8 Οκτ 2009

"Εάν το ζητήσει ο Ζίκο, έρχεται ο Αντριάνο"

"Εάν το ζητήσει ο Ζίκο, έρχεται ο Αντριάνο"Η παρουσία του Ζίκο εδώ και λίγο καιρό στο μεγάλο λιμάνι έχει κάνει τους φίλους της ομάδας να ονειρεύονται πως η βραζιλιάνικη παροικία θα αυξηθεί σύντομα (τον Ιανουάριο το ευκταίο) με παίκτες εγνωσμένης αξίας, ενώ όπως αποκάλυψε ο μάνατζερ του Αντριάνο, Λουίς Ρινάλντι Τζιλμάρ, ο παίκτης δεν έχει πρόβλημα να έρθει να έρθει στον Ολυμπιακό αν του το ζητήσει ο τεχνικός ηγέτης των "ερυθρολεύκων".

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Πρωταθλητής", ο εκπρόσωπος του 27χρονου Λατίνου άσου, έκανε ειδική αναφορά στους αρκετούς Βραζιλιάνους που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και σε αυτούς που έχουν φορέσει κατά καιρούς τη φανέλα των Πειραιωτών, καθώς και στο "παράθυρο" που υπάρχει να αποχωρήσει από τη Φλαμένγκο το Δεκέμβριο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του μάνατζερ του Αντριάνο, Λουίς Ρινάλντι Τζιλμάρ:

Μετά την άφιξη του Ζίκο στον Ολυμπιακό, συχνά ακούγονται διάφορα ονόματα Βραζιλιάνων που θα μπορούσαν να αποτελούν μεταγραφική επιθυμία του νέου προπονητή του Ολυμπιακού. Ανάμεσά τους και αυτό του Αντριάνο. Ποια είναι η δική σας πρώτη αντίδραση. Θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο;

"Εάν του το ζητούσε ο Ζίκο πιστεύω πως ναι, θα μπορούσε να συμβεί. Γνωρίζεται τι είναι ο Ζίκο για τους Βραζιλιάνους".

Δηλαδή, εννοείτε ότι ο Αντριάνο θα μπορούσε να σκεφτεί σε αυτή την ηλικία να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα;

"Ναι, γιατί όχι. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι καλό, έχει ποιότητα, παίζουν Βραζιλιάνοι και κυρίως δεν υπάρχει μεγάλη πίεση. Αυτό είναι σημαντικό. Εξάλλου ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα γνωστή, σπουδαία, με παρουσία στην Ευρώπη. Επίσης, έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν Βραζιλιάνοι, παίζουν και τώρα, που σημαίνει ότι είναι ικανοποιημένοι. Νομίζω ότι ο Αντριάνο, όσο τον γνωρίζω, δεν θα είχε πρόβλημα να πάει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό του Ζίκο".

Εσείς έχετε μίλησει με τον Ζίκο;

"Ναι, μίλησα με τον Ζίκο, αλλά πριν αυτός πάει στον Ολυμπιακό. Εξάλλου δεν έχει και πολύ καιρό εκεί".

Πότε λήγει το συμβόλαιό του με τη Φλαμένγκο;

"Τον ερχόμενο Μάη, αλλά υπάρχει μια ειδική συμφωνία με τη Φλαμένγκο που του επιτρέπει να φύγει χωρίς να πάρει λεφτά η ομάδα, σε περίπτωση που φτάσει πρόταση το Δεκέμβριο από κάποια ευρωπαϊκή ομάδα".

Η δική του πρόθεση ποια είναι; Θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη, έχει αποφασίσει να μείνει στη Βραζιλία;

"Η αλήθεια είναι ότι στη Βραζιλία περνάει πολύ καλά. Είναι χαρούμενος και ευχαριστιέται το ποδόσφαιρο. Αντίθετα με την Ιταλία. Εκείνο που θέλει πολύ είναι να πάει στο Μουντιάλ 2010 με τη Βραζιλία. Για αυτό προσπαθεί και νομίζω ότι το κάνει με επιτυχία να πείσει τον Ντούνγκα για αυτό. Ίσως να θέλει να παραμείνει εδώ μέχρι το Μάιο. Θα δείξει. Όταν έρθει η στιγμή θα αποφασίσει τι πρέπει να κάνει".

Πραγματικά η παρουσία του και τα 15 γκολ που έχει σημειώσει στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα, όπου είναι πρώτος σκόρερ, δείχνουν ότι αναγεννήθηκε. Είναι έτσι, άφησε πίσω του τα προβλήματα που είχε;

"Σίγουρα εντυπωσιάζει. Δεν το λέω εγώ. Διαβάστε τις εφημερίδες, δείτε τι λένε οι Βραζιλιάνοι. Είναι άλλος άνθρωπος. Έχει χάσει τα περιττά κιλά, είναι σε εξαιρετική κατάσταση, αναγεννήθηκε. Και κυρίως είναι έτοιμος να πάει στο Μουντιάλ".

Η επιστροφή του Γκαλέτι

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας επέστρεψαν την Τετάρτη (7/10) στις προπονήσεις μετά το τριήμερο ρεπό που είχε δώσει στους παίκτες ο Ζίκο, με τον Λουτσιάνο Γκαλέτι να παίρνει κανονικά μέρος δίχως το παραμικρό πρόβλημα.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ όπως δήλωσε και ο ίδιος κατά την εκδήλωση της Samsung θα επιστρέψει στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης όπου αναμένεται να είναι πανέτοιμος.

Οι Πειραιώτες προπονήθηκαν υπό τις οδηγίες του βοηθού προπονητή, Εντού και του γυμναστή Σαντάνα, τόσο το πρωί (10:30), όσο και το απόγευμα (18:00).

Στην πρωϊνή προπόνηση πήραν μέρος 13 ποδοσφαιριστές και πιο συγκεκριμένα οι Νικοπολίδης, Παναγόπουλος, Πάρντο, Κόβατς, Γκαλίτσιος, Στολτίδης, Γκαλέτι, Ντιόγκο, Λεντέσμα, Ζεβλάκοφ, Λεονάρντο, Πάντος, Κατσικογιάννης. Οι ποδοσφαιριστές, εκτός των διεθνών, που απουσίαζαν είχαν άδεια.

Στην απογευματινή προπόνηση ήταν όλοι οι "ερυθρόλευκοι" με εξαίρεση τους διεθνείς. Κανονικά με την ομάδα προπονήθηκαν οι Γκαλέτι και Πάντος, ενώ ο Ντάρμπισιρ συνέχισε το πρόγραμμα ενδυνάμωσης που ακολουθεί.

Ο Ντιόγκο ακολούθησε, λόγω ενοχλήσεων στην αριστερή ποδοκνημική, ατομικό πρόγραμμα προπόνησης στο γυμναστήριο. Ο ποδοσφαιριστής θα υποβληθεί σε ιατρικό έλεγχο. Πριν το τέλος της προπόνησης αποχώρησε ο Λεονάρντο λόγω οσφυαλγίας.

Οι "ερυθρόλευκοι" υποβλήθηκαν το απόγευμα σε έλεγχο ντόμπινγκ από την αρμόδια υπηρεσία της UEFA. Πιο συγκεκριμένα, μετά από κλήρωση, έδωσαν δείγμα οι Ντομί, Γκαλίτσιος, Στολτίδης, Λεονάρντο, Μαρέσκα, Λεντέσμα, Πάντος, Νικοπολίδης, Πάρντο και Κατσικογιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES