8 Οκτ 2009

ΑΕΚ: Στα χέρια του Νοτιά ή του λαού

Ραγδαίες εξελίξεις δρομολογούνται στην ΠΑΕ ΑΕΚ μετά την απόφαση του Τάκη Κανελλόπουλου να χαρίσει τις μετοχές του στην Ερασιτεχνική, η οποία πλέον κατέχει το 23,89%. Φημολογείται ότι σκέψεις για ανάλογη… δωρεά κάνουν και οι Γκίκας Γκούμας, Πόλυς Χατζηιωάννου και Πέτρος Παππάς, οι οποίοι κατέχουν συνολικά περί το 28% των μετοχών, ενώ ανάλογη πρόθεση έχει εκφράσει δημοσίως και ο Νίκος Κούλης (που κατέχει περίπου 1%). Αν λοιπόν συμβεί αυτό, η Ερασιτεχνική ΑΕΚ θα γίνει μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ κατέχοντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών (51+%) και δεν θα έχει απλώς ρόλο ρυθμιστή για την επόμενη μέρα, αλλά θα ορίζει το μέλλον του συλλόγου. Είτε διατηρώντας τον έλεγχό τους και ασκώντας διοίκηση είτε αναζητώντας επενδυτή-αγοραστή (Μελισσανίδης;). Άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις του Ντέμη Νικολαΐδη, ο οποίος κατέχει το 7% και φέρεται να ήταν ενήμερος για την κίνηση του Τάκη Κανελλόπουλου.

Ποιος είναι ο ρόλος του Νίκου Νοτιά σε όλα αυτά; Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ καλείται να αποφασίσει ποιον από τους δύο δρόμους θα διαλέξει: Θα καλύψει μόνος του ή με «συμπαίκτες» που θα βρει εκτός από τους ήδη υπάρχοντες Νάσο Θανόπουλο και Παντελή Αθηνή το έλλειμμα της τάξεως των 8-9 εκατ. ευρώ για την τρέχουσα περίοδο καλύπτοντας παράλληλα και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και αποκτώντας την πλειοψηφία των μετοχών; Ή θα αποφασίσει να παραχωρήσει τις μετοχές του σε επενδυτή, που δεν φαίνεται να προκύπτει στον ορίζοντα; Για την ώρα πάντως κρατά κλειστά τα χαρτιά του και το μόνο που έγινε γνωστό είναι πως η έλευσή του στην Ελλάδα πήρε αναβολή για λίγες ακόμη ημέρες, καθώς δεν πρόκειται να έρθει πριν τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Εξαφανισμένη εξακολουθεί να είναι και η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Χατζηχρήστος: «Μεγάλη τιμή και ευθύνη»

Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Δημήτρης Χατζηχρήστος, αποδέχτηκε με ευχαρίστηση το «δώρο» του Τάκη Κανελλόπουλου, αλλά τόνισε στη «SportDay» πως «… είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη για εμάς, αλλά και ηθική δικαίωση. Εδώ και 1,5 χρόνο λέμε ότι θα πρέπει η ΑΕΚ να αποκτήσει ένα μεγαλομέτοχο και με πιο δυνατό τον κόσμο να προχωρήσει μπροστά». Όσο για το ενδεχόμενο να προκύψουν κι άλλες δωρεές μετοχών, είπε: «Δεν ξέρω, βέβαια, τι μπορούμε να κάνουμε αν έρθουν κι άλλοι και μας παραδώσουν τις μετοχές τους». Ο ηγέτης της «Original» θα έχει συνάντηση με τον Τάκη Κανελλόπουλο.

Ανήσυχος ο Μπάγεβιτς

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παρακολουθεί ανήσυχος όλες τις εξελίξεις στο διοικητικό-μετοχικό πεδίο λόγω των κλυδωνισμών που προκαλούνται και στο αγωνιστικό κομμάτι, ενώ κάποιοι αναφέρουν ότι ενδεχομένως ανησυχεί και για την προοπτική να έχει… αφεντικό τον Δημήτρη Χατζηχρήστο. Πάντως ο ίδιος ο Σερβοέλληνας τεχνικός τονίζει στο περιβάλλον του πως βάζει υπεράνω όλων την ομάδα και θα προσπαθήσει να την κρατήσει στο μέτρο του δυνατού μακριά από τον κυκλώνα των εξελίξεων.

Στο μεταξύ, μετά το ρεπό της Τετάρτης, οι παίκτες της ΑΕΚ επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις. θα απουσιάζουν λόγω διεθνών υποχρεώσεων οι Μάκος (Ανδρών), Παυλής, Ταχτσίδης (Ελπίδων), Μαϊστόροβιτς (Σουηδία), Γιάχιτς (Βοσνία), Γκερέιρο (Πολωνία) και Νέμεθ (Νέοι Ουγγαρίας). Προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν επίσης Καφές και Χουανφράν, ενώ ο Ζεράλντο συνεχίζει την αποθεραπεία, ο Κουτρομάνος χειρουργείται μετά τη ρήξη πρόσθιου χιαστού που υπέστη και ο Τζεμπούρ παραμένει εκτός ομάδας.

* Την προσεχή Παρασκευή αναμένεται να ανακοινώσει ο Νίκος Θανόπουλος στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, την παραίτησή του από την προεδρία της Σούπερ Λίγκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES