29 Σεπ 2009

Η νέα μεταγραφή του ΠΑΟ!

Την άποψή μου για τον Αλέξη Τζόρβα την έχω γράψει ξανά. Τον θεωρώ έναν πολύ καλό τερματοφύλακα και εννοείται καλύτερο του Μάριο Γκαλίνοβιτς, που κατά την άποψή μου είναι ένας μέτριος γκολκίπερ. Ο Τζόρβας δεν είναι τέτοιος…

Εχει στοιχεία πορτιέρο που μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα. Το κορμί του είναι ιδανικό για τη θέση αυτή, είναι σαφώς πιο ψύχραιμος και πιο ήρεμος από τον Κροάτη, κάτι απαραίτητο γι’ αυτή τη θέση. Είναι πολύ καλός στα τετ α τετ και στα σουτ από μέση απόσταση, ενώ οι αδυναμίες του είναι γνωστές. Εχει κάποια προβληματάκια στην έξοδο (αυτό βέβαια δεν φάνηκε με την ΑΕΚ) και στις στιγμές που έχει την μπάλα στα πόδια. Αν τα διορθώσει αυτά, τότε θα μιλάμε για τον επόμενο (ίσως μαζί με τον Σηφάκη) τερματοφύλακα της Εθνικής Ελλάδας.

Ο γκολκίπερ για να φανεί θέλει χρόνο. Πολύ περισσότερο από έναν άλλον ποδοσφαιριστή. Είναι, βλέπετε, τέτοια η θέση του που δεν μπορείς να τον κρίνεις σε δυο- τρία παιχνίδια. Είναι, αν θέλετε, η πιο ιδιαίτερη θέση στο ποδόσφαιρο. Ο Τζόρβας πρέπει, λοιπόν, τώρα να πάρει τον χρόνο του. Ο προπονητής του πρέπει να του δείξει ότι αυτή τη στιγμή αυτός είναι ο βασικός γκολκίπερ της ομάδας. Να τον κάνει να πιστέψει ότι δεν… κουνιέται από τη θέση του. Να του δείξει εμπιστοσύνη. Νομίζω ότι αυτό θα συμβεί, μια και στο μυαλό του Ολλανδού ο Τζόρβας τώρα είναι η νούμερο ένα επιλογή για την εστία.

Ετσι, λοιπόν, θεωρώ (για να μην πω καλύτερα ότι είμαι 100% σίγουρος) ότι χρόνο με τον χρόνο ο Ελληνας τερματοφύλακας θα γίνεται και καλύτερος. Θα αποκτήσει αυτοπεποίθηση και σιγουριά και αυτό σε συνδυασμό με τα προσόντά του, θα τον κάνει να είναι βασικός και αναντικατάστατος στον Παναθηναϊκό.

Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά και όλα δείχνουν ότι η δουλειά του ανταμείβεται. Στο χέρι του είναι, από εδώ και πέρα, να κρατήσει σφικτά την ευκαιρία που του δόθηκε και να καθιερωθεί. Να αποδείξει ότι το «τριφύλλι» δεν χρειάζεται μεταγραφή γκολκίπερ. «Μεταγραφή» είναι ο ίδιος ο Τζόρβας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES