25 Νοε 2009

Μια ανάσα από την πρόκριση!


Μόλις ένα βαθμό μακριά από την πρόκριση στους «16» του Champions League βρίσκεται ο Ολυμπιακός, μετά τη χθεσινή ισοπαλία (0-0) στην έδρα της Άλκμααρ. Οι Πειραιώτες κρατούν στα χέρια τους το «εισιτήριο» και εκείνο που απομένει είναι να το «σφραγίσουν» στις 9 Δεκεμβρίου απέναντι στην Άρσεναλ.

Η ομάδα του Ζίκο, κόντρα στις καιρικές αντιξοότητες και τις απουσίες που την ταλανίζουν το τελευταίο διάστημα, κατάφερε να πάρει τον «χρυσό» βαθμό που μπορεί να της φανεί χρήσιμος, αν η Σταντάρ Λιέγης νικήσει την Άλκμααρ στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης και οι "ερυθρόλευκοι" έρθουν ισόπαλοι με τους Άγγλους. Εξάλλου, αν οι Βέλγοι δεν πάρουν το «τρίποντο» κόντρα στους Ολλανδούς, ο πρωταθλητής Ελλάδας θα περάσει στην επόμενη φάση ακόμα και αν ηττηθεί από τους «κανονιέρηδες».

Όπως δήλωσε ο Αρσέν Βενγκέρ, η Άρσεναλ θα αγωνιστεί με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της κόντρα στον Ολυμπιακό. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι η αγγλική ομάδα παύει να είναι επικίνδυνη, αφού οι νεότεροι σε ηλικία ποδοσφαιριστές της είναι αξιόλογοι και θα προσπαθήσουν να αποδείξουν στον Αλσατό τεχνικό ότι αξίζουν να έχουν μια θέση στη ενδεκάδα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι Πειραιώτες «απέδρασαν» με τον βαθμό της ισοπαλίας από την Ολλανδία, έχοντας επτά ποδοσφαιριστές στα… πιτς (σ.σ.: Τοροσίδη, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Γκαλέτι, Λεντέσμα, Ντάρμπισαϊρ, Ντιόγο και Στολτίδη). Τα παραπάνω προβλήματα ανάγκασαν τον Ζίκο να μην πραγματοποιήσει κάποια αλλαγή και ευτυχώς το ματς του βγήκε.

Οι «ερυθρόλευκοι» στηρίχθηκαν έπειτα από αρκετό καιρό στην άμυνά τους, που ήταν καλή και κατάφερε να κρατήσει το μηδέν (σ.σ: το έκαναν για δεύτερη φορά στην πολυετή παρουσία τους στο Champions League. Η πρώτη ήταν στις 15/9/2004, όταν απέσπασαν 0-0 από τη Λα Κορούνια στο «Ριαθόρ»).

Ενόψει ντέρμπι…

Τώρα, ο Ολυμπιακός χρειάζεται να στρέψει την προσοχή του στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Στο παιχνίδι με τους «πράσινους» είναι πιθανό να επιστρέψουν ο Βασίλης Τοροσίδης και ο Λουτσιάνο Γκαλέτι.

Ο διεθνής μπακ χαφ ένιωθε χθες καλύτερα, αλλά συνεχίζει να πονάει. Από την πλευρά του, ο Αργεντινός έλεγε πως «θέλω να παίξω και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω». Ο Γκαλέτι ενδέχεται να μείνει στον πάγκο και να χρησιμοποιηθεί αν χρειαστεί να βοηθήσει. Τις επόμενες ημέρες θα φανεί αν θα αγωνιστούν οι δύο ποδοσφαιριστές.

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος δεν έπαιξε στο χθεσινό παιχνίδι, επειδή κρίθηκε ανέτοιμος από τον Ζίκο και προτιμήθηκε να ξεκινήσει ο Ζεβλάκοφ. Όσον αφορά τον Στολτίδη, δοκίμασε το πόδι του, αλλά δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί και αποκλείστηκε από την αποστολή. Εκτός 18άδας έμειναν ακόμα οι Κυριάκος Παπαδόπουλος και Λεωνίδας Παναγόπουλος.

* Ο Γιάννης Μώραλης, ο Θόδωρος Γιαννίκος και ο Γιάννης Τσιρώνης θα δώσουν το «παρών» (στις 15:00) στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, όπου θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι των "αιωνίων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES