15 Απρ 2010

Επέτειος με… απαιτήσεις

Επέτειος με… απαιτήσειςΔεκαεπτά χρόνια στην προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός συμπληρώνει σήμερα ο Σωκράτης Κόκκαλης και η επέτειος αυτή συμπίπτει ίσως με την πιο «απαιτητική» για τον ίδιο περίοδο. Ο πρόεδρος του συλλόγου καλείται να πάρει αποφάσεις και να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες για να επαναφέρουν τους «ερυθρόλευκους» στο δρόμο των επιτυχιών μετά από μία αποτυχημένη σεζόν.

Τα «μέτωπα» είναι πολλά για τον Σωκράτη Κόκκαλη. Στο διοικητικό τοπίο, θα καλύψει μόνος του την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αλλά είναι δεδομένο πως αναζητεί «συμπαίκτες» για να μοιραστεί το βάρος της χρηματοδότησης του συλλόγου. Παράλληλα μετά από μία χρονιά με συνεχείς αλλαγές προπονητή μετά τις επιλογές Κετσπάγια και Ζίκο που αποδείχτηκαν αποτυχημένες, θα πρέπει να βρει τον άνθρωπο που θα «χτίσει» μία νέα ομάδα και θα επιστρέψει στην κορυφή. Φυσικά όμως θα απαιτηθούν ποιοτικές μεταγραφές και πρόθεση είναι να υπάρξουν τουλάχιστον τέσσερις σημαντικές προσθήκες.

Ο απολογισμός του Σωκράτη Κόκκαλη στα χρόνια που βρίσκεται στην κεφαλή του συλλόγου δημιουργεί από μόνος του αυξημένες προσδοκίες στους πολυπληθείς φίλους της ομάδας: 12 πρωταθλήματα με δύο δυναστείες από το 1996 έως το 2003 και από το 2004 έως το 2009, τέσσερα Κύπελλα, καθιέρωση της ομάδας στο Champions League, σύγχρονο γήπεδο και προπονητικό κέντρο, εκκαθάριση τις ΠΑΕ από υπέρογκα χρέη των προηγούμενων ετών, σπουδαίες μεταγραφές όπως Ριβάλντο, Ζιοβάνι, Καρεμπέ, Γκαλέτι, Κοβάσεβιτς, Μέλμπεργκ, Τζόρτζεβιτς και Νικοπολίδης, αλλά και 25 αλλαγές προπονητών.

Αναμονή για Σκόκο, παζάρι για Μορένο

Το αποτέλεσμα της συνάντησης του μάνατζερ του Νάτσο Σκόκο, Παύλου Διαννή, με τον πρόεδρο της ΑΕΚ, Σταύρο Αδαμίδη, περιμένουν στον Ολυμπιακό. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός δεν προτίθεται να δεχτεί να επεκτείνει το συμβόλαιό του με την «Ένωση» και το πιθανότερο είναι να ενημερωθεί ο εκπρόσωπός του από τη διοίκηση για τις απαιτήσεις της προκειμένου να τον πουλήσει. Οι «ερυθρόλευκοι» προτίθενται να προσφέρουν περίπου 2 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στον Τζιοβάνι Μορένο, σε μία πρώτη επαφή που υπήρξε, ο παίκτης της Ατλέτικο Νασιονάλ κοστολογείται 3,4 εκατ. ευρώ, χρήματα που δύσκολα θα δώσει ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες δεν έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια και θα παρακολουθήσουν τον 23χρονο αριστεροπόδαρο μεσοεπιθετικό στο ντέρμπι με την Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν που θα γίνει τα ξημερώματα της Παρασκευής. Για τον Μορένο έχει προκύψει ζωηρό ενδιαφέρον και από τη Φιορεντίνα.

Στάσιμο του προπονητή

Καμία ουσιαστική εξέλιξη δεν έχει υπάρξει στο θέμα προπονητή. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παραμένει η πρώτη επιλογή, ωστόσο η αναβλητικότητα προκαλεί εύλογες απορίες. Καθημερινά η ΠΑΕ Ολυμπιακός δέχεται βροχή προτάσεων για ξένους προπονητές, ανάμεσα στους οποίους και μεγάλα ονόματα όπως του Χουάντε Ράμος, που έχει δουλέψει σε Σεβίλλη, Τότεναμ και Ρεάλ Μαδρίτης. Πάντως σαν εναλλακτική λύση του Βαλβέρδε φαίνεται να προκρίνεται ο 56χρονος Τούρκος Φατίχ Τερίμ.

Ξανά στο 4-3-3

Οι απουσίες του τιμωρημένου Μήτρογλου και του τραυματία Ντάρμπισαϊρ υποχρεώνουν τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς να μετατρέψει το σύστημα του Ολυμπιακού σε 4-3-3 για τον αγώνα της Κυριακής με τον Άρη. Εκτός μάχης είναι λόγω καρτών και οι Νικοπολίδης και Αβρ. Παπαδόπουλος, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Μέλμπεργκ και Ντουντού, που προέρχονται από τραυματισμούς. Σίγουρη θέση στην ενδεκάδα έχουν οι Πάρντο (τερματοφύλακας), Κ. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ (κεντρικοί αμυντικοί), Ντομί (αριστερό μπακ), Μαρέσκα, Γ. Παπαδόπουλος (μεσαία γραμμή) και Λούα Λούα (δεξιός μεσοεπιθετικός). Αν ο Τοροσίδης χρησιμοποιηθεί ως δεξί μπακ, την τριάδα του κέντρου θα πλαισιώσει ένας εκ των Όσκαρ και Λεντέσμα, ενώ αν ο «Τόρο» παίξει στη μεσαία γραμμή, το δεξί άκρο της άμυνας θα καλύψει ο Γκαλίτσιος. Για τη θέση του αριστερού εξτρέμ ο Λεονάρντο είναι φαβορί.

* Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρωταθλητής», ο Κριστιάν Καρεμπέ έχει βγάλει εισιτήρια για να ταξιδέψει στην Ελλάδα και αναμένεται να είναι στο «Καραϊσκάκη» για το ματς της Κυριακής. Η επίσκεψη του Γάλλου πρώην μέσου του Ολυμπιακού είναι εύλογο να «γεννά» φήμες για επιστροφή του στην ομάδα, μιας και είχε ακουστεί παλαιότερα ως υποψήφιος για τη θέση του τεχνικού διευθυντή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES