25 Νοε 2009

ΠΑΟ: Με 4-3-2-1 για το «διπλό»

Με σύστημα 4-3-2-1 σκέφτεται να παρατάξει τον Παναθηναϊκό ο Χενκ Τεν Κάτε στο ντέρμπι της Κυριακής κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Ολλανδός τεχνικός, ο οποίος παρακολούθησε από κοντά το παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» κόντρα στην Άλκμααρ, χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο σύστημα σε πολλά ματς πέρσι στην Ευρώπη και του βγήκε. Το 4-3-2-1 είναι βάση από την οποία ξεκινάει να αντιμετωπίζει συνήθως ο Χενκ Τεν Κάτε ένα δύσκολο παιχνίδι. Παραμένουν αμφίβολοι Καραγκούνης και Λέτο.

Οι σκέψεις του Ολλανδού

Ο Ολλανδός τεχνικός του «τριφυλλιού» έπαιξε πέρσι σχεδόν σε όλα τα μεγάλα ματς με αυτό το σύστημα και δεν βγήκε χαμένος. Με το ίδιο σύστημα είχαν παραταχθεί πέρσι οι «πράσινοι» και στους δύο αγώνες με τον Ολυμπιακό και σε έναν με την ΑΕΚ στον αγώνα του δεύτερου γύρου πέρυσι στο ΟΑΚΑ. Σ' αυτούς τους αγώνες ο Παναθηναϊκός κινδύνευσε ελάχιστα. Η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός τού έκαναν ελάχιστες φάσεις και μάλιστα είχαν και μικρότερη κατοχή μπάλας. Ακόμα και στον Πειραιά, που το «τριφύλλι» έπαιζε με δέκα παίκτες από το 58' λόγω αποβολής του Γιόσου Σαριέγκι. Αυτό που θέλει ο 56χρονος τεχνικός είναι η ομάδα του να ελέγξει την κυκλοφορία της μπάλας, να κρατήσει μακριά από την εστία του Παναθηναϊκού τον αντίπαλο και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

Ο Χενκ Τεν Κάτε επιστρέφει σήμερα από την Ολλανδία και το απόγευμα στην προπόνηση θα δει ποιοι θα είναι στη διάθεσή του εν όψει του ντέρμπι. Θα μετρήσει παρόντες και θα αρχίσει το τελικό στάδιο της προετοιμασίας για το ντέρμπι της Κυριακής.Δύσκολα θα συμμετάσχει στη σημερινή προπόνηση ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από την ίωση. Και χθες είχε υψηλό πυρετό και το πιο πιθανό είναι για να μην επιδεινωθεί η κατάστασή του να μην κάνει προπόνηση ούτε σήμερα.

Δοκιμάζουν σήμερα «Κάρα» και Λέτο

Αν όλα πάνε καλά και η ίωση κάνει τον κύκλο της μέχρι αύριο, τότε θα προπονηθεί την Πέμπτη και θα τεθεί στη διάθεση του Ολλανδού τεχνικού. Αλλιώς η συμμετοχή του θα κριθεί την Παρασκευή. Πάντως ο «Κάρα» ούτε θέλει να ακούει ότι μπορεί να χάσει αυτό το ντέρμπι και είναι αποφασισμένος να παίξει πάση θυσία. Σήμερα ο Τεν Κάτε θα διαπιστώσει σε τι κατάσταση είναι και ο Λέτο. Ο Αργεντινός μέσος εξακολουθούσε και χθες να πονάει στο μικρό δάκτυλο του αριστερού ποδιού. Εχει υποστεί κάκωση σε ένα σημείο στο οποίο δεν μπορεί να κάνει θεραπεία, απλά θα πρέπει να περάσουν κάποιες ημέρες για να υποχωρήσει ο πόνος.

Οπως και να έχει, για να κάνει και προπόνηση, θα χρειαστεί να δέσει το πόδι του σε εκείνο το σημείο. Πάντως, αν ο Λέτο προπονηθεί σήμερα, θα θέσει υποψηφιότητα για την Κυριακή, αλλιώς θα είναι αμφίβολη η συμμετοχή του. Με δεδομένα, λοιπόν, τα προβλήματα του Καραγκούνη και του Λέτο, τα οποία κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθούν, καθόλου βέβαιοι δεν πρέπει να είμαστε όσον αφορά την ενδεκάδα και τα πρόσωπα που θα την απαρτίζουν. Φαίνεται μόνο ότι η τακτική -όπως γράψαμε και χθες- θα είναι 4-3-2-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES