4 Δεκ 2009

«Έπεσε» στην Πόλη

Άτυχος ο Παναθηναϊκός, γνώρισε την ήττα 1-0 από την Γαλατάσαραϊ στο «Αλί Σαμί Γεν» με γκολ του Σαρπ στο 50’. Κρατάνε την τύχη τους στα χέρια τους οι «πράσινοι» που υποδέχονται την Ντιναμό Βουκουρεστίου την τελευταία αγωνιστική, περνάνε στους «32» του Europa League. Νίκησαν οι Ρουμάνοι 1-0 την Στουρμ Γκρατς στο άλλο παιχνίδι του έκτου ομίλου.

Θα μπορέσουν να φύγουν με καλύτερο αποτέλεσμα οι παίκτες του Χενκ Τεν Κάτε από την Κωνσταντινούπολη αλλά πλήρωσαν μια αδράνεια στην άμυνα και μια κόντρα της μπάλας. Με τα «αν» δεν γράφεται ιστορία όμως και πλέον το «τριφύλλι» ζητάει ένα βαθμό στο ΟΑΚΑ στις 16/12 όταν και θα υποδεχθεί τη Ντιναμό Βουκουρεστίου, προκειμένου να σφραγίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Το ματς

Οι «πράσινοι» μπήκαν με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς στο παιχνίδι. Τα τρία αμυντικά χαφ που χρησιμοποίησε ο Τεν Κάτε, αποτελούσαν εγγύηση για τα μετόπισθεν, όπου ο Παναθηναϊκός δεν απειλήθηκε. Παράλληλα όμως, οι παίκτες του «τριφυλλιού» δεν έδειχναν να είναι σε θέση να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για κάτι καλό στην επίθεση. Η τούρκικη ομάδα διαπίστωσε αδυναμία στην αριστερή πτέρυγα της άμυνας του Παναθηναϊκού και «χτύπησε» σε αυτό το σημείο. Σάμπρι και Χακάν Αρντά έβαλαν στη μέση τον Δάρλα και δημιούργησαν κάποιες φάσεις από εκεί. Γενικά, το πρώτο μέρος δεν προσέφερε ιδιαίτερες συγκινήσεις και το 0-0 ήταν το δίκαιο αποτέλεσμα. Στο 19’ τέρμα που σημείωσε ο Σαρπ, ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Ο Τούρκος ποδοσφαιριστής ήταν πολύ πιο τυχερός στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, αφού κατάφερε να σκοράρει με τη βοήθεια του Ζιλμπέρτο. Στο 50’ μετά από χτύπημα φάουλ και αδράνεια της άμυνας του Παναθηναϊκού, ο Σαρπ έπιασε το σουτ, η μπάλα βρίσκει στον Βραζιλιάνο μέσο του Παναθηναϊκού και αντί για άουτ, άλλαξε πορεία και βρέθηκε στα δίχτυα του Τζόρβα. Οι παίκτες του Τεν Κάτε αντέδρασαν δυναμικά και στα επόμενα λεπτά έχασαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν, πρώτα με τον Ρουκάβινα και στη συνέχεια με τον Σισέ.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω και στη φάση του 76’ όταν ο διαιτητής δεν υπέδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τοπάλ πάνω στον Νίνη. Σε γενικές γραμμές, οι «πράσινοι» έδειξαν να θέλουν περισσότερο να «κλειδώσουν» την πρόκριση με μια ισοπαλία, παρά να διεκδικήσουν νίκη και πρώτη θέση στον όμιλο. Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις τελικά δεν κατάφεραν τίποτα από τα δύο, γνωρίζοντας την ήττα από την Γαλατάσαραϊ σε ένα παιχνίδι που σε καμία περίπτωση δεν ήταν χειρότεροι από τους αντιπάλους τους.

Το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Φράνκο, Γκοχάν Ζαν (30' Ουζμπέκ), Τσετίν, Σαμπρί, Μπαλτά, Τοπάλ, Σαρπ, Ελάνο (73' Ακμάν), Αρντά Τουράν, Κιούελ (63' Κεϊτά), Νοντά

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα (46' Σπυρόπουλος), Δάρλας, Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης (63' Χριστοδουλόπουλος), Καραγκούνης (73' Νίνης), Ρουκάβινα, Σισέ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES