23 Οκτ 2009

ΑΕΚ: Από όνειρο, εφιάλτης!

Με τόση πίεση, όποια ομάδα βρισκόταν στη θέση της πιθανότατα να είχε την ίδια τύχη. Η ΑΕΚ δέχτηκε πολλά και απανωτά «χτυπήματα» στην αναμέτρηση με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, για την 3η αγωνιστική του Europa League και τελικά υπέκυψε στην ανωτερότητα των Λευκορώσων (2-1).

Ένα δίλεπτο ήταν ικανό να «γκρεμίσει» όλα όσα οι ποδοσφαιριστές του Ντούσαν Μπάγεβιτς είχαν «χτίσει» στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης του Μινσκ (σ.σ. υπέρ της 1-0 με το πέναλτι του Μπλάνκο). Ένα γκολ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και (53’) αποβολή του Μαϊστόροβιτς στο 55’. Κάπου εκεί η «Ένωση» έχασε τη «γη κάτω από τα πόδια της».

Οι γηπεδούχοι δεν άφησαν την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη και με ασφυκτικό πρέσινγκ έβαλαν την ελληνική ομάδα μέσα στην εστία της. Τα χειρότερα, όμως, δεν είχαν έρθει. Η βροχή ολοένα και δυνάμωνε και μαζί της οι μαζικές είσοδοι των Λευκορώσων στην περιοχή του Σάχα. Η ελπίδα της ΑΕΚ να φύγει από εκεί τουλάχιστον με τον υπερπολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας «έσβησε» πέντε λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Ακολούθησε η αποβολή (και) του Άρτσε, αλλά και η απομάκρυνση του Μπάγεβιτς από τον πάγκο! Με λίγα λόγια όλα πήγαν στραβά.

Μάλιστα, σε συνδυασμό με τη νίκη της Μπενφίκα επί της Έβερτον, η ΑΕΚ έπεσε τελευταία στη βαθμολογία, σε ισοβαθμία με την ΜΠΑΤΕ. Η επόμενη αγωνιστική θα κρίνει πολλά. Η «Ένωση» θέλει νίκη επί των Λευκορώσων και ταυτόχρονα δεύτερη σερί ήττα των «ζαχαρωτών» με τους Πορτογάλους για να ελπίζει στη 2η θέση. Ειδάλλως τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα… Για την ακρίβεια, αδύνατον να αντιστραφούν!

Μπάγεβιτς: «Εριστικός ο διαιτητής»!

Με τις υποδείξεις του Ούγγρου διαιτητή Σάμπο τα έβαλε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μετά το τέλος του αγώνα της ΑΕΚ με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Σερβοέλληνας τεχνικός δεν έκρυψε την οργή του με την αποβολή του από τον πάγκο, αλλά και την κακή… κρίση του ρέφερι στην κόκκινη του Μαϊστόροβιτς και τα μόλις δύο λεπτά καθυστερήσεων. Για την εικόνα της ομάδας του, έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθεια, ασχέτως αν αυτή δεν συνδυάστηκε με θετικό αποτέλεσμα.

«Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τους παίκτες μου για την προσπάθεια που έκαναν. 20 χρόνια είμαι προπονητής και όχι μόνο δεν έχω αποβληθεί ποτέ, αλλά ούτε έχω διαμαρτυρηθεί. Έδωσε δύο λεπτά καθυστερήσεων στο παιχνίδι όταν ο Χουανφράν ήταν μόνο 3 λεπτά κάτω και έγιναν 6 αλλαγές. Χαιρέτησα αυτή την απόφασή του και με απέβαλε. Αν και δεν μου αρέσει να μιλάω για τη διαιτησία με πείραξε ο προκλητικός τρόπος που αντιμετώπισε τους παίκτες μου. Ήταν εριστικός. Το παιχνίδι γύρισε μετά την αποβολή του Μαϊστόροβιτς», είπε σχετικά ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και συνέχισε αναφερόμενος στην εικόνα του αγώνα:

«Έγιναν λάθη από τους παίκτες μου, αλλά πάλεψαν. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλά. Είχαμε τρεις καλές φάσεις στις οποίες θα μπορούσαμε να βάλουμε δεύτερο γκολ μετά τα 0-1. Η ΜΠΑΤΕ είχε μόνο ένα σουτ. Το παιχνίδι γύρισε μετά την αποβολή του Μαϊστόροβιτς. Ήταν λάθος το μαρκάρισμά του, αλλά ήταν και αυστηρή η αποβολή. Ήμουν μπροστά και το είδα».

Από τη μεριά του, ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς τόνισε για την αποβολή του πως: «δεν πιστεύω πως έπρεπε να μου δείξει την πρώτη κίτρινη κάρτα, ενώ στη φάση της δεύτερης είναι 50-50. Η πρώτη ήταν πολύ αυστηρή. Δε θέλω να ψάχνω για δικαιολογίες αλλά όταν μια ομάδα μένει με 10 παίκτες, το παιχνίδι αλλάζει». Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Άκη Μάκου: «Η 2η αποβολή δε νομίζω ότι επηρέασε το ματς. Πιστεύω, πάντως, ότι παίξαμε καλά και αξίζαμε κάτι παραπάνω. Ξεκινήσαμε μια δύσκολη σεζόν και μέχρι τώρα όλα μας πάνε ανάποδα, ενώ δε μας βοηθάει και η κούραση που υπάρχει από τα συνεχή παιχνίδια και ταξίδια. Προσπαθούμε για το καλύτερο, πάντως, αλλά δεν έχουμε τύχη».

Παρά την κακή βαθμολογική θέση της ομάδας, υπάρχουν ακόμη ελπίδες πρόκρισης σύμφωνα με τον Γκουστάβο Μαντούκα: «Πιστεύω ότι όλα είναι ανοιχτά ακόμη. Τώρα πρέπει να ξεχάσουμε αμέσως ό,τι συνέβη γιατί μας περιμένει ο Αρης. Μια δυνατή ομάδα σε μια δυνατή έδρα και θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ για να πάρουμε τη νίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES