27 Σεπ 2009

Μπορεί και καλύτερα από την Τετάρτη…

Η ΑΕΚ «πλήρωσε» την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Μιλάω για τον τομέα της ψυχολογίας, τομέα που είναι πολύ σημαντικός για την συνέχεια, ειδικά αν η συνέχεια περιλαμβάνει ένα ακόμα σπουδαίο ντέρμπι όπως είναι το αποψινό με τον Παναθηναϊκό. Η εμφάνιση της ομάδας κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν αρκετά καλή και έχει δημιουργήσει στον κόσμο την προσδοκία της νίκης επί της ομάδας του Χενκ τεν Κάτε.

Γι’ αυτό και περιμένω στο Ολυμπιακό Στάδιο περίπου την ίδια εικόνα με την Τετάρτη. Στον αγωνιστικό χώρο, όμως, είμαι σίγουρος ότι είναι δυνατόν να δούμε ακόμα καλύτερα πράγματα από το μεσοβδόμαδο ντέρμπι. Προσδοκώ σε καλύτερη συνεργασία της αμυντικής τετράδας και ειδικά των δύο κεντρικών αμυντικών, πιο ενεργητική άμυνα στο κέντρο –παρόντος του Σεϊντού Γιαχάγια- και καλύτερη απόδοση από Σκόκο, Μπλάνκο και Καφέ.

Ο… οίστρος του Ρότζερ Γκερέιρο, αν συνδυαστεί με καλύτερη απόδοση από τους προαναφερθέντες, μπορεί να οδηγήσει σε ένα ακόμα καλύτερο ματς από αυτό της Τετάρτης, κάτι που θεωρώ απαραίτητο για να φτάσει η ΑΕΚ στη νίκη. Ο Παναθηναϊκός έρχεται με την… φόρα του 4 στα 4 και διαθέτει πολύ καλό κέντρο. Αν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς καταφέρει και τον «βραχυκυκλώσει» εκεί, τότε θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για μία νίκη που θα διατηρήσει την ομάδα του σε… τροχιά τίτλου.

Αν καταφέρουν οι «κιτρινόμαυροι» και πάρουν το κέντρο θα διακόψουν την τροφοδοσία των επιθετικών του αντιπάλου και θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να κάνουν συχνές επισκέψεις στην περιοχή του αντιπάλου και να παίξουν παιχνίδι κυριαρχίας.

Αν τα καταφέρουν τότε έχουν τις πιθανότητες με το μέρος τους για να επικρατήσουν. Κι αν η πολύ καλύτερη άμυνα του Ολυμπιακού χρειάστηκε να μην παίξει μόνο ποδόσφαιρο απέναντι στους «κιτρινόμαυρους» για να τους κρατήσει μακριά από το τέρμα, τότε η πίεση επί της προβληματικής άμυνας του Παναθηναϊκού θα δώσει πάρα πολλές πιθανότητες νίκης. Μία νίκη απαραίτητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES