1 Ιουν 2010

«Ερείπιο» το ΕΑΚ Κέρκυρας και με τη… βούλα της νέας διοίκησης

altΣε τραγική κατάσταση βρίσκεται το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας. Η νέα διοίκηση του ΕΑΚΚ, παραχώρησε το πρωί την πρώτη της επίσημη συνέντευξη τύπου, μέσα από την οποία αποτύπωσε όλα τα προβλήματα –και είναι πολλά- του αθλητικού κέντρου, αλλά και τους στόχους που θέλει να πετύχει κατά τη διάρκεια της θητείας της.

Αποτύπωση όλου του ΕΑΚΚ
Ο Πρόεδρος του ΕΑΚΚ, Παύλος Σκορδίλης και ο Αντιπρόεδρος του ΕΑΚΚ, Άκης Παυλογιάννης, παρουσία και των κ.κ. Κομπολίτη και Τσιμπραηλίδου, προχώρησαν σε μια μακροσκελή συνέντευξη τύπου, μέσα από την οποία αποτύπωσαν τα μεγαλύτερα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν το συντομότερο.
Εθνικό στάδιο
Τα μεγαλύτερα προβλήματα για το Εθνικό στάδιο, με τη συμμετοχή του ΑΟΚ στη Σούπερ Λιγκ να καραδοκεί και να πιέζει ασφυκτικά, είναι ως γνωστόν η ανακατασκευή του χλοοτάπητα, η ανακαίνιση των αποδυτηρίων και η δημιουργία λυόμενης κερκίδας, καθώς η χωρητικότητα του γηπέδου είναι μικρότερη των προδιαγραφών της διοργανώτριας αρχής.
Φυσικά, τα προβλήματα είναι ακόμα περισσότερα, όμως αυτά είναι πρώτης ανάγκης για την εξασφάλιση μιας καταρχήν αδειοδότησης.
Κολυμβητήριο
Οι πρόσφατοι αγώνες που διεξήχθησαν αναμόρφωσαν κατά πολύ την εικόνα του κολυμβητηρίου, όμως ακόμα παραμένει άλυτο, το πρόβλημα με το μηχανοστάσιο, αν και γι΄ αυτό αναμένεται να υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις μέσα στον επόμενο μήνα.
Κλειστό γυμναστήριο
Εκεί, τα προβλήματα είναι αρκετά, τόσο σε λειτουργικές ανάγκες, όσο και σε θέματα ασφάλειας.
Κλειστό προπονητήριο
Είναι η νεότερη κτιριακή εγκατάσταση, όμως δεν της λείπουν τα προβλήματα. Χαρακτηριστικό μάλιστα, της προχειρότητας με την οποία κατασκευάστηκε είναι το γεγονός ότι το «παρκέ» δεν έχει περαστεί με το κατάλληλο υλικό και γλιστράει επικίνδυνα.
Προσωπικό
Με μόλις έξι άτομα προσωπικό (δύο εκ των οποίων διοικητικοί) και τρεις εποχιακούς, δουλειά δεν γίνεται όσο φιλότιμο κι αν υπάρχει. Δεν είναι τυχαίο ότι βάση κανονισμού το ΕΑΚΚ θα έπρεπε να απασχολεί 19 μόνιμους υπαλλήλους.
Χρέος 200.000 ευρώ, -40% το φετινό μπάτζετ
Το οικονομικό είναι ίσως το βασικότερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η νέα διοίκηση, αφού όχι μόνο παρέλαβε το ΕΑΚΚ με χρέος περίπου 200.000 ευρώ, αλλά ο προϋπολογισμός της νέας σαιζόν αναμένεται να είναι κατά 40% μειωμένος.
«Ανάγκη κοινωνικής και αθλητικής συστράτευσης»
Ουσιαστικά αυτό το παραπάνω σύνθημα είναι ο μόνος τρόπος για τους ανθρώπους της νέας διοίκησης να μπορέσουν να πετύχουν κάποια έργα ανάπλασης του ΕΑΚΚ. Εξάλλου, όπως τόνισαν καλώς ή κακώς το ΕΑΚΚ είναι το μόνο μέρος που υπάρχει κλειστό γήπεδο στο νομό και δεν γίνεται να συνεχίσει να είναι απαρχαιωμένο.
Γι΄ αυτό το λόγο θεωρούν ότι επιβάλλεται να υπάρξουν έκτακτες επιχορηγήσεις, για τα παλαιότερα χρέη, ενώ οι τρεις άξονες της πολιτικής της νέας διοίκησης θα είναι:
1. Δυναμικές παρεμβάσεις στους υπάρχοντες χώρους.
2. Απαίτηση για αύξηση του προσωπικού
3. Κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Την Τρίτη η δημοπρασία χλοοτάπητα και αποστραγγιστικού
Εν τω μεταξύ, την Τρίτη 1 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στη ΓΓΑ ο μειοδοτικός διαγωνισμός για την ανάδειξη του εργολάβου, που θα αναλάβει την ανακατασκευή του χλοοτάπητα του Εθνικού Σταδίου, αλλά και για την κατασκευή του αποστραγγιστικού δικτύου.

 
More articles :
» Τη Δευτέρα η πρώτη συνέντευξη τύπου της νέας διοίκησης του ΕΑΚΚ
» Πρώτη επίσημη συνάντηση της ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα με τη διοίκηση του ΕΑΚΚ
» Διασυλλογικό πρωτάθλημα Παμπαίδων - Παγκορασίδων Β΄& μίνι
» Ερώτηση ΚΚΕ για τη λειτουργία του ΕΑΚΚ και η απάντηση της κυβέρνησης
» ΓΓΑ: Σε δημοπρασία η ανακατασκευή χλοοτάπητα και το αποστραγγιστικό δίκτυο του ΕΑΚΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES