25 Νοε 2009

«Ένεση» για την «Ένωση»!

Μεγάλο είναι το πρόβλημα ρευστότητας για την ΠΑΕ ΑΕΚ. Η «Ένωση» καλείται να καλύψει επιταγές που λήγουν στο τέλος του μήνα, αλλά αυτή τη στιγμή η διοίκηση δεν έχει τα χρήματα για να τις πληρώσει. Οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας έχουν συμφωνήσει ότι θα κάνουν υπομονή, αλλά υπάρχουν και άλλες υποχρεώσεις που «τρέχουν» και δεν μπορούν να πάνε άλλο «πίσω».

Τις τελευταίες ημέρες εξετάζεται, ύστερα από σχετικό αίτημα του Νίκου Νοτιά, η περίπτωση να καλυφθούν οι τρέχουσες υποχρεώσεις της ΠΑΕ από τους μετόχους, οι οποίοι σκέφτονται να στηρίξουν εκ νέου την ΑΕΚ με μια τελευταία οικονομική «ένεση», αφού γνωρίζουν ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά.

Συγκεκριμένα, έχει συζητηθεί το εξής ενδεχόμενο: να καλυφθούν οι υποχρεώσεις με χρήματα που θα δοθούν π.χ. ή σε παίκτες από δικούς τους ανθρώπους κι όχι μέσω της ΠΑΕ (με την οποία δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση, αφού διαφωνούν με τους χειρισμούς του Νίκου Θανόπουλου). Ωστόσο, το παραπάνω σενάριο είναι μόνο μία σκέψη και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει κανείς άλλος να καλύψει τις υποχρεώσεις της ομάδας.

Όσον αφορά τα πληρεξούσια, όλοι οι μέτοχοι αναμένεται τα στείλουν εντός της ημέρας και το θέμα είναι καθαρά διαδικαστικό, αφού κανένας τους δεν θέλει να θέσει εμπόδια στην υπόθεση του Χαράλαμπου Κοζώνη, η πλευρά του οποίου εμφανίζεται πανέτοιμη και περιμένει τον κ. Νοτιά να έχει στα χέρια του τα απαιτούμενα έγγραφα.

«Υπομονή ένα μήνα, μετά προσφυγή!»

Ανήσυχος για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές από την ΑΕΚ είναι ο Κάρλος Αραούχο, όπως δήλωσε ο μάνατζέρ του στη «SportDay». Ο Κρίστιαν Μπράγκαρνικ, όπως ονομάζεται ο εκπρόσωπος του Αργεντινού, τόνισε ότι ο πελάτης του είναι διατεθειμένος να κάνει υπομονή μέχρι τον Δεκέμβριο, αλλά σε περίπτωση που περάσει κι άλλος μήνας χωρίς να πληρωθεί, εξετάζει ακόμα και το σενάριο της προσφυγής!

«Αν και τα αποτελέσματα δεν είναι όπως τα περίμενε, ο Αραούχο είναι ικανοποιημένος στην ΑΕΚ, με εξαίρεση βέβαια το οικονομικό. Αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Κανένας παίκτης στον κόσμο δεν παίζει από χόμπι. Αμείβεται όπως κάθε εργαζόμενος και προφανώς ενοχλείται όταν υπάρχει ασυνέπεια στο θέμα αυτό», ανέφερε αρχικά ο ατζέντης του 28χρονου παίκτη.

Ο κ. Μπράγκαρνικ έκανε λόγο για ασυνέπεια λόγων και έργων στην «Ένωση»: «Ο Κάρλος είναι ενοχλημένος, αλλά περισσότερο ενοχλημένος είμαι εγώ. Γιατί όταν ήρθα στην Ελλάδα για τις τελικές συζητήσεις, ζήτησα από τον πρόεδρο της ΑΕΚ εγγυήσεις ότι ο παίκτης θα λαμβάνει τα χρήματα που έχουμε συμφωνήσει. Η απάντηση που έλαβα ήταν: "Εγγύηση είναι το όνομα της ομάδας μας. Η ΑΕΚ είναι πάντα συνεπής στις υποχρεώσεις της, κανένας δεν χάνει τα λεφτά του". Τον πίστεψα και το θέμα έληξε εκεί. Τώρα είμαι εκτεθειμένος απέναντι στον παίκτη, ο οποίος εύλογα ανησυχεί για το μέλλον του».

Ο μάνατζερ του Αραούχο δήλωσε ότι ο πελάτης του θα κάνει υπομονή μέχρι τον Δεκέμβριου, ο οποίος αν περάσει χωρίς να έχει πληρωθεί, θα αναζητήσει άλλες λύσεις: «Δεν μπορούμε να κάνουμε για πάντα υπομονή. Θα περιμένουμε και τον Δεκέμβριο, αλλά αν η ΑΕΚ δεν μπορεί να πληρώσει τον παίκτη, θα στραφούμε σε άλλες εναλλακτικές τον Ιανουάριο, όταν και ανοίγει το μεταγραφικό παζάρι. Μία εναλλακτική είναι να προσφύγουμε στη ΦΙΦΑ και να καταγγείλουμε την ΑΕΚ. Μία άλλη εναλλακτική, για να αποφευχθεί αυτό, είναι να αφήσει η ΑΕΚ τον Αραούχο ελεύθερο να βρει ομάδα».

Ο Αραούχο χρειάζεται τα χρήματα λόγω ενός σοβαρού οικογενειακού προβλήματος, αλλά ο κ. Μπράγκαρνικ δεν θέλησε να μιλήσει για αυτό: «Είναι αλήθεια πως ο πατέρας του αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, το οποίο έχει να κάνει με το αίμα του, αλλά δεν θα ήθελα να σταθούμε σ' αυτό και νομίζω ότι και ο παίκτης θα προτιμούσε να μην έχει δημοσιοποιηθεί. Είναι προσωπικά δεδομένα και δεν πρέπει να συνδέουμε τις καθυστερήσεις στις πληρωμές με ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας».

«Είναι απίθανο να γυρίσω στην ΑΕΚ»

«Αδύνατη» χαρακτήρισε ο Ραφίκ Τζεμπούρ την επιστροφή του στην ΑΕΚ, όπως δήλωσε ο ίδιος στην αλγερινή εφημερίδα «Competition». «Δυστυχώς και παρά τα άσχημα αποτελέσματα της ΑΕΚ, μιας ομάδας που αγαπώ, η επιστροφή μου είναι πρακτικά αδύνατη. Πιστεύω ότι είναι απίθανο να γυρίσω όσο προπονητής στην ομάδα είναι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, με τον οποία είχα μία διαφωνία. Αυτό που προέχει, όμως, αυτή τη στιγμή είναι να επιλέξω την καλύτερη δυνατή ομάδα για να προπονούμαι. Τις επόμενες ημέρες πιστεύω ότι θα έχω καλά νέα», τόνισε ο 25χρονος στράικερ.

Στη συνέχεια, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον του και ανέφερε: «Είμαι ήρεμος για τον απλό λόγο ότι γνωρίζω πως το πρόβλημά μου θα διευθετηθεί τις επόμενες μέρες. Συζητώ με διάφορες ομάδες, εξετάζω προσεκτικά όλες τις προτάσεις και πιστεύω ότι στις αρχές Δεκεμβρίου θα έχει λυθεί το πρόβλημα».

Ο μάνατζερ του Γαλλοαλγερινού επιθετικού, Γιάννης Λυπημένος, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον γενικό αρχηγό της ΑΕΚ, Βασίλη Δημητριάδη, με τις δύο πλευρές να εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο εξάμηνου δανεισμού του παίκτη σε κάποια ομάδα.

* Για την απόκτηση του Κρίστιαν Νέμεθ ενδιαφέρεται η Φιορεντίνα, σύμφωνα με το ιταλικό περιοδικό «Guerin Sportivo». Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ψηλά στη μεταγραφική λίστα των «βιόλα» είναι τα ονόματα του Ούγγρου επιθετικού και του Φιλίπο Ιντσάγκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES