25 Οκτ 2009

«Κατσούρ»… ο τιμωρός!

Με πρωταγωνιστή τον Κώστα Κατσουράνη, ο οποίος πέτυχε και τα δύο τέρματα της ομάδας του, ο Παναθηναϊκός νίκησε δύσκολα τον ΠΑΟΚ 2-1 στο ΟΑΚΑ και έμεινε στην πρώτη θέση (σε ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό)! Ο μέσος των «πρασίνων» άνοιξε το σκορ στο 24’ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 71’ ύστερα από καταπληκτική συνεργασία με Γκάμπριελ και Σισέ. Για τον «δικέφαλο του Βορρά», ο Βιεϊρίνια είχε ισοφαρίσει με όμορφο σουτ στο 39’.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός, έχοντας τη συμπαράσταση περίπου 30.000 φίλων του, μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε από την αρχή να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο ΠΑΟΚ των πολλών απουσιών επέλεξε από το ξεκίνημα να έχει έναν πιο παθητικό ρόλο και κατά κύριο λόγο περίμενε τον Παναθηναϊκό.

Παρά την πρωτοβουλία των «πράσινων» οι ευκαιρίες δεν ήταν πολλές. Στο 16’ ο Σαλπιγγίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Οκτώ λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ από τον… συνήθη ύποπτο, τον Κώστα Κατσουράνη. Επειτα από εξαιρετική σέντρα του Νίνη, με ανάποδα φάλτσα, ο «Κατσούρ» πήρε την κεφαλιά και έκανε το 1-0 μέσα σε αποθέωση. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε λίγο αργότερα να κάνει το 2-0, αλλά ο Σαλπιγγίδης αν και πέρασε τον Χαλκιά άργησε με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει απειλητικός.

Βιεϊρίνια και… γκολ!

Ο δικέφαλος του βορρά ήταν ακίνδυνος και όλα έδειχναν ότι οι δυο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 1-0. Ο ΠΑΟΚ, όμως, κατάφερε στην πρώτη του καλή φάση να ισοφαρίσει στο 39’. Ο Γκαρσία με εκπληκτική μπαλιά έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Βιεϊρίνια και το σουτ του τελευταίου κατέληξε στην αριστερή γωνία του Τζόρβα, για να γίνει το 1-1.

Πάτησε «γκάζι» και προηγήθηκε

Στην επανάληψη, μετά τα πρώτα 15 λεπτά, ο Παναθηναϊκός άρχισε να… πατάει γκάζι. Εχανε ευκαιρίες και πίεζε την αντίπαλη εστία, αλλά δεν έβλεπε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτα. Όλα αυτά μέχρι το 71’, όταν οι «πράσινοι» πήραν το προβάδισμα με ένα… γκολ για όσκαρ. Η μπάλα πέρασε με κινηματογραφική ταχύτητα από Γκάμπριελ και Σισέ, κατέληξε στον Κατσουράνη και ο τελευταίος πλάσαρε σωστά για το 2-1. Αυτό ήταν το δεύτερο προσωπικό γκολ του Ελληνα μέσου και συνολικά το έκτο στο πρωτάθλημα.

Με αυτό το σκορ το «τριφύλλι» πήρε την 7η του νίκη στο πρωτάθλημα και συνεχίζει να μοιράζεται την πρώτη θέση με τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε (που αποδοκιμάστηκε όταν επέλεξε να βγάλει τον Νίνη για να περάσει τον Λέτο, μια και οι φίλοι του Παναθηναϊκού ήθελαν να βγει άλλος ποδοσφαιριστής) έπαιξε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο απέναντι σε έναν «ταμπουρωμένο» ΠΑΟΚ και επικράτησε δίκαια.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Σαριέργκι, Νίνης (66' Λέτο), Σισέ, Σαλπιγγίδης, Ζιλμπέρτο Σίλβα (87' Σιμάο), Μπιέρσμιρ, Γκάμπριελ, Καραγκούνης (90' Ρουκάβινα), Κατσουράνης, Σπυρόπουλος
Στον πάγκο:Γκαλίνοβιτς, Καντέ, Χριστοδουλόπουλος, Βύντρα

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος):Χαλκιάς (76' Κρέσιτς), Γκαρσία, Τσιρίλο, Σορλέν, Κοντρέρας, Φωτάκης (73' Παπάζογλου), Κουτσιανικούλης (70' Μουν), Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σνάουτσνερ, Σαβίνι
Στον πάγκο: Αραμπατζής, Βιτόλο, Μαλεζάς, Λίνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES