8 Μαρ 2010

Λεονάρντο: «Πρέπει να πάμε στο Champions League»!

Λεονάρντο: «Πρέπει να πάμε στο Champions League»!Την άποψη ότι η ΑΕΚ χρειάζεται να κερδίσει την έξοδο στο Champions League της επόμενης σεζόν για να σώσει τη φετινή χρονιά εξέφρασε ο Λεονάρντο, μιλώντας στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ». «Θα πρέπει να τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε τον μοναδικό μας στόχο. Για να σώσουμε τη χρονιά, πρέπει να πάμε στο Champions League», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός. «Πρέπει να ξεχάσουμε το δεύτερο εξάμηνο του 2009», τόνισε.

Αποσπάσματα των δηλώσεων του Λεονάρντο:

Το καλοκαίρι αποκτήθηκες από την ΑΕΚ και οι προσδοκίες των φιλάθλων ήταν μεγάλες. Έχουν δει το πραγματικό σου πρόσωπο;

«Όχι ακόμα. Όταν αποφασίστηκε να έρθω στην ΑΕΚ, δεν μπόρεσα να κάνω την προετοιμασία που ήθελα. Όλα έγιναν την τελευταία στιγμή και περίμενα πότε θα ταξιδέψω στην Αυστρία, προκειμένου να κάνω σωστή και δυνατή προετοιμασία. Στον Λεβαδειακό είχα κάποια προβλήματα με τον πρόεδρο. Δεν με άφηνε να κάνω προπόνηση και ό,τι μάθαινα για τη μεταγραφή μου ήταν μέσα από τον Τύπό.

Αυτήν τη στιγμή δεν μπορώ να αγωνιστώ σε ολόκληρο 90λεπτο. Στο 70’ ή το 80’ αρχίζω να νιώθω κούραση, να παθαίνω κράμπες και δεν μπορώ να συνεχίσω. Αυτός είναι ο βασικότερος λόγος. Όσο μπορώ θα βοηθήσω την ΑΕΚ, ειδικά από τη στιγμή που έδειξε ότι με ήθελε τόσο πολύ. Την επόμενη σεζόν θα κάνω δυνατή προετοιμασία και ο κόσμος θα δει αυτό που πραγματικά αξίζω
».

Το όνομά σου πρωταγωνίστησε σε πολλά εξώφυλλα εφημερίδων. Μήπως και αυτό σου πρόσθεσε περισσότερο άγχος;

«Σίγουρα. Είναι κάτι που δεν με βοήθησε καθόλου. Δημιούργησε μια λανθασμένη αίσθηση ότι πρέπει να μπω στο γήπεδο και να τα κάνω όλα σωστά. Για να δείξω στον κόσμο ότι αξίζω να είμαι στην ΑΕΚ. Ύστερα από καιρό είχα την ευκαιρία να παίξω τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια ως βασικός και αυτό με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Είναι δύσκολο για κάθε παίκτη που αλλάζει ομάδα. Και φέτος υπάρχουν μεγάλοι ποδοσφαιριστές, σε υψηλότερο επίπεδο, οι οποίοι δεν είναι ίδιοι με πέρυσι».

Υπήρξε κάποια στιγμή που να απογοητεύτηκε και να είπες τα «παρατάω»;

«Όχι, δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου. Όταν έγινε εκείνο το επεισόδιο με τον φίλαθλο της ΑΕΚ, είχα φτάσει σε ένα σημείο, στο σπίτι μου, να βάλω τα κλάματα. Έλεγα στον εαυτό μου: “δεν είμαι ο ίδιος ποδοσφαιριστής με αυτόν στον Λεβαδειακό”, “γιατί δεν μπορώ να κάνω το ίδιο”;

Αποφάσισαν να δουλέψω περισσότερο στην προπόνηση και αυτό προσπαθώ να βγάλω και στα παιχνίδια. Για παράδειγμα,. Όταν ήμουν με έναν ποδοσφαιριστή “μαν του μαν”, δεν προσπαθούσα να τον ντριμπλάρω και έδινα πάσα. Τώρα προσπαθώ να μη φοβάμαι και να περνάω τον αντίπαλο. Ακριβώς όπως είχα μάθει τα προηγούμενα χρόνια. Το 2010 και το 2011 οι ΑΕΚτζήδες θα δουν τον πραγματικό Λεονάρντο
».

Τι έχει πάει στραβά στη φετινή ΑΕΚ;

«Τίποτα δεν πάει καλά. Είναι μία καλή ερώτηση και την απάντηση δεν την ψάχνεις μόνο εσύ αλλά και όλοι οι ΑΕΚτζήδες. Είναι κάτι που δεν περίμενε κανείς. Πιστεύω ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2009 πρέπει να το “σβήσουμε” από την ιστορία της ΑΕΚ. Μείναμε εκτός Κυπέλλου, χάσαμε την πρόκριση για τους “32” στο Europa League.

Είχαμε έναν δύσκολο όμιλο, αλλά μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα. Παράλληλα, μείναμε εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος από νωρίς. Όπως είπα, τίποτα δεν πάει καλά. Ούτε οι διαιτητές, οι οποίοι μας έχουν δυσκολέψει. Αλλά τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχουμε εμείς. Εμείς παίζουμε, εμείς κυνηγάμε την μπάλα. Είναι ένα εξάμηνο που πρέπει να ξεχάσουμε…
».

Πώς μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση;

«Κοιτάμε τα αποτελέσματα του 2010 και βλέπουμε ότι δεν έχουμε καμία σχέση με την ομάδα του 2009. Δεν μας αξίζει αυτή η θέση. Φέτος δεν είχαμε χάσει σε εννέα παιχνίδια και ο κόσμος είναι δίπλα μας. Έδειξαν ότι θέλουν να μας βοηθήσουν. Έρχονται σε κάθε παιχνίδι και φωνάζουν καθ’ όλη τη διάρκεια. Και εμείς τους δείξαμε με τις τελευταίες εμφανίσεις ότι μπορούμε να πετύχουμε το κάτι παραπάνω».

Όλοι οι συμπαίκτες σου κάνουν λόγο για έξοδο στο Champions League. Είναι εφικτός στόχος;

«Αυτό που θέλουμε είναι να μπούμε στα πλέι οφ. Θα είναι δύσκολα, γιατί εκεί θα βρούμε απέναντί μας καλές ομάδες. Θα πρέπει να τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε τον μοναδικό μας στόχο. Για να σώσουμε τη χρονιά, πρέπει να πάμε στο Champions League. Αυτό το έχουμε καταλάβει όλοι».

Μια κλασσική απάντηση για έναν ποδοσφαιριστή θα ήταν «παίζω την μπάλα και τα διοικητικά δεν με απασχολούν». Όμως, σας επηρεάζει αυτή η κατάσταση;

«Αγωνιστικά δεν μας δημιουργεί πρόβλημα. Αλλά όταν παίζεις ποδόσφαιρο, πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος. Είναι ο καλός να είσαι πληρωμένος. Δυστυχώς φέτος υπάρχουν προβλήματα, τα οποία πιστεύω ότι η διοίκηση θα μπορέσει να λύσει και να κάνουμε μια νέα αρχή από την επόμενη σεζόν».

Μια που ανέφερες την επόμενη σεζόν, η ΑΕΚ θα είναι ικανή να διεκδικήσει το πρωτάθλημα;

«Η ΑΕΚ πάντα παλεύει για το πρωτάθλημα. Αυτό έκανε και θα το κάνει. Φέτος τα πράγματα πήγαν στραβά. Από την επόμενη σεζόν πρέπει να τα σβήσουμε όλα και να “σβήσουμε” τη χρονιά που διανύουμε. Να δώσουμε χαρά στον κόσμο, ο οποίος περιμένει χρόνια ένα πρωτάθλημα. Είμαι έξι μήνες στην ομάδα και θέλω ένα πρωτάθλημα οπωσδήποτε. Φαντάσου τους φιλάθλους που το περιμένουν τόσα χρόνια…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES