9 Αυγ 2009

Ζέστη και... κρύο


Ο Παναθηναϊκός στο φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τη Χόνβεντ στη Βουδαπέστη, το οποίο έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της ουγγρικής ομάδας, αναδείχθηκε ισόπαλος με σκορ 2-2. Καλή εικόνα των "πράσινων" στο α' μέρος, προβλημάτισαν στο β' σαρανταπεντάλεπτο. Γκάμπριελ (41') και Λέτο (43') σκόραραν για τους "πράσινους". Ο Μάτσκο έφερε στα ίσα το ματς (45' και 68').

Ο Χενκ Τεν Κάτε έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς παίκτες οι οποίοι δεν λογίζονται ως βασικοί να του αποδείξουν ότι λανθασμένα δεν έχουν πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Στο πρώτο ημίχρονο η εικόνα των "πρασίνων" ήταν θετική. Παρά το ότι χρειάστηκαν κάποιο χρόνο για να βρούνε τα σωστά πατήματα μέσα στο γήπεδο κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ, ενώ είχαν και δύο δοκάρια.

Αντίθετα στο β' μέρος οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους, την ώρα που οι παίκτες του "τριφυλλιού" χαλάρωσαν αδικαιολόγητα. Oι Λέτο και Νίνης, ήταν οι μόνοι που δεν είδαν το ματς ως... αγγαρεία και έδειξαν ότι θέλουν να είναι στα βασικά πλάνα του Τεν Κάτε. Θετική παρουσία είχαν οι Μπίερσμιρ και Μαχλελής. Οι υπόλοιποι απλά δεν έπεισαν ότι αξίζουν καλύτερης τύχης.

Η πρώτη ευκαιρία στον αγώνα χάθηκε από πλευράς Παναθηναϊκού στο 3', όταν ο Πετρόπουλος συνδυάστηκε με τον Νίνη και ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή, ωστόσο το σουτ του απέκρουσε ο Τοτ. Στη συνέχεια η αναμέτρηση κύλησε χωρίς κάτι αξιόλογο έως το 25', όταν ο Λέτο έκανε τη σέντρα-σουτ και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.

Στο 39' το "τριφύλλι" έχασε ακόμη μια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Πετρόπουλος έπιασε το σουτ, "υποχρεώνοντας" τον Τοτ να επέμβει. Ένα λεπτό αργότερα ο Σιμάο έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια ο Νίνης πήρε το ριμπάουντ, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Τελικά η πίεση του Παναθηναϊκού καρποφόρησε στο 41', όταν ο Λέτο εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο αμαρκάριστος Γκάμπριελ έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Τοτ (0-1). Δύο λεπτά αργότερα, μάλιστα, οι "πράσινοι" διπλασίασαν τα τέρματά τους, όταν ο Γκάμπριελ εκτέλεσε κόρνερ, ο Πετρόπουλος πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Λέτο τη δεύτερη, παραβιάζοντας εκ νέου την εστία της Χόνβεντ (0-2). Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν πριν λήξει το ημίχρονο και ο Μάτσο με ατομική ενέργεια μέσα στην περιοχή "νίκησε" τον Τζόρβα, για να "γράψει" το 1-2.

Στο 55' ο Ζόλναϊ έπιασε την κεφαλιά, ωστόσο η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ η Χόνβεντ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 68'. Ο Μάτσκο σούταρε από δεξιά και πλάγια, η μπάλα "βρήκε" και στον Καντέ, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο βάθος της εστίας του Τζόρβα. Στο υπόλοιπο του αγώνα δεν άλλαξε κάτι, με αποτέλεσμα το 2-2 να είναι το τελικό σκορ.

Διαιτητής: Φέρεντς Μπέντε
Κίτρινες κάρτες: Ζόλναϊ - Δάρλας
ΧΟΝΒΕΝΤ (Τίμπορ Σίσα): Τοτ, Ντεμπρετσένι, Μπότις, Πάστβα, Μπέντζαμιν, Χόρβατ, Χάιντου, Μάτσκο, Φριτζ (46' Αμπάς), Ζόλναϊ (79' Φαζάκας), Αμπραχάμ (46' Στέβκο).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Μουν (86' Μελίσσης), Καντέ (79' Σαριέγκι), Μπιάρσμιρ, Σπυρόπουλος (58' Δάρλας), Μαχλελής, Σιμάο, Γκάμπριελ (46' Χριστοδουλόπουλος), Νίνης (86' Ρουκάβινα), Λέτο, Πετρόπουλος.
(9/8 17:55)

ΑΝΑΡΤΗΘΙΚΕ ΣΤΟ www.novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES