28 Νοε 2009

Ηρακλής-Εργοτέλης 0-2

Μεγάλη νίκη του Εργοτέλη μέσα στο Καυταντζόγλειο επί του Ηρακλή 2-0! Οι Κρητικοί διατήρησαν την παράδοση που τους θέλει να μην χάνουν τα τελευταία τέσσερα χρόνια (!) στη Θεσσαλονίκη από τον «Γηραιό».

Τα γκολ για την ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου πέτυχαν οι Ορφανός στο 51’ και Μπούντιμιρ στο 84’. Κορυφαίος του αγώνα ο Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις, ο οποίος έβγαλε τις ασίστ και στα δύο γκολ της ομάδας του.

Το ματς

Οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο ημίχρονο είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Σε 2-3 φάσεις έγιναν και απειλητικοί. Στο 8’ ο Βερπακόφσκις βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή του Ηρακλή, έπιασε την κεφαλιά, έπειτα από σέντρα που του έγινε από δεξιά, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κοβαλέφσκι. Δύο λεπτά αργότερα (10’) ο Ηρακλής βγήκε στην επίθεση, ο Ηλιάδης βρήκε ανοιχτό χώρο και έκανε ένα πολύ δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή του Εργοτέλη, αλλά ο Δασκαλάκης δεν είχε πρόβλημα να αποκρούσει την μπάλα.

Οι Κρητικοί, όμως, συνέχισαν να πιέζουν τον Ηρακλή και με κορυφαίο τον Βερπακόφσκις, ο οποίος είχε πολλά κέφια στο πρώτο 45λεπτο, θα μπορούσαν να έχουν πετύχει κάποιο γκολ. Ο Λετονός επιθετικός στο 16' έκανε ένα εκπληκτικό τακουνάκι, «άδειασε» δύο παίκτες του Ηρακλή, αλλά πριν κάνει την παράλληλη, προς το τέρμα του Κοβαλέφσκι, μπαλιά, ο Σαρακατσάνος, την τελευταία στιγμή, έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 24' το καλό σουτ του Μπέτο, έξω από την περιοχή, πέρασε δίπλα από την εστία του Ηρακλή, ενώ στο 37', ο Εργοτέλης έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Ρομάνο έβγαλε την κάθετη πάσα στον Βερπακόφσκις, ο επιθετικός των Κρητικών έπιασε το σουτ από πολύ καλή θέση, αλλά ο Κοβαλέβσκι έδιωξε με το δεξί πόδι σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Εργοτέλης μπήκε το ίδιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, όμως, η ομάδα του Ηρακλή ήταν αυτή που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Στο 50’, σε μία φάση διαρκείας, ο Μιλάνο έκανε την πάσα στον Παπαστεριανό, ο οποίος την έχασε, αυτή κατέληξε και πάλι στον Μιλάνο, αλλά το πλασέ του Αργεντινού ήταν άσχημο.

Στην αμέσως επόμενη φάση (51)’, ο Εργοτέλης άνοιξε το σκορ. Ο Τσεσνάουσκις έβγαλε μία καταπληκτική σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα πήγε …συστημένη στο κεφάλι του Ορφανού, ο οποίος βρισκόταν στον δεύτερο δοκάρι της εστίας του Κοβαλέφσκι. Ο μέσος του Εργοτέλη έπιασε μία πολύ όμορφη κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ηρακλή, ανοίγοντας το σκορ.

Από κει και πέρα, ο Ηρακλής πίεσε για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, αλλά μόνο στο 65’ δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να πετύχει το πολυπόθητο γκολ. Ο Γιάκομπ βρέθηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή του Δασκαλάκη και σε θέση μέσα δεξιά, αλλά το σουτ του απέκρουσε ο Έλληνας τερματοφύλακας. Η ομάδα του κ. Κωφίδη είχε την ανιαρή κατοχή της μπάλας, με τον Εργοτέλη να κρατάει, μάλλον εύκολα, το 1-0.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 85’, σε μία αντεπίθεση, οι Κρητικοί κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους! Ο κορυφαίος του γηπέδου, Τσεσνάουσκις, έκανε την επέλαση από δεξιά, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Μπούντιμιρ, ο οποίος μόνος του με το τέρμα δεν αστόχησε και έκανε το 2-0 για την ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης και ο Εργοτέλης πανηγύρισε μία πολύ σπουδαία νίκη.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΗΡΑΚΛΗΣ (Κωφίδης): Κοβαλέφσκι, Σαρακατσάνος, Παπαζαχαρίας, Μάρτος (58' Βέλλιος), Περπερίδης, Ηλιάδης, Ντιέ (79' Μπόσνιακ), Παπαστεριανός, Κονέ (45' Κονέ), Επστάιν, Ιακόμπ

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Σασιασβίλι, Ρουμπάκης, Βερπακόφσκις (75' Μπούντιμιρ), Τζούνιορ, Γελαδάρης, Ρομάνο, Κορδονούρης, Μπέτο, Τσεσνάουσκις, Ορφανός (71' Χίμπλινγκερ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES