17 Νοε 2009

ΑΕΚ: «Αρραβώνας» με Μπλάνκο και Μπομπ

Σε κατ’αρχήν συμφωνία με τον Ισμαέλ Μπλάνκο για την επέκταση της συνεργασίας τους έως το 2013 ήρθε η ΠΑΕ ΑΕΚ, όπως αποκάλυψε ο μάνατζέρ του στη «SportDay». Ποιοι είναι οι όροι του νέου συμβολαίου. Πιθανώς κι εντός της ημέρας η υπογραφή προσυμφώνου με τον Χαράλαμπο Κοζώνη. Αποδέχεται το νέο χρέος από την εφορία ο Ελληνοαμερικανός υποψήφιος επενδυτής. Ανοικτό το ενδεχόμενο αναβολής της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Τα βρήκε με «Ζορό»

Από τις ΗΠΑ περίμεναν τα ευχάριστα οι φίλοι της ΑΕΚ, από αλλού τους ήρθαν… Ο μάνατζερ του Ισμαέλ Μπλάνκο, Χουάν Μπέρος, αποκάλυψε στη «SportDay» πως βρέθηκε η χρυσή τομή ανάμεσα στην ομάδα και τον πελάτη του για την επέκταση της συνεργασίας τους έως το 2013. «Ο συνεργάτης μου, ο Γκουστάβο Οναϊντία, συναντήθηκε σήμερα (σ.σ.: χθες) με τον πρόεδρο της ΑΕΚ. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και υπάρχει κατ'αρχήν συμφωνία για την ανανέωση του συμβολαίου του Μπλάνκο μέχρι το 2013», δήλωσε στη «SportDay» ο Μπέρος.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι πάγιες ετήσιες απολαβές του «Ζορό» θα ανέρχονται στις 700.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται μπόνους κατάκτησης στόχων. Οι υπογραφές θα μπουν με την ολοκλήρωση της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στον Χαράλαμπο Κοζώνη. Προφανώς, η παραπάνω συμφωνία έγινε με τις ευλογίες του 65χρονου επίδοξου αγοραστή, αφού ο ίδιος αναμένεται να επωμιστεί το βάρος του συμβολαίου του Αργεντινού φορ.

Υπογράφεται το προσύμφωνο

Πιθανότατα εντός της ημέρας θα υπογραφεί το προσύμφωνο ανάμεσα στην ΠΑΕ ΑΕΚ και τον Χαράλαμπο Κοζώνη, που θα αποτελεί τον προπομπό για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στον 65χρονο επιχειρηματία. Ο τελευταίος αναστατώθηκε από δημοσίευμα που έφερε την «Ένωση» να χρωστά 63,7 εκατ. ευρώ από τη μη απόδοση φόρων την περίοδο 1992-2003, ωστόσο διαβεβαιώθηκε πως το χρέος αυτό έχει υπαχθεί στο άρθρο 44 και θα επιβαρύνει την ΠΑΕ με 3.185.000 ευρώ, που θα πρέπει να αποπληρωθούν εντός δέκα ετών (με το 50% όμως να είναι άμεσα καταβλητέο).

Οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών συναντώνται για να συμφωνήσουν στους τελικούς όρους του προσυμφώνου. Ο Ελληνοαμερικανός υποψήφιος επενδυτής έχει θέσει ως όρο να μην υπάρχει μεγάλη απόκλιση μεταξύ των χρεών που του έχουν παρουσιαστεί και εκείνων που θα προκύψουν από την έρευνα των ορκωτών λογιστών. Παράλληλα, στο προσύμφωνο θα προβλέπεται πως οι μέτοχοι δεν θα μπορούν να προβούν σε εμπορική συμφωνία ή σύναψη δανείου, ενώ ακόμη δεν έχει αποφασιστεί τι θα γίνει με τα χρέη της «Empire» (δεν δέχεται να τα επωμιστεί ο Χαράλαμπος Κοζώνης) και τη συμμετοχή στην κατασκευή του προπονητηρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Χαράλαμπος Κοζώνης έχει ζητήσει να μεταφερθεί για τις 10 Ιανουαρίου η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (που θα τον καταστήσει και τυπικά «αφεντικό») αντί να γίνει εντός του Δεκεμβρίου. Σε περίπτωση που υπάρξει τέτοια καθυστέρηση, θα είναι δύσκολο να κινηθεί η «Ένωση» όπως θα ήθελε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Συνεχίζεται η αναζήτηση του Τζεμπούρ

Σε αναζήτηση ομάδας εξακολουθεί να βρίσκεται ο Ράφικ Τζεμπούρ, αφού η χειμερινή μεταγραφική περίοδος πλησιάζει και ο ίδιος εξακολουθεί να είναι περιθωριοποιημένος στην ΑΕΚ. «Όλες οι ομάδες που έχουν ρωτήσει για τον Ράφικ, μου έχουν πει πως αν επισημοποιήσουν το ενδιαφέρον τους, θα απευθυνθούν σε μένα ή στην ΑΕΚ μετά τον Δεκέμβριο. Οτιδήποτε άλλο αυτή τη στιγμή είναι πρόωρο», δήλωσε στη «SportDay» ο μάνατζερ του Τζεμπούρ, Γιάννης Λυπημένος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES