25 Νοε 2009

ΟΣΦΠ: Ισοφάρισε θετικό και αρνητικό ρεκόρ!

Οι εκτός έδρας αναμετρήσεις του Ολυμπιακού στην Ευρώπη ήταν ανέκαθεν το αδύνατο σημείο του. Ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια τους στο Τσάμπιονς Λιγκς,οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολευόντουσαν αρκετά.Τις τελευταίες σεζόν, όμως, αυτό δείχνει να αλλάζει. Με αποκορύφωμα την προπέρσινη πορεία τους στους ομίλους. Φέτος, οι νταμπλούχοι Ελλάδος ολοκλήρωσαν τις εκτός έδρας αναμετρήσεις τους ισοφαρίζοντας ένα θετικό και ένα αρνητικό ρεκόρ. Το www.sportfm.gr σας παρουσιάζει τα ρεκόρ των Πειραιωτών.

Με το 0-0 κόντρα στην Άλκμααρ οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν τις εκτός έδρας αναμετρήσεις τους για φέτος στη φάση των ομίλων χωρίς να έχουν καταφέρει να πετύχουν γκολ. Αυτό το αρνητικό ρεκόρ το είχαν επαναλάβει οι Πειραιώτες και τις σεζόν 2002-2003 και 2003-2004. Το 2002, ο Ολυμπιακός είχε κληρωθεί με τις Μακάμπι Χάιφα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λεβερκούζεν. Από τους Ισραηλινούς είχε ηττηθεί με 3-0 σε αγώνα που είχε γίνει στην Κύπρο. Το ματς με τους «κόκκινους διάβολους» είχε τελειώσει με 4-0 ενώ με τις «ασπιρίνες» 2-0. Την επόμενη χρονιά οι Πειραιώτες είχαν ηττηθεί με 1-0 από Ρεάλ Σοσιεδάδ και Γαλατάσαραϊ ενώ είχαν διασυρθεί με 7-0 από την Γιουβέντους. Η φετινή, είναι η τρίτη σεζόν στην ιστορία του Ολυμπιακού στον Τσάμπιονς Λιγκ που ολοκληρώνει τους εκτός έδρας αγώνες του στους ομίλους χωρίς να έχει πετύχει γκολ.

Η ομάδα του Ζίκο, όμως, με το χθεσινό 0-0, ισοφάρισε και ένα θετικό ρεκόρ. Της καλύτερης αμυντικής λειτουργίας που είχαν ποτέ οι «ερυθρόλευκοι» στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Πειραιά δέχθηκε φέτος τέσσερα γκολ μακριά από το Καραϊσκάκη, κάτι που είχε συμβεί και τη σεζόν 2000-2001. Τότε, οι πρωταθλητές Ελλάδος είχαν πέσει στον ίδιο όμιλο με τις Βαλένθια, Χέρενφεν και Λυών. Από τις «νυχτερίδες» είχε ηττηθεί με 2-1 ενώ είχε χάσει με 1-0 από τους Ολλανδούς και τους Γάλλους.

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε χθες και ένα ακόμη ρεκόρ. Κόντρα στους Ολλανδούς ήταν η δεύτερη φορά στην ιστορία του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ όπου η ομάδα δεν δέχεται γκολ σε εκτός έδρας παιχνίδι. Οι Πειραιώτες το είχαν καταφέρει αυτό και τη σεζόν 2004-2005 στο 0-0 με τη Ντεπορτίβο στο «Ριαθόρ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES