31 Αυγ 2009

Ανησυχητική εμφάνιση


Την ήττα με 81-64 από τη Σλοβενία γνώρισε η Εθνική ομάδα στο Μάριμπορ στο τελευταίο της φιλικό πριν από το Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Ένα νεκρό διάστημα στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου και ένα ακόμη στο φινάλε χάλασαν την εικόνα που είχε το ελληνικό συγκρότημα στο υπόλοιπο διάστημα της αναμέτρησης. Ξεχώρισαν Σχορτσανίτης, Ζήσης και Πρίντεζης. Δεν έπαιξαν Τσαλδάρης και Παπανικολάου.

Ο αγώνας...

Το καλό επιθετικό ξεκίνημα της ελληνικής ομάδας δεν είχε συνέχεια. Το μικρό προβάδισμα (4-6) μετά από δύο αγωνιστικά λεπτά, ακολούθησε ένα «νεκρό» διάστημα, στο οποίο η Σλοβενία πήρε τα ηνία του αγώνα με οκτώ αναπάντητους πόντους. Πολύ κακή κυκλοφορία και επιλογές στην επίθεση, καθώς επίσης κενά στην άμυνα και αργές επιστροφές συνέθεταν την εικόνα... αποσύνθεσης της Εθνικής. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή τους και με μπροστάρη τον Μπόστιαν Νάχμπαρ που πέτυχε 8 πόντους έκλεισαν την πρώτη περίοδο προηγούμενη με +13 (23-10).

Η κακή εικόνα του ελληνικού συγκροτήματος συνεχίστηκε και στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου. Με τους Γιάγκοντνικ και Μπ. Ούντριχ οι Σλοβένοι έφεραν γρήγορα τη διαφορά στο +16 (32-16) και σε απόγνωση τον Γιόνας Καζλάουσκας. Ο Λιθουανός τεχνικός πέρασε στο παρκέ τους Καλάθη, Καλαμπόκη και Πρίντεζη και δικαιώθηκε. Ο πρώτος «νοικοκύρεψε» τις ελληνικές επιθέσεις και οι άλλοι δύο πετυχαίνοντας από τέσσερις πόντους έτρεξαν ένα σερί 10-0 ψαλιδίζοντας τη διαφορά στο -6 (32-26). Ένα τρίποντο του Περπέρογλου 3’’ πριν το ημίχρονο μείωσε ακόμη περισσότερο τη διαφορά, αλλά ο Λάκοβιτς «απάντησε» πετώντας την μπάλα σχεδόν πέντε μέτρα πίσω από τη σέντρα στο ελληνικό καλάθι για το 37-31 της ανάπαυλας.

Η πεντάδα που... πελαγοδρομούσε στην πρώτη περίοδο, Σπανούλης, Ζήσης, Περπέρογλου, Φώτσης και Μπουρούσης, έπαιξε καταπληκτικό μπάσκετ στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Ζήσης πήρε πολλές επιθετικές πρωτοβουλίες, η ελληνική άμυνα μασούσε σίδερα και απέφερε πολλά κλεψίματα με αποτέλεσμα το 44-36 να γίνει 44-44. Οι Σλοβένοι έχασαν την ψυχραιμία τους και λίγο έλειψε ο Νάχμπαρ να έρθει στα χέρια με Περπέρογλου και Σπανούλη, με συνέπεια οι δύο πρώτοι να αποβληθούν. Η Εθνική κατάφερε με τον Σχορτσανίτη να πάρει προβάδισμα (49-50) λίγο πριν τη λήξη της περιόδου, η οποία τελικά ολοκληρώθηκε με σκορ 52-51.

Με πρωταγωνιστή τον Έραζεμ Λόρμπεκ η Σλοβενία ξέφυγε με +6 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου (59-53), αλλά η Ελλάδα ισοφάρισε γρήγορα με δύο τρίποντα από Πρίντεζη και Σπανούλη (59-59). Ο επίλογος για την Εθνική όμως δεν ήταν καλός. Ένα «νεκρό» διάστημα, ανάλογο εκείνου μεταξύ των μέσων της πρώτης και της δεύτερης περιόδου, έδωσε τη δυνατότητα στους παίκτες του Γιούρι Ζντοβτς να «χτίσουν» μία διαφορά 11 πόντων (70-59) και να φτάσουν τελικά στην επικράτηση με τη μέγιστη διαφορά στον αγώνα (+17), 81-64.

Δεκάλεπτα: 23-10, 37-31, 52-51, 81-64.

Σλοβενία (Ζντοβτς): Σλόκαρ, Λάκοβιτς 11, Μπρέζετς 12 (5 ριμπ.), Μπ. Ούντριχ 5, Νάχμπαρ 11 (9 ριμπ.), Ντράγκιτς 3 (1), Γιάγκοντνικ 4, Σ. Ούντριχ 10 (2), Γκόλεματς 5 (1), Ε. Λόρμπεκ 13, Ντ. Λόρμπεκ 7 (1), Βίντμαρ.

Ελλάδα (Καζλάουσκας): Καλαμπόκης 6, Μπουρούσης 4, Ζήσης 10 (2), Σπανούλης 8 (2), Τσαλδάρης, Φώτσης 7 (1), Πρίντεζης 11, Κουφός 4, Περπέρογλου 3 (1), Σχορτσανίτης 10, Καλάθης 1, Καϊμακόγλου, Γλυνιαδάκης (δεν χρησιμοποιήθηκαν Τσαλδάρης και Παπανικολάου).

* Η αποστολή της Εθνικής επιστρέφει στην Αθήνα τη Δευτέρα για να συνεχίσει την προετοιμασία της ως τις 4 Σεπτεμβρίου, όταν και θα αναχωρήσει για την Πολωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES