27 Σεπ 2009

ΠΑΟ: Με «Κάρα» για το «διπλό»

Φαβορί να πάρει μια θέση στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στο αποψινό ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ είναι ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού», αν και δεν έχει ξεπεράσει απόλυτα τις ενοχλήσεις, ενδέχεται να αφήσει στον πάγκο τον Τζιμπρίλ Σισέ και θα αγωνιστεί ως δεξί χαφ. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Γάλλος επιθετικός θα μείνει σίγουρα στον πάγκο, αφού έχει τις δικές του πιθανότητες να παίξει ως βασικός κόντρα στην «Ένωση».

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες θέσεις, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Τζόρβας, ενώ μπροστά του, από δεξιά προς αριστερά, θα βρίσκονται οι Βύντρα (ή Γκάμπριελ), Μπιάρσμιρ, Σαριέγκι και Καντέ (ή Βύντρα). Στο χώρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Κατσουράνης, ο Σιμάο και ο Ζιλμπέρτο. Δεξί χαφ θα είναι ο «Κάρα» (ή Σισέ), αριστερό ο Λέτο και στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Σαλπιγγίδης. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Καρνέζης, Νίνης, Μαχλελής, Ρουκάβινα και Χριστοδουλόπουλος.

Ο Τεν Κάτε αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής τον Γκαλίνοβιτς, αφού ο Κροάτης δεν είναι στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση και ο Καρνέζης τα πάει καλά στις προπονήσεις της ομάδας. Στην αποστολή δεν περιλαμβάνονται, επίσης, ο Μάντζιος, ο Κλέιτον, ο ανέτοιμος Σεϊταρίδης, ο Πετρόπουλος που έκανε επέμβαση (σ.σ.: στόχος του είναι να επιστρέψει στο παιχνίδι με την Καβάλα στις 18 Οκτωβρίου), και οι τραυματίες Δάρλας, Σπυρόπουλος, Μαρίνος. Οι συγκεκριμένοι παίκτες που είναι εκτός 18άδας θα γυμναστούν σήμερα στις 10 π.μ. στην Παιανία.

Να σημειωθεί ότι ο Μάντζιος ενδέχεται να είναι στην αποστολή για τον αγώνα της Πέμπτης (22:05, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΑΝΤ-1) κόντρα στην Ντιναμό Βουκουρεστίου, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League (σ.σ.: θα λείπουν ο τιμωρημένος Σισέ και ο Πετρόπουλος).

Προέδρου παρόντος…

Το «παρών» στη χθεσινή προπόνηση του Παναθηναϊκού έδωσε χθες ο Νικόλας Πατέρας εν όψει του σημερινού ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» δεν μίλησε στους ποδοσφαιριστές, ωστόσο ήθελε να τους περάσει το μήνυμα ότι είναι κοντά τους. Άλλωστε, στο Δ.Σ. της Τρίτης είχε δηλώσει πως δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένος και περιμένει να δει ακόμα περισσότερα πράγματα από την ομάδα.

Σε ό,τι αφορά τη φήμη που κυκλοφόρησε χθες το βράδυ για έξτρα πριμ, δεν ισχύει. Η διοίκηση ήδη έχει θεσπίσει μεγάλα πριμ. Αν κρίνει, όμως, ότι οι παίκτες αξίζουν κάτι περισσότερο σε μία επιτυχία, δεν θα διστάσει να το δώσει κι αυτό. Ο κ. Πατέρας αποχώρησε από την προπόνηση, αφού πρώτα συνομίλησε για λίγο με τον διευθυντή ποδοσφαίρου, Κώστα Αντωνίου, και τον Τεν Κάτε.

«Δεν ξεχνάει την ΑΕΚ, κοιτάει τον ΠΑΟ»

Πανέτοιμος ψυχολογικά είναι ο Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος θα έρθει αντιμέτωπος με την ΑΕΚ. Ο διεθνής μέσος του Παναθηναϊκού όλο αυτό το διάστημα προσπαθεί να βγάλει από το μυαλό του τι αντιμετώπιση μπορεί να έχει από τους φίλους της «Ένωσης», αφού θέλει να βοηθήσει την ομάδα του να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της νίκης.

«Σκέφτεται μόνο πώς θα κάνει σωστά τη δουλειά του και τίποτα άλλο. Τα όσα έχει ζήσει με την ΑΕΚ δεν τα έχει ξεχάσει και ούτε πρόκειται, αλλά τώρα θέλει να ζήσει πολλές μεγάλες στιγμές με τον Παναθηναϊκό κι αυτό τον ενδιαφέρει στο εξής», λένε οι συμπαίκτες του και οι δικοί του άνθρωποι.

Σαλπιγγίδης: «Έχουμε πίστη στις δυνατότητές μας»

Την επιθυμία τη δική του και των συμπαικτών του να κερδίσουν το σημερινό ντέρμπι εξέφρασε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, μιλώντας στο συνδρομητικό κανάλι. «Εχουμε την ψυχολογία με το μέρος μας, ξεκινήσαμε πολύ καλά, η ΑΕΚ είναι σε μια δύσκολη καμπή γιατί στα δύο προηγούμενα παιχνίδια έχει συγκεντρώσει μόνο ένα βαθμό. Εχει χάσει άλλωστε ένα ντέρμπι. Θα έλεγα ότι έχουμε το αβαντάζ σε αυτό το κομμάτι, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι.

Είναι ντέρμπι, η ΑΕΚ θα έχει τον κόσμο με το μέρος της, αλλά έχουμε πίστη στις δυνατότητές μας και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Ενα ντέρμπι τα έχει όλα και μια ομάδα, εφόσον έχει την ψυχολογία, πηγαίνει για τη νίκη. Και η ισοπαλία θεωρείται καλό αποτέλεσμα σε ένα εκτός έδρας ντέρμπι, ωστόσο δεν θα πηγαίναμε ποτέ με αυτόν τον στόχο. Θέλουμε να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια, πόσω μάλλον ένα τέτοιο ντέρμπι
», ανέφερε μεταξύ άλλων ο διεθνής επιθετικός.

* Ο παλαίμαχος παίκτης του Παναθηναϊκού Περικλής Παπαπαναγής, ο οποίος έχει αναλάβει τον έλεγχο των παικτών στο νέο σύστημα στατιστικής που εφαρμόζει το «τριφύλλι», βρέθηκε χθες στη Λάρισα και παρακολούθησε το παιχνίδι των «βυσσινί» κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (0-0).

* Η πρόκριση της Βραζιλίας στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής δεν αποκλείεται να δώσει την ευκαιρία στον Κάρλος Ντούνγκα να ξεκουράσει τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος έχει κληθεί στην «σελεσάο» για τα ματς με τη Βολιβία στις 10 Οκτωβρίου και με τη Βενεζουέλα τέσσερις μέρες αργότερα (στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES