4 Οκτ 2009

ΟΣΦΠ: Φορτσάρει με Ζίκο!

Ικανοποίηση επικρατεί στον Ολυμπιακό, μία ημέρα μετά τη νίκη (3-0) της ομάδας στην έδρα του Λεβαδειακού. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να «αποδράσουν» με τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, στην προσπάθεια που καταβάλουν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Έτσι, οι νταμπλούχοι Ελλάδας βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας της Superleague, έχοντας έναν βαθμό περισσότερο από τον δεύτερο Παναθηναϊκό (που υποδέχεται αύριο τη Λάρισα).

Εκτός των βαθμών, σημαντικό θεωρείται το γεγονός ότι η ομάδα παρουσιάστηκε βελτιωμένη και πιο επιθετική, αφήνοντας πίσω τις μέτριες και με πιο αμυντικούς προσανατολισμούς εμφανίσεις. Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ζίκο έχει κάνει ήδη εμφανή τα σημάδια της, αφού έχει αλλάξει η ψυχολογία της ομάδας και οι παίκτες σε κάθε παιχνίδι παρουσιάζονται καλύτεροι.

Οι διοικούντες τον Ολυμπιακό έμειναν ευχαριστημένοι από την παρουσία του Ιεροκλή Στολτίδη, του οποίου η επιστροφή δίνει λύσεις στον Βραζιλιάνο τεχνικό (και χθες επευφημήθηκε από τους οπαδούς της ομάδας). Καλή θεωρήθηκε και η εμφάνιση του Όσκαρ, ο οποίος για πρώτη φορά είχε συμβολή σε νίκη των «ερυθρόλευκων». Σε ό,τι αφορά το δίδυμο Ντιόγο-Μήτρογλου, έδειξε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε παιχνίδια του Καραϊσκάκη.

Ύστερα από ένα εικοσαήμερο «φωτιά», δίνοντας επτά παιχνίδια σε αυτό το διάστημα, (με Καβάλα, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Πανιώνιο και Λεβαδειακό για το πρωτάθλημα και Άλκμααρ και Άρσεναλ για το Champions League), οι παίκτες του Ολυμπιακού θα απολαύσουν το τριήμερο ρεπό που τους έδωσε ο Ζίκο και θα επιστρέψουν την Τετάρτη στις προπονήσεις, στις οποίες θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση.

Άλλωστε, η εβδομάδα που ακολουθεί είναι προγραμματισμένοι οι τελευταίοι αγώνες για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο Βραζιλιάνος τεχνικός, χωρίς πίεση, θα προσπαθήσει να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την εικόνα της ομάδας, περνώντας ταυτόχρονα τη φιλοσοφία του. Στη διάθεση του Ζίκο το επόμενο διάστημα θα τεθούν σταδιακά ο Γκαλέτι και ο Ντάρμπισαϊρ, η απουσία των οποίων δεν στοίχισε στην ομάδα.

Ζίκο: «Να βελτιώσουμε τη φυσική κατάσταση»

Στον τομέα της φυσικής κατάστασης θέλει να δουλέψει ο Ζίκο, ο οποίος θα μεταβεί αυτό το τριήμερο στην πατρίδα του μαζί με τη σύζυγό του. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός ανάρτησε σχόλιο στην προσωπική του ιστοσελίδα μετά τον αγώνα στην έδρα του Λεβαδειακού. Αρχικά ο 56χρονος προπονητής αναφέρθηκε στην εικόνα του χθεσινού ματς, λέγοντας ότι «ο Ζίκο αρχίζει να δίνει μορφή στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, που έφτασε τους 16 βαθμούς και συντηρεί την πίεση στον Παναθηναϊκό, που πρέπει να κερδίσει για να μείνει στην πρώτη θέση».

Ο 56χρονος προπονητής διακρίνει ότι η ομάδα βελτιώνεται διαρκώς και δίνει έμφαση στον τομέα της φυσικής κατάστασης. «Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τη νίκη, αλλά και γιατί βελτιωνόμαστε. Ωστόσο, πρέπει να διορθώσουμε κάποια λάθη που εξακολουθούμε να κάνουμε και βασικά να βελτιώσουμε τη φυσική κατάσταση, κάτι που σκοπεύουμε να κάνουμε την επόμενη εβδομάδα», ήταν τα λόγια του Ζίκο. Μάλιστα, στην ιστοσελίδα του προπονητή του Ολυμπιακού υπάρχει ξεχωριστό θέμα για την ανάληψη των Ολυμπιακών αγώνων του 2016 από τη Βραζιλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES