1 Ιουν 2010

Οι 23 εκλεκτοί του Ότο Ρεχάγκελ

Οι 23 εκλεκτοί του Ότο ΡεχάγκελTo παζλ συμπληρώθηκε και πλέον από την Τρίτη έγιναν γνωστοί οι 23 παίκτες που θα ταξιδέψουν στη Νότια Αφρική για την τελική φάση του Μουντιάλ.Ο Ότο Ρεχάγκελ μετά από δύο εβδομάδες περίπου προετοιμασίας, αποφάσισε να "κόψει" από την αποστολή τους Γρηγόρη Μάκο της ΑΕΚ και Γιώργο Τζαβέλλα του Πανιωνίου οι οποίοι αν και ταξίδεψαν με την υπόλοιπη ομάδα στο Μπαντ Ραγκάζ της Ελβετίας, τελικά δεν θα ζήσουν το όνειρο της συμμετοχής στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός προτίμησε τον Σάκη Πρίττα του Άρη ως μία ακόμη λύση στην μεσαία γραμμή έναντι του παίκτη της ΑΕΚ η οποία μένει χωρίς εκπροσώπηση πλέον μετά από αυτή την εξέλιξη στην αποστολή για το Μουντιάλ.

Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας της Θεσσαλονίκης, παρότι δεν είχε κληθεί στο παρελθόν στην "γαλανόλευκη" και δεν έχει αγωνιστεί στο φιλικό με τη Βόρεια Κορέα μετά την παρουσία του στην προεπιλογή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, φαίνεται πως κέρδισε την εμπιστοσύνη του Γερμανού προπονητή μέσα από τις προπονήσεις.

Όσον αφορά στην άμυνα, ο αποκλεισμός του Γιώργου Τζαβέλλα από την 23αδα, σημαίνει ότι από τη μία ο τεχνικός της Εθνικής ομάδας θέλει να έχει μία ακόμη λύση για το κέντρο της άμυνας, τον Στέλιο Μαλεζά του ΠΑΟΚ ενώ από την άλλη θεωρεί ότι υπάρχουν αρκετές λύσεις για το αριστερό άκρο.

Πιο συγκεκριμένα ο ένας είναι ο Νίκος Σπυρόπουλος του Παναθηναϊκού ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Ότο Ρεχάγκελ "ποντάρει" και στον Βασίλη Τοροσίδη του Ολυμπιακού ο οποίος μόλις αποθεραπεύτηκε και στο παρελθόν ως γνωστόν έχει αγωνιστεί στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Πιο αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι:

Τερματοφύλακες

Μιχάλης Σηφάκης(Άρης)

Αλέξανδρος Τζόρβας(Παναθηναϊκός)

Κώστας Χαλκιάς(ΠΑΟΚ)

Αμυντικοί

Γιώργος Σεϊταρίδης(Παναθηναϊκός)

Λουκάς Βύντρα(Παναθηναϊκός)

Βαγγέλης Μόρας(Μπολόνια)

Σωκράτης Παπασταθόπουλος(Τζένοα)

Σωτήρης Κυργιάκος(Λίβερπουλ)

Αβραάμ Παπαδόπουλος(Ολυμπιακός)

Βασίλης Τοροσίδης(Ολυμπιακός)

Νίκος Σπυρόπουλος(Παναθηναϊκός)

Στέλιος Μαλεζάς(ΠΑΟΚ)

Μέσοι

Κώστας Κατσουράνης(Παναθηναϊκός)

Αλέξανδρος Τζιόλης(Σιένα)

Γιώργος Καραγκούνης(Παναθηναϊκός)

Σωτήρης Νίνης(Νίνης)

Χρήστος Πατσατζόγλου(Ομόνοια)

Σάκης Πρίττας(Άρης)

Επιθετικοί

Αγγελος Χαριστέας(Νυρεμβέργη)

Δημήτρης Σαλπιγγίδης(-)

Παντελής Καπετάνος(Στεάουα)

Φάνης Γκέκας(Άιντραχτ Φρανκφούρτης)

Γιώργος Σαμαράς(Σέλτικ)

Το Sport24.gr αναλύει την αποστολή της Εθνικής ομάδας και τις λύσεις που υπάρχουν σε κάθε θέση ενόψει της παρουσίας στην τελική φάση του Μουντιάλ.

Η μάχη στον "άσο"

Στην θέση του τερματοφύλακα, ο Ότο Ρεχάγκελ αποφάσισε να στηριχθεί σε παίκτες που αποτέλεσαν επιλογές του τα τελευταία χρόνια. Ο έμπειρος Κώστας Χαλκιάς είναι η μία λύση καθώς μετά την αποχώρηση του Αντώνη Νικοπολίδη, έγινε αρχικά βασικός στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Το τελευταίο διάστημα πάντως και λόγω και του τραυματισμού του τον περασμένο Νοέμβριο, τον αντικατέστησε κάτω από τα δοκάρια ο Αλέξανδρος Τζόρβας ο οποίος είχε σημαντική συνεισφορά στην πρόκριση στα τελικά με την παρουσία του στα παιχνίδια μπαράζ κόντρα στην Ουκρανία.

Το παζλ συμπληρώνει ο Μιχάλης Σηφάκης του Άρη ο οποίος πήρε φανέλα βασικού μάλιστα στο πρώτο τεστ με την Βόρεια Κορέα αν και στάθηκε άτυχος καθώς τραυματίστηκε. Η μάχη για τη θέση κάτω από τα δοκάρια ενόψει της τελικής φάσης αναμένεται έτσι με ενδιαφέρον καθώς ο ομοσπονδιακός τεχνικός δείχνει να μην έχει καταλήξει σε αυτόν που θα υπερασπιστεί την Ελληνική εστία.

Οι λύσεις για τα "μετόπισθεν"

Ο Ότο Ρεχάγκελ θέλησε να έχει στην διάθεση του πέντε κεντρικούς αμυντικούς στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής και για τον λόγο αυτό, ο Στέλιος Μαλεζάς του ΠΑΟΚ ο οποίος αποτελεί ένα από τα νέα πρόσωπα στις τελευταίες κλήσεις, επιλέχθηκε και στην 23αδα.

Οι άλλοι είναι οι...αναμενόμενοι και πιο συγκεκριμένα ποδοσφαιριστές στους οποίους είχε στηριχθεί ο τεχνικός της "γαλανόλευκης" και στα προκριματικά του Μουντιάλ. Ο Σωτήρης Κυργιάκος της Λίβερπουλ και ο Βαγγέλης Μόρας της Μπολόνια είναι οι δύο παίκτες που προορίζονται ως βασικοί ενώ σε σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος της Τζένοα αλλά και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος του Ολυμπιακού είναι οι άλλες λύσεις.

Όσον αφορά στα άκρα της άμυνας, στα δεξιά ο Γερμανός επέλεξε τον Σεϊταρίδη λόγω και της εμπειρίας του παρότι φέτος δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής αλλά και τον Λουκά Βύντρα που ήταν η επιλογή γι΄αυτή τη θέση το τελευταίο διάστημα. Βέβαια ο τελευταίος μπορεί να προσφέρει λύσεις και στο κέντρο της άμυνας.

Στο αριστερό άκρο, ο Νίκος Σπυρόπουλος του Παναθηναϊκού ήταν βασικός τον τελευταίο καιρό και είναι η μία επιλογή ενώ η άλλη είναι ο Βασίλης Τοροσίδης τον οποίο χρησιμοποιεί ο Ότο Ρεχάγκελ στην συγκεκριμένη θέση στην Εθνική ομάδα και έχοντας ξεπεράσει πλέον τον τραυματισμό του, "χτυπάει" την πόρτα της ενδεκάδας.

Οι "εκλεκτοί" της μεσαίας γραμμής

Στην μεσαία γραμμή οι τρεις παίκτες που φαίνεται να έχουν και το προβάδισμα για το βασικό σχήμα είναι οι Κώστας Κατσουράνης και Γιώργος Καραγκούνης του Παναθηναϊκού και ο Αλέξανδρος Τζιόλης που αγωνίστηκε το τελευταίο εξάμηνο στην Σιένα.

Οι δύο πρώτοι είναι από τους παίκτες στους οποίους στηρίζεται εδώ και χρόνια ο Γερμανός προπονητής και ήταν μέλη της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2004 ενώ ο τελευταίος είναι ένας ποδοσφαιριστής που εμπιστεύεται ο προπονητής της "γαλανόλευκης" ακόμη και σε περίοδο όπου δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής στην ομάδα που αγωνιζόταν.

Ακόμη ο Γερμανός έχει στην διάθεση του και τον Σωτήρη Νίνη που μπορεί να μην έχει έως τώρα μεγάλο χρόνο συμμετοχής στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αλλά "ποντάρει" στο ταλέντο του ενώ ο νεαρός άσος περιμένει να του δοθεί η ευκαιρία για να δείξει ότι αξίζει να αγωνίζεται περισσότερο.

Ο Χρήστος Πατσατζόγλου είναι ένας παίκτης που είναι σταθερή επιλογή του Ότο Ρεχάγκελ και η κλήση του για τα τελικά ήρθε να το επιβεβαιώσει καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού και δεν είχε πολλές συμμετοχές με την Ομόνοια.

Τέλος ο Σάκης Πρίττας αν και...νέος στην αποστολή, κατάφερε να μπει στην 23αδα,κάτι που είναι ενδεικτικό του ότι οι καλές εμφανίσεις του με τον Άρη την τελευταία σεζόν δεν πέρασαν απαρατήρητες και υπολογίζεται ως εναλλακτική λύση.

Η γραμμή κρούσης

Ο ομοσπονδιακός προπονητής επέλεξε πέντε παίκτες για την γραμμή κρούσης στο Μουντιάλ. Ο πρώτος σκόρερ των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Ευρωπαϊκή ζώνη, Φάνης Γκέκας θα είναι ο παίκτης στον οποίο θα στηριχθεί και στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής.

Ο χρυσός σκόρερ του τελικού του "Euro 2004", Άγγελος Χαριστέας είναι μόνιμη επιλογή όπως και τα τελευταία χρόνια, ο Γιώργος Σαμαράς της Σέλτικ αλλά και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Τέλος ο Παντελής Καπετάνος της Στεάουα μετά την κλήση του στο φιλικό με τη Σενεγάλη τον περασμένο Μάρτιο, έγινε μέλος της "γαλανόλευκης" και υπολογίζεται ως εναλλακτική λύση για την επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES