29 Σεπ 2009

ΑΕΚ: Ακλόνητος ο Μπάγεβιτς. Η διοίκηση;


Η κρίση, που φαίνεται να διέρχεται η ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα, δεν «αγγίζει» τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Από πλευράς ΠΑΕ καθίσταται σαφές πως η στήριξη στον Σερβοέλληνα τεχνικό και η απόλυτη εμπιστοσύνη στο έργο του είναι δεδομένη. Η αντικατάσταση προπονητή είναι το τελευταίο που περνά από το μυαλό των διοικούντων, καθώς θεωρούν πως υπό τις παρούσες συνθήκες ο 62χρονος προπονητής είναι ίσως ο μόνος που μπορεί να κρατήσει το καράβι στη ρότα του.

Στο μεταξύ, ο Νίκος Θανόπουλος διέψευσε τις φήμες περί επικείμενης παραίτησής του. Δημοσιεύματα φέρνουν τον πρόεδρο της ΠΑΕ πικραμένο από τις αποδοκιμασίες του κόσμου, καθώς επίσης και να δέχεται πιέσεις από το περιβάλλον του για να αποχωρήσει από τη θέση του, ωστόσο από την επίσημη ΑΕΚ κάτι τέτοιο διαψεύδεται.

Φήμες πως εγκαταλείπει ο Νοτιάς

Δημοσίευμα της «Εξέδρας» αναφέρει πως ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Νίκος Νοτιάς, είναι κοντά στην απόφαση να σταματήσει να χρηματοδοτεί την ομάδα και πως φέρεται να είναι έτοιμος να παραχωρήσει το μερίδιο των μετοχών του. Παράλληλα, η εφημερίδα αναφέρει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να παραχωρήσει το προπονητικό κέντρο, όντας απογοητευμένος από τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση του σχεδίου, καθώς και τη δυσπιστία των μετόχων και μερίδας οπαδών.

Την ίδια ώρα παρατηρείται στασιμότητα στο θέμα της εισόδου των Κυπρίων επενδυτών στην ΠΑΕ και ήδη έχουν κυκλοφορήσει φήμες για ναυάγιο. Στο μεταξύ και όπως… είθισται πάντα σε περιόδους κρίσεις, το όνομα του Δημήτρη Μελισσανίδη έρχεται και πάλι στο προσκήνιο, χωρίς όμως να προκύπτει από πουθενά-μέχρι στιγμής τουλάχιστον-πως ο «τίγρης» έχει αλλάξει στάση και θέλει να επιστρέψει στην ΑΕΚ.

Προπονείται με Σέλτικ ο Τζεμπούρ

Πιθανή είναι η παραχώρηση του Ράφικ Τζεμπούρ στη Σέλτικ. Όπως δήλωσε ο Αλγερινός μάνατζερ του παίκτη, Φαρίντ Αγιάντ, στη «SportDay» «… ο Ράφικ βρίσκεται από το Σάββατο στη Γλασκώβη και προπονείται με τη Σέλτικ, κατόπιν μεσολάβησής μου. Θα προπονείται με τη Σέλτικ μέχρι την Κυριακή. Τη Δευτέρα πρέπει να ενσωματωθεί στην εθνική για το παιχνίδι με τη Ρουάντα. Μετά το παιχνίδι της εθνικής είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει στην ΑΕΚ, αφού θα έχει λήξει η άδειά του, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως δεν θέλει να γυρίσει».

Εφόσον η ομάδα της Σκωτίας κρίνει πως θέλει να αποκτήσει τον 25χρονο επιθετικό, θα αρχίσουν διαπραγματεύσεις. «Έχουμε ζητήσει να μάθουμε το ποσό που αξιώνει η ΑΕΚ για την παραχώρησή του και περιμένουμε απάντηση. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν η Σέλτικ θα προχωρήσει σε επίσημη πρόταση για τον Τζεμπούρ, αλλά τις επόμενες μέρες θα έχουμε εξελίξεις, πιστεύω ευνοϊκές για τον παίκτη».

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής με δηλώσεις του στην «Εξέδρα» εξέφρασε την επιθυμία να βοηθήσει την ΑΕΚ, όσο ακόμη ανήκει στο δυναμικό της. «Η κατάσταση στην ομάδα είναι πιο σημαντική από το πρόβλημα που υπάρχει ανάμεσα σε μένα και τον προπονητή. Δεν μπορώ να βλέπω τους φίλους μου και τους οπαδούς μας απογοητευμένους. Θέλω να παλέψω μαζί τους. Αν είχα την παραμικρή δυνατότητα να βοηθήσω, θα το έκανα με κάθε τρόπο», τόνισε ο Τζεμπούρ.

Το μυαλό στην Μπενφίκα

Μήνυμα ανασύνταξης έδωσε ο Παντελής Καφές στους συμπαίκτες του εν όψει της δύσκολης συνέχειας και τον αγώνα της Πέμπτης απέναντι στην Μπενφίκα για το Europa League. «Έχουμε βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση και εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να αντιδράσουν το συντομότερο δυνατό. Πρέπει όλοι μας να βάλουμε πάνω απ' όλα την ομάδα, να είμαστε ενωμένοι και να παλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε. Παίζουμε σε μεγάλη ομάδα και υπάρχει ο χρόνος να αντιδράσουμε και να ανατρέψουμε την κατάσταση. Πρέπει να το πιστέψουμε και να το προσπαθήσουμε περισσότερο από ποτέ. Ο κόσμος μάς αποδοκίμασε και είχε δίκιο. Τους πικράναμε και κανείς δεν μπορούσε να περιμένει αυτά τα αποτελέσματα. Ξέρουμε, όμως, ότι έχουμε καλή ομάδα και δεν μας αξίζει αυτή η τύχη. Πρέπει να κάνουμε το παν με ενότητα και σκληρή προσπάθεια για να αντιστρέψουμε το κλίμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός των «κιτρινόμαυρων».

Στα αγωνιστικά, εκτός μάχης για τον αγώνα της Πέμπτης είναι οι Ζεράλντο, Ενσαλίβα (τραυματίες), Αραούχο (τιμωρημένος), Γκερέιρο (δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής) και Νέμεθ (συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων). Ο Καράμπελας προπονήθηκε κανονικά, αλλά δύσκολα θα χρησιμοποιηθεί, αφού έχει χάσει πολλές προπονήσεις λόγω της επέμβασης σκωληκοειδίτιδας, ενώ επανέρχεται ο Μάκος που ξεπέρασε την ισχιαλγία.

Σε ό,τι αφορά στην απειθαρχία του Νάτσο Σκόκο και την άρνησή του να παραχωρήσει την εκτέλεση ενός φάουλ στον Λεονάρντο, παρά την αντίθετη εντολή από τον πάγκο, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν έδωσε συνέχεια στο θέμα, το οποίο θεωρεί λήξαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES