάδα: «Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στην Ερυώπη. Εμείς όμως έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας και μπορούμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Μην ξεχνάμε όμως ότι είναι δύο παιχνίδια και όχι μόνο το ματς της Πέμπτης. Το λέω αυτό γιατί μπορείς να πάρεις μία πρόκριση και με δύο ισοπαλίες. Εμείς θέλουμε τη νίκη και έχουμε τρεις μέρες για να προετοιμαστούμε για αυτό το ματς. Είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Σπυρόπουλος τόνισε: «Είναι ένα πολύ κακό αποτέλεσμα για εμάς σε μια κρίσιμη καμπή του Πρωταθλήματος. Νομίζω ότι δεν μας πήγε το παιχνίδι. Εγκλωβιστήκαμε στην καλή τακτική και στην κλειστή άμυνα της Καβάλας. Δεν καταφέραμε να πετύχουμε ένα γρήγορο γκολ σε μια ευκαιρία που είχαμε με τον Σισέ. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι όσο περνούσε η ώρα γινόταν πιο δύσκολο για εμάς. Η Καβάλα έπαιρνε την ψυχολογία με το μέρος της κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Αν θέλουμε να πάρουμε κάτι από την Ρόμα θα πρέπει να εμφανιστούμε πολύ καλύτεροι. Να θυμηθούμε τις παλιές καλές εμφανίσεις μας και μετά να παίξουμε με τον ΠΑΟΚ, ένα παιχνίδι με που πρέπει να το κερδίσουμε».

Κληθείς να κάνει ένα σχόλιο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, ο αριστερός μπακ του «τριφυλλιού» ανέφερε: «Όλοι μας είμαστε πικραμένοι. πρώτα από όλα εμείς. Δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι. Η συνέχεια είναι δύσκολη. Είμαστε ακόμα μπροστά, στην βαθμολογία είμαστε πρώτοι. Δεν πρέπει να μας πάριε από κάτω και να δείξουμε χαρακτήρα στα επόμενα παιχνίδια, για να εμφανιστούμε καλύτεροι και να επιστρέψουμε στις νίκες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES