25 Οκτ 2009

«Πικρή» ισοπαλία…


Με την εικόνα που παρουσίασε στο δεύτερο ημίχρονο σίγουρα δικαιούταν τη νίκη. Η ΑΕΚ είχε πολλές ευκαιρίες να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ του πρώτου μέρους στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη, αλλά αρκέστηκε στο βαθμό της ισοπαλίας. Τελικό σκορ 1-1, με την ομάδα του Μπάγεβιτς να εμφανίζεται άτυχη στο δεύτερο 45’, το οποίο σημαδεύτηκε από το γκολ του Σκόκο στο 48’ και το δοκάρι του Μπλάνκο στο 50’! Οι Θεσσαλονικείς είχαν προηγηθεί μόλις στο 6’ με κεφαλιά του Αμπρέου. Με δέκα οι γηπεδούχοι λόγω της αποβολής του Φερνάντες.

Το ματς:

Με την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο ο Άρης έδειξε πως είχε σαφή προσανατολισμό. Ήξερε τι ήθελε από το παιχνίδι και δεν σπατάλησε ούτε λεπτό. Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν αποφασισμένοι στο χόρτο του «Κλεάνθης Βικελίδης» με εμφανή τη διάθεσή τους να πιέσουν ψηλά και να «κλείσουν» πίσω την ΑΕΚ. Οι εντολές του Μαζίνιο έπιασαν τόπο από την αρχή και μάλιστα δικαιώθηκαν μόλις στο 6’. Τότε που ο Αμπρέου από αμφισβητούμενη θέση έπιασε την κεφαλιά και έβαλε μπροστά την ομάδα του.

Ακολούθησαν ορισμένες προσπάθειες της «Ένωσης» να ανοιχτεί και να φτάσει στην ισοφάριση. Η δυσκολία, όμως, που εντοπίστηκε στην ανάπτυξη δεν ωφέλησε καμία από αυτές. Πότε με τον Σκόκο ή τον Ενσαλίβα, οι φιλοξενούμενοι έψαξαν την τελική πάσα στον κενό χώρο και την έγκαιρη εκτέλεση του επιθετικού. Μάταια, όμως. Αντίθετα, οι ποδοσφαιριστές του Άρη συνέχισαν να τρέχουν την κόντρα και κατάφεραν να γίνουν περισσότερο απειλητικοί. Ο εξαιρετικός σήμερα Ναφτί και το… μηχανάκι ονόματι Φερνάντες προβλημάτισαν πολύ την άμυνα της ΑΕΚ, κυρίως με τις εναλλαγές παιχνιδιού και τις κάθετες πάσες, που εκ του αποτελέσματος δεν άλλαξαν κάτι στην εικόνα του πρώτου μέρους. Αξιοσημείωτο πως κάθε φορά που οι πρώην Καράμπελας και Γιάχιτς έπαιρναν τη μπάλα, ακολουθούσαν οι αποδοκιμασίες των οπαδών. Σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους υπήρχε εκνευρισμός και σκληρά μαρκαρίσματα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Η ΑΕΚ ήταν αυτή που μπήκε πολύ δυνατά και ευτύχησε να φέρει το ματς στα ίσα στο 48’ με το εξαιρετικό σουτ του Νάτσο Σκόκο. Η κακή αμυντική λειτουργία των Θεσσαλονικιών συνεχίστηκε και στα επόμενα πέντε λεπτά, στα οποία η «Ένωση» θα μπορούσε να φέρει άμεσα… τούμπα το ματς. Μεγαλύτερη στιγμή το δοκάρι του Μπλάνκο στο 50’. Η υπεροχή των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε και μέχρι το τέλος του αγώνα χάθηκαν πολλές ευκαιρίες.

Η άμυνα του Άρη ήταν συνεχώς εκτεθειμένη, με αποτέλεσμα κάθε φορά που ο αντίπαλος εκδήλωνε αντεπίθεση οι φίλοι του να… καρδιοχτυπούν. Ειδικά στο 73’ όταν ο «δικέφαλος» έχασε τρία απανωτά σουτ, σίγουρα οι οπαδοί ξεφύσησαν με ανακούφιση. Η ανωτερότητα της ομάδας του Μπάγεβιτς δεν αμφισβητήθηκε καθόλου στο δεύτερο 45λεπτο, αλλά δεν μετουσιώθηκε ποτέ σε κάποιο τέρμα. Τελικό σκορ 1-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τους γηπεδούχους να μένουν με δέκα μετά την αποβολή του Νταρίο Φερνάντες στο 85’.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Ιομάρ Μαζίνιο): Σηφάκης, Νέτο (46' Φλάβιο), Αράνο, Κουλουχέρης, Ναφτί, Κάλβο, Φερνάντες, Αμπρέου, Νασούτι, Κάμπορα (78' Ντέιλι), Πίτου Γκαρσία (68' Κόκε).

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Καφές, Αραούχο, Χέρσι (57' Λεονάρντο), Γιάχιτς, Καράμπελας, Μπλάνκο (80' Μαντούκα), Νέμεθ, Σκόκο, Μαϊστόροιτς, Ενσαλίβα (70' Μάκος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES