20 Δεκ 2009

Κατρακύλα χωρίς τέλος

Αλλο ένα αγωνιστικό «χαστούκι» για την ΑΕΚ που έχασε 2-0 από τον Αστέρα στην Τρίπολη, στην αυλαία του πρώτου γύρου της Σούπερ Λίγκας. Από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο για τους γηπεδούχους από τους Έντερ και Τσέζαρεκ ενώ, ακυρώθηκε ως οφσάιντ κανονικό γκολ του Μπλάνκο. Αποδοκιμασίες προς τους παίκτες, τον προπονητή και τη διοίκηση από τους οπαδούς της «Ένωσης» που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Με το «αριστερό» ξεκίνησε τον αγώνα η ΑΕΚ, η οποία βρέθηκε να χάνει μόλις από το 10’. Οι παίκτες του Αστέρα Τρίπολης έπιασαν στον ύπνο τον «Δικέφαλο», όταν ο Τσέζαρεκ έβγαλε με εξαιρετική κάθετη πάσα τον Έντερ απέναντι από τον Σάχα, με τον Βραζιλιάνο επιθετικό να «ανοίγει» το σκορ με ψύχραιμο πλασέ, δίνοντας το προβάδισμα στους Αρκάδες.

Το γκολ αυτό ήταν ότι επιθυμούσαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Με πολύ σφιχτή άμυνα και κοντά τις γραμμές του, ο Αστέρας Τρίπολης περίμενε πλέον την ΑΕΚ, ψάχνοντας την ευκαιρία να απειλήσει στην αντεπίθεση. Από την πλευρά τους οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν να πάρουν μέτρα στο γήπεδο και να απειλήσουν την εστία του τερματοφύλακα των γηπεδούχων, αφήνοντας όμως κενά στην άμυνά τους.

Ο Τσέζαρεκ με τον Έντερ δημιούργησαν αρκετές φορές προβλήματα στους φιλοξενούμενους, φτάνοντας σε δύο περιπτώσεις κοντά στην επίτευξη ενός ακόμα γκολ. Οι παίκτες τους Ντούσαν Μπάγεβιτς έμοιαζαν από την άλλη αδύναμοι να φανούν επικίνδυνοι για την εστία του Αναστασόπουλου, αφού όλες οι φάσεις που προσπάθησαν να δημιουργήσουν προήλθαν από ατομικές ενέργειες, κάτι που δεν ανησύχησε τους Αρκάδες μέχρι τη λήξη του πρώτου 45λεπτου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ακριβώς και το πρώτο, με τη μόνη διαφορά πως ο δημιουργός του πρώτου τέρματος ήταν ο σκόρερ του δεύτερου. Ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ επέδειξε πιο γρήγορα αντανακλαστικά από την άμυνα της «Ένωσης» και με σουτ πάνω στην κίνηση διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του στο 49’.

Το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων ανάγκασε τον Μπάγεβιτς να αρχίσει από νωρίς τις αλλαγές του. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός έβαλε τον Ιορντάκε στη θέση του Ενσαλίβα, περνώντας τον Μαντούκα στον άξονα, σε μια προσπάθεια να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Η μπάλα έφτανε πλέον πιο εύκολα στον Μπλάνκο και η άμυνα των Αρκάδων άρχισε να αισθάνεται πίεση. Οι ευκαιρίες όμως που άρχισαν να δημιουργούν οι «κιτρινόμαυροι» σταματούσαν πάνω στον εξαιρετικό Αναστασόπουλο, ο οποίος όσες φορές χρειάστηκε είπε «όχι» στους αντιπάλους τους.

Το παιχνίδι θα μπορούσε να είχε πάρει διαφορετική τροπή, εάν στο 62’ μετρούσε το κανονικό γκολ που πέτυχε ο Μπλάνκο, τον οποίο όμως υπέδειξε λανθασμένα ως οφσάιντ ο επόπτης. Η πίεση του «Δικεφάλου» δε διήρκεσε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, κάτι που διευκόλυνε τους παίκτες του Αστέρα να διατηρήσουν το προβάδισμα τους μέχρι το σφύριγμα της λήξης και να πάρουν μια πολύ σημαντική νίκη.

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος, Ρόκας (90+1' Μπαρτολίνι), Λαζαρίδης, Μαρσέλο, Φυτανίδης, Μπαστία, Καρέρα, Ουντόζι (88' Λαμπρόπουλος), Τσέζαρεκ, Έντερ (82' Λαδάκης)
Στον πάγκο: Ντεγκρά, Βίλτσες, Εστέβες, Καούνος

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Αραούχο, Γεωργέας, Γιάχιτς, Ζεράλντο, Καφές, Ενσαλίβα (55' Ιορντάκε), Λεονάρντο (65' Παυλής), Ταχτσίδης (80' Χέρσι), Μαντούκα, Μπλάνκο.
Στον πάγκο:Αραμπατζής, Γκερέιρο, Μανωλάς, Γκέντσογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES