16 Φεβ 2010

Η ΑΕΚ... σβήνει το χρέος προς την «Morgan Stanley»

Στην τελική ευθεία έχει μπει το θέμα της διευθέτησης του δανείου από τη «Morgan Stanley» για την ΑΕΚ και μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να υπάρξει οριστική διαμόρφωση ως προς τον τρόπο της ολικής αποπληρωμής. Μιας αποπληρωμής που θα φτάσει στα 5,8 εκ. ευρώ, πολύ παραπάνω από αυτά που είχαν διαρρεύσει από το περιβάλλον του Σταύρου Αδαμίδη που χειριζόταν μέχρι πρότινος την
υπόθεση.

Η συμφωνία είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή της, με τους Παππά, Νοτιά να φέρουν μεγάλο μερίδιο στους χειρισμούς με τον πολυεθνικό κολοσσό.

Οι διαπραγματεύσεις που έκανε άλλωστε ο Σταύρος Αδαμίδης έπεσαν στο κενό, καθώς από την τράπεζα ξεκαθαριζόταν ότι οι όποιες συζητήσεις θα γίνουν μόνο με στελέχη της ΠΑΕ και όχι... εν δυνάμει, ενώ τονιζόταν ότι η εταιρία θα πλήρωνε μέχρι τέλους τουλάχιστον το κεφάλαιο που δανείστηκε.

Εξάλλου, από τα χρήματα που δανείστηκε η ΠΑΕ, γλιτώνει 800.000-1 εκ. ευρώ, χρήματα που αφορούν τόκους και προσαυξήσεις, αλλά και ποινές για καθυστερημένες καταβολές δόσεων.

Το κέρδος της ΑΕΚ από και πέρα θα είναι μια ευνοϊκότερη αντιμετώπιση για την εξόφληση του χρέους, καταβάλλοντας άμεσα κοντά στα 3 εκ. ευρώ και το υπόλοιπο ποσό σε βάθος χρόνου, χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν ήταν ακριβώς αυτή που περίμεναν στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, είναι όμως τουλάχιστον ένα βήμα για την τακτοποίηση υποθέσεων που εκκρεμούσαν και εμπόδιζαν την όποια ουσιαστική διαχείριση ακόμα και των μετοχών της εταιρίας.

Ασφαλώς, η Morgan Stanley θα συνεχίσει να διατηρεί υπό δέσμευση τις μετοχές μέχρι να εξοφληθεί το μεγαλύτερο μέρος του δανείου, αλλά τουλάχιστον τώρα θα μπορούν να προχωρήσουν τα διοικητικά θέματα.

Τώρα το αν θα αναλάβει, τελικά, η Αδαμίδης, είναι κάτι που το γνωρίζει μόνον ο ίδιος, καθώς έτσι κι αλλιώς η περίοδος που είχε προαναγγείλει την ανάληψη της διοίκησης, πήρε ήδη μία (ακόμα) εβδομάδα προθεσμία.

Εξάλλου, ο 36χρονος δικηγόρος είχε θέσει ως βασικό άξονα για να πάρει στα χέρια του το τιμόνι της εταιρίας, την αποπληρωμή του εν λόγω δανείου για να παραλάβει και τις μετοχές.

Και από το στιγμή που η Morgan Stanley δεν αποδεσμεύει τις μετοχές, κάτι τέτοιο είναι δύσκολο έως και απίθανο να επαληθευτεί.
tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES