2 Δεκ 2009

ΑΕΚ: Να δείξουν χαρακτήρα…

Χαρακτήρα καλούνται να δείξουν οι παίκτες της ΑΕΚ στον αποψινό (20:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΑΝΤ-1) αγώνα με την Έβερτον, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Europa League. Οι ποδοσφαιριστές της «Ένωσης» παραμένουν απλήρωτοι, όμως θέλουν να τα δώσουν όλα για τη νίκη που θα τους κρατήσει ζωντανούς για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Εξάλλου, οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν η Μπενφίκα να φύγει με το «διπλό» από την έδρα της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, αφού αν οι Πορτογάλοι νικήσουν εξασφαλίζουν από σήμερα την παρουσία τους στους «32» του θεσμού. Έτσι, η ΑΕΚ μπορεί να βρει τους «αετούς» αδιάφορους στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων και να πάρει το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση του Europa League.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες στα αποδυτήρια και ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στους αγώνες με την Έβερτον και τον Πανιώνιο. Όσον αφορά τον σημερινό ματς, ο Σερβοέλληνας τεχνικός δεν υπολογίζει στους τραυματίες Γιάχιτς και Νέμεθ, στον Γκερέιρο που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, αλλά και στον Ενσαλίβα που έμεινε εκτός για λόγους τακτικής.

Ο 61 ετών προπονητής θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Σάχα και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Αραούχο (ή Γεωργέα), Μαϊστόροβιτς, Ζεράλδο και Καράμπελα. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Μάκος και ο Καφές, έχοντας στα πλάγια τον Χέρσι (ή Λεονάρντο – δεξιά) και τον Μαντούκα (αριστερά). Πιο μπροστά θα παίξει ο Σκόκο, ενώ μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Μπλάνκο. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Αραμπατζής, Γκέντσογλου, Χουανφράν, Άρτσε, Γιαχάγια, Ταχτσίδης, Λεονάρντο και Παυλής.

Πώς θα αγωνιστεί η Έβερτον

Με το κλασικό 4-4-2 θα παρατάξει ο Ντέιβιντ Μόγες την Έβερτον κόντρα στην ΆΕΚ. Την αρχική σύνθεση της αγγλικής ομάδας θα αποτελέσουν οι εξής: Χάουαρντ (τερματοφύλακας), Χίμπερτ (δεξί μπακ), Γκόσλινγκ, Ντιστέν (κεντρικοί αμυντικοί), Μπέινς (αριστερό μπακ), Ρόντγουελ, Φελαϊνί (στο κέντρο της μεσαία γραμμής), Πιένααρ (δεξί χαφ), Μπιλιαλετντίνοφ (αριστερό χαφ), Κέιχιλ και Σαχά (επιθετικοί).

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κόλεμαν, Μουσταφί, Ντάφι, Ζο, Μπάξτερ, Γιακούμπου, Άκπαν και Νας. Στο Νησί έμειναν οι Αρτέτα, Όσμαν, Γιόμπο και οι Νιλ και Χάιτινχα, που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Επαφές της ΑΕΚ με την Μπόχουμ για τον Τζεμπούρ

Στον Πανιώνιο έχει αποφασίσει ο Ράφικ Τζεμπούρ να συνεχίσει την καριέρα του, σύμφωνα με δημοσίευμα στην Αλγερία. Την ίδια ώρα, φήμες θέλουν τον 25χρονο επιθετικό της ΑΕΚ να έχει συμφωνήσει σε όλα με την Μπόχουμ και να αγωνιστεί στην Bundesliga από τον Ιανουάριο.

Μάλιστα, η «Ένωση» φέρεται να βρίσκεται σε επαφή με την γερμανική ομάδα, η οποία προσφέρει 300.000 ευρώ για τον δανεισμό του «τρομοκράτη». Ωστόσο, οι δύο ομάδες διαφωνούν στον ορισμό της οψιόν αγοράς, στην περίπτωση που η Μπόχουμ μείνει ικανοποιημένη από τον διεθνή άσο και θέλει να τον κάνει δικό της.

Ραντεβού στη Φλόριντα!

Στις ΗΠΑ θα συναντηθούν αύριο ο Νίκος Νοτιάς και ο Χαράλαμπος Κοζώνης. Οι δύο άνδρες καλούνται να βρουν λύση στο οξύ πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο μεγαλομέτοχος της «Ένωσης» θέλει να γίνουν όλα «όπως πρέπει» και θα ταξιδέψει ο ίδιος στη Φλόριντα, όπου θα συναντήσει το επίδοξο αφεντικό στην έδρα του. Οι συνεργάτες του κ. Κοζώνη υποστηρίζουν ότι ο κ. Νοτιάς έχει στα χέρια του την τραπεζική απόδειξη της οικονομικής επιφάνειας του πρώτου.

Αν αύριο όλα κυλήσουν ομαλά, τότε αναμένεται να υπογραφεί το προσύμφωνο και στη συνέχεια να μπουν οι ορκωτοί λογιστές στα γραφεία των «κιτρινόμαυρων». Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου (σ.σ.: που θα γίνει η αύξηση του μ.κ.) οι λογιστές θα έχουν διαπιστώσει αν τα πραγματικά χρέη είναι κοντά σε αυτά που έχουν οριστεί στο προσύμφωνο και ένα μήνα αργότερα θα μπορεί ο κ. Κοζώνης να καταθέσει τα 19 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ.

Εκείνο που μένει να φανεί αύριο είναι αν ένας εκ των δύο ανδρών θα καλύψει τα τρέχοντα έξοδα της ΠΑΕ, αφού οι – κυρίως οι ξένοι - παίκτες απειλούν ότι θα απέχουν από τον αγώνα με τον Πανιώνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES