2 Δεκ 2009

Χάθηκε και η Ευρώπη…

Μετά το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, η ΑΕΚ αποχαιρέτησε και το στόχο μίας καλής πορείας στο Europa League. Η «Ένωση» ηττήθηκε με 1-0 από την Έβερτον χάνοντας κάθε ελπίδα να βρεθεί στους «32». Σκόρερ για την αγγλική ομάδα ο Μπιλιαλέντινοφ στο 7’. Ανούσιοι στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι ελλείψει Μαντούκα, Σκόκο και Μπλάνκο από το βασικό σχήμα, εμφανώς βελτιωμένοι στην επανάληψη όπου έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να αποφύγουν την ήττα.

Ο αγώνας…

Η επιλογή του Ντούσαν Μπάγεβιτς να αφήσει στον πάγκο τους Σκόκο, Μπλάνκο, Μαντούκα, Καράμπελα και Αραούχο ξένισε πολλούς. Η πειραματική σύνθεση της ΑΕΚ είχε δυσκολίες να προσαρμοστεί στα δεδομένα του αγώνα και τον κακό αγωνιστικό χώρο. Η Έβερτον που παρατάχθηκε με ό,τι καλύτερο διέθετε ευτύχησε να προηγηθεί στο 6’ με τον Τζο να βάζει στην πλάτη του Μαϊστόροβιτς και Γεωργέα και να σερβίρει την κατάλληλη στιγμή στον Μπιλιαλέντινοφ, που με αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αυτή ήταν και η μοναδική πραγματική ευκαιρία στο πρώτο μέρος, όπου περισσότερες από τις φάσεις ήταν οι αναγκαστικές αλλαγές (Μαντούκα αντί Μάκου στο 30’ για την ΑΕΚ). Η «Ένωση» αναλωνόταν σε σέντρες του Χέρσι που ήταν εύκολη λεία για την πανύψηλη οπισθοφυλακή της αγγλικής ομάδας και μακρινά σουτ, μόνο ένα εκ των οποίων (στο 32’ από τον Ταχτσίδη) προβλημάτισε τον Χάουαρντ. Οι φιλοξενούμενοι δεν έδειχναν ιδιαίτερη διάθεση να επιτεθούν περισσότερο και περίμεναν το λάθος των «κιτρινόμαυρων» για να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους.

Με την είσοδο των Σκόκο (46’) και Μπλάνκο (61’) η ΑΕΚ απέκτησε μεγαλύτερη επιθετική δραστηριότητα στην επανάληψη. Μάλιστα πλησίασε γρήγορα δύο φορές στην ισοφάριση, στο 53’ με το πλασέ του Ταχτσίδη από κοντά να κοντράρει σε αντίπαλο και στο 59’ με το μακρινό σουτ του Χέρσι να «γλύφει» το δεξί κάθετο δοκάρι του Χάουαρντ. Η Έβερτον είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο αναζητώντας το δεύτερο γκολ με αντεπιθέσεις και στο 60’ χρειάστηκε να επέμβει σωτήρια ο Σάχα σε σουτ του Τζο διατηρώντας την «Ένωση» στο παιχνίδι. Η μεγαλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ να αποφύγει την ήττα χάθηκε στο 75’, όταν το σουτ του Μαντούκα που είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα σταμάτησε σε σώμα αμυνόμενου.

Το τελικό αποτέλεσμα έσβησε και τις τελευταίες ελπίδες της ΑΕΚ για πρόκριση στους «32» του Europa League, ενώ αντίθετα εξασφάλισε στην Έβερτον την πρόκριση, ως δεύτερη του ενάτου ομίλου. Η «Ένωση» ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στις 17 Δεκεμβρίου αντιμετωπίζοντας την Μπενφίκα (προκρίθηκε ως πρώτη) στο «Ντα Λουζ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES