23 Οκτ 2009

ΠΑΟΚ: Οι σκέψεις του Σάντος ενόψει ΠΑΟ

Το ενδιαφέρον των ανθρώπων του ΠΑΟΚ είναι στραμμένο στο κυριακάτικο (19:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1) παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Φερνάντο Σάντος προετοιμάζει την ομάδα του για το ματς κόντρα στους «πράσινους», έχοντας διάφορα προβλήματα να επιλύσει.

Ο Πορτογάλος τεχνικός θα παρατάξει τον «Δικέφαλο» χωρίς τους Φιλομένο και Κονσεϊσάο που τραυματίστηκαν στη χθεσινή προπόνηση. Ο Αργεντινός φορ είχε επιστρέψει στα μέσα της εβδομάδας από τραυματισμό και χθες αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον τένοντα (κοντά στο σημείο που είχε υποστεί θλάση και τώρα θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για περίπου τρεις εβδομάδες), ενώ ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός δεν κατάφερε να βγάλει το πρόγραμμα, λόγω των γνωστών ενοχλήσεων στους προσαγωγούς.

Σύμφωνα με όσα έδειξε ο Σάντος στη χθεσινή προπόνηση, ο ΠΑΟΚ θα παίξει με 4-3-3 απέναντι στο «τριφύλλι», έχοντας στην κορυφή της επίθεσης τον Βλάνταν Ιβιτς. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα βρίσκεται ο Γκαρσία, ο οποίος θα έχει για στηρίγματα τους Φωτάκη και Σορλέν στα πλάγια. Δεξί εξτρέμ θα είναι ο Κουτσιανικούλης, αριστερό ο Βιεϊρίνια και πιο μπροστά θα είναι ο Ίβιτς. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Χαλκιάς, ενώ η άμυνα θα αποτελείται από τους Σνάουτσνερ (ή Αραμπατζής), Τσιρίλο, Κοντρέρας και Σαβίνι.

Ο Σάντος θέλει οι παίκτες του να πάρουν τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου, με στόχο να έχουν την μπάλα στην κατοχή τους και να την κυκλοφορούν σωστά. Μάλιστα, τη χθεσινή προπόνηση παρακολούθησε και ο Ζήσης Βρύζας, συνοδευόμενος από τον Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο (σ.σ.: εξακολουθεί να είναι κοντά στην ομάδα, χωρίς να έχει κάποιον θεσμικό ρόλο). Στο τέλος του προγράμματος ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ είχε δεκάλεπτο τετ α τετ με τον Πορτογάλο τεχνικό.

«Μεγάλο επίτευγμα για τον ΠΑΟΚ»

Στην ολοκλήρωση του αθλητικού κέντρου στη Νέα Μεσημβρία, που θα λειτουργήσει και επίσημα σήμερα, αναφέρθηκε ο Βασίλης Σεργιαννίδης, μιλώντας στη «SportDay». Ο κ. Σεργιαννίδης ήταν ένας από τους ανθρώπους που πρόσφεραν πολλά για τη δημιουργία των εγκαταστάσεων, αφού βοήθησε στο τεχνικό μέρος της υπόθεσης λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας ως μηχανικού.

«Είναι πραγματικά ένα μεγάλο επίτευγμα για τον ΠΑΟΚ να αρχίσει η λειτουργία του αθλητικού κέντρου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε: «Κάποια βασικά πράγματα για τις υποδομές έχουν γίνει, όπως το αποδυτήριο που έκανα για τις μικρές ομάδες και τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, οπότε μπορούν να αρχίσουν οι προπονήσεις κάποιων ομάδων από τα τμήματα υποδομής».

Ερωτηθείς αν περίμενε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, απάντησε: «Ομολογώ ειλικρινά ότι δεν το περίμενα. Φαίνεται ότι τα στελέχη της διοίκησης το πήραν σοβαρά το πράγμα, ασχολήθηκαν ζεστά με το θέμα και έφτασαν στο σημείο να αρχίζουν από την ερχόμενη Δευτέρα τις προπονήσεις τα ''βλαστάρια'' του συλλόγου. Θέλω να παρευρεθώ κι εγώ τη Δευτέρα σε αυτή την τόσο σημαντική στιγμή κι αν πάνε όλα καλά, ελπίζω να τα καταφέρω».

Καταλήγοντας, ο Σεργιαννίδης τόνισε: «Από εδώ και πέρα χρειάζονται περισσότερα χρήματα. Αυτό που έχει απομείνει είναι ένα συγκρότημα που περιλαμβάνει τα αποδυτήρια της πρώτης ομάδας, την αίθουσα Τύπου, εστιατόριο και κάποιες άλλες υποβοηθητικές αίθουσες. Κοστολογικά είναι το πιο δύσκολο εγχείρημα για τη διοίκηση. Αν όλα πάνε καλά, θεωρώ ότι σ' ένα διάστημα έξι ή οκτώ μηνών το αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ θα έχει ολοκληρωθεί 100%».

Από την πλευρά του, ο Κώστας Μαλιούφας (προπονητής στην ομάδα Εφήβων του ΠΑΟΚ και παλαίμαχος παίκτης) δήλωσε στον Libero 107,4 για την ονομασία του αθλητικού κέντρου: «Νομίζω ότι αυτός που είχε το όραμα για τη δημιουργία του αθλητικού κέντρου αξίζει να ανταμειφθεί. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης είχε ζήσει όλες τις καταστάσεις που περιέγραψα πριν και είχε αντιληφθεί τη σημασία που θα είχε ένα τέτοιο έργο για τον ΠΑΟΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES