27 Φεβ 2010

Απ’ τη Ρώμη στην Πλατεία

Παρά το «μεθύσι» της πρόκρισης στο Europa League ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην ελληνική πραγματικότητα σε ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι που θα κρίνει πολλά για την κορυφή. Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες μετά από δύο συνεχόμενες ήττες. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Ατρόμητο ενώ ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Ξάνθη στα "Πηγάδια". Διαβάστε την ανάλυση του www.sport-fm.gr και του Κώστα Μιαούλη για τα ματς της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου

Αστέρας Τρίπολης - Ηρακλής 16:45 ΣΚΑΪ

Ένα ματς στο οποίο για τον Ηρακλή διακυβεύονται πολλά. Με δεδομένο πως η επόμενη αγωνιστική έχει για τον «Γηραιό», ένα εξαιρετικά δύσκολο ματς, όπως αυτό με τον Ολυμπιακό, στην Τρίπολη, οφείλει να πάρει τρίποντο, αν θέλει να μείνει έξω από χειρότερες περιπέτειες. Οι γηπεδούχοι τον τελευταίο καιρό είναι σαφές πως βρίσκονται εκτός φόρμας, έστω και αν απέσπασαν ισοπαλία στο Περιστέρι. Για τον Αστέρα θ’ απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Καρντόζο, Φυτανίδης. Ο Επστάιν αποτελεί το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής για τον Ηρακλή, ενώ εκτός μάχης είναι οι Παπαστεριανός, Περπερίδης, Μαρκές και ο τιμωρημένος Γιαννούλης. Ο Κουκουλάκης διευθύνει το ματς, είχε σφυρίξει πρόσφατα στην αναμέτρηση του Ηρακλή με την ΑΕΚ 1-1. Η αλήθεια είναι πως με το θόρυβο που έχει γίνει, γύρω από ενδεχόμενη μετακόμιση της ομάδας, σε άλλη πόλη της Πελοποννήσου, οι φορείς έχουν ανησυχήσει και προσπάθησαν να κινητοποιήσουν τον κόσμο, ώστε να δώσει το παρόν στον αγώνα.

Α.Ε.Κ. - Εργοτέλης 19:00 ΝOVA

Η ΑΕΚ θέλει να δώσει συνέχεια στην εξαιρετική πορεία της στον δεύτερο γύρο, όπου έχει μαζέψει 18 πόντους. Ένα ματς που συνήθως έχει πολλά γκολ και ο Μπάγεβιτς φαίνεται πως θα επιμείνει στην επιλογή του Λεονάρντο στο αρχικό σχήμα αντί του Μαντούκα. Εκτός για την «Ένωση» ο Νέμεθ που φαινόταν ότι θα επέστρεφε μετά από τέσσερις μήνες, εκτός και ο Γεωργέας ενώ τιμωρημένος είναι ο Γιάχιτς. Για τον Εργοτέλη που προέρχεται από την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό στο «Παγκρήτιο», υπάρχουν πολλές απώλειες, αφού εκτός μάχης λόγω τιμωρίας είναι οι βασικότατοι Τζούνιορ, Ρομάνο, Ρουμπάκης. Λιγότερο σημαντικές απώλειες αυτές των Βίσιο, Αθανασίου. Ο Ντάκος έχει σφυρίξει επτά ματς φέτος, έχει φέρει έξι άσους. Έχει διευθύνει το ΑΕΚ – Ηρακλής 1-0 και το ΑΕΚ – Λεβαδειακός 3-2. Λογικά η «Ένωση» έχει προβάδισμα μιας και οι απώλειες των Κρητικών είναι σημαντικότατες.

SKODA Ξάνθη - Π.Α.Ο.Κ. 19:00 ΝET

Με ελάχιστα προβλήματα, δηλαδή τους Φιλομένο, Σαβίνι (τραυματίες) και Αραμπατζή (τιμωρημένος), ο ΠΑΟΚ επισκέπτεται την Ξάνθη για να δώσει συνέχεια στην εκπληκτική πορεία του δεύτερου γύρου και για να μείνει μέσα στο κόλπο του τίτλου. Ο Βιτόλο επιστρέφει και παίρνει θέση δίπλα στον Γκαρσία στο 4-2-3-1 που θα παρατάξει κατά πάσα πιθανότητα ο Σάντος σε αυτό το παιχνίδι. Για τη Σκόντα που βρίσκεται μόλις τέσσερις πόντους από την επικίνδυνη ζώνη, ο Νίκος Κεχαγιάς που αντικατέστησε τον Ματζουράκη, είδε τους Κωστούλα και Γκσπούρνινγκ να βγάζουν την προπόνηση. Ο Μάριτς που έχει πάει στη Γαλλία για προσωπικό θέμα και ο Έλλινγκτον που ταλαιπωρείται από ίωση θα μείνουν εκτός. Ο Τριτσώνης έχει σφυρίξει σε δύο κομβικά «διπλά» του ΠΑΟΚ φέτος στο Πρωτάθλημα, με Εργοτέλη 2-0 και με ΠΑΣ Γιάννενα 1-0. Λέτε να του φέρει πάλι γούρι; Πολύ παρασκήνιο με την μετακίνηση των φιλάθλων και επιστολή της ΠΑΕ Ξάνθη ότι θα έδινε 1.200 εισιτήρια, αν οι αρμόδιοι φορείς αναλάμβαναν την ευθύνη γι’ αυτή και τον Ζαγοράκη κάλεσε τον κόσμο του ΠΑΟΚ να εναρμονιστεί με το νόμο. Μακάρι όλα να κυλήσουν ομαλά.

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου

Πανθρακικός - Καβάλα 14:30 ΝOVA

Ο Πανθρακικός έχει αποδείξει πως δεν χαρίζει κάστανα σε κανένα και με τον Μπέλεκ σε τρελά κέφια τον τελευταίο καιρό, θα υποδεχτεί την Καβάλα, σε ένα κρίσιμο ματς για τους «Αργοναύτες» που κοιτάζουν φιλόδοξα την 5η θέση. Οι Κασάρ και Τζόκιτς απουσιάζουν μόνιμα για την ομάδα της Κομοτηνής που έφτασε τους 12 πόντους. Από την άλλη η Καβάλα που προέρχεται από τη νίκη με ανατροπή απέναντι στην Σκόντα Ξάνθη με πρωταγωνιστή του Ονουάτσι, δεν θα έχει τέσσερις βασικούς ποδοσφαιριστές της σε αυτό το κρίσιμο ματς λόγω τιμωρίας. Εκτός μάχης για την αναμέτρηση της Κομοτηνής είναι οι Ντιέ, Ντομπρασίονοβιτς, Ορούμα, Ντουγκλάο. Ο Βοσκάκης που διευθύνει την αναμέτρηση έχει σφυρίξει μόλις πέντε παιχνίδια και τα τρία απ’ αυτά ήταν αγώνες του Πανθρακικού.

Άρης - Λάρισα 16:45 ΝOVA

Για τον Άρη είναι ένα ματς πολύ σημαντικό, αν δεν θέλει να δώσει δικαιώματα σε άλλες ομάδες πως μπορεί να το πάρουν τη θέση στην πρώτη πεντάδα. Με την ΑΕΚ ήταν καλός, αλλά όχι αρκετά καλός ώστε να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα. Γυρίζει ο Κάμπορα από τιμωρία, όπως επιστρέφει και ο Πρίττας. Από την άλλη η Λάρισα μετά την αναπάντεχη ήττα από τον Πανθρακικό με 2-0 εντός έδρας έμπλεξε πάλι, μετά από μια αγωνιστική που αναμενόταν ότι θα είναι ανακουφισμένη. Ντεμπούτο για τον Γιάννη Παπακώστα που διαδέχτηκε την εβδομάδα που τελειώνει τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Εκτός μάχης οι Βενετίδης, Σίμιτς, Αμπουχατζίρα, επιστρέφει ο Ιγκλέσιας από τιμωρία. Ο Άρης με τον Σταθόπουλο διαιτητή είναι άχαστος. Ισοπαλία με Εργοτέλη εκτός, νίκη με Λεβαδειακό εκτός και νίκη με τον Ηρακλή στο εντός έδρας 4-2. Η Λάρισα αν χάσει και έχει νικητή το Λεβαδειακός – Εργοτέλης θα αποκτήσει συγκάτοικο και θέλει έστω έναν πόντο. Ο Άρης από την άλλη αν και τον χωρίζουν 180 λεπτά από τον τελικό του Κυπέλλου, δεν σημαίνει πως πρέπει να παρατήσει την προσπάθεια για να μπει στα πλέι-οφ.

Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα 16:45 ΝOVA

Αυτό το ματς εφόσον αναδείξει νικητή, θα δώσει το δικαίωμα στην ελπίδα σε όποιον το πάρει. Αλλιώς Λεβαδειακός και ΠΑΣ Γιάννενα είναι πολύ πιθανό να πιαστούν χέρι-χέρι και να… χορέψουν σε ρυθμούς Β’ Εθνικής. Ο Λεβαδειακός απέσπασε ισοπαλία στο Καυταντζόγλειο και πήρε την ευκαιρία να πάει ισόβαθμος σε αυτή την συνάντηση με τον ΠΑΣ Γιάννενα, που προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από τον Πανιώνιο με 3-2. Η ομάδα της Ηπείρου θα παραταχθεί χωρίς Ελευθερόπουλο, Κοντογουλίδη, ενώ πρόβλημα αντιμετωπίζει ο Ντάσιος που έχει ταλαιπωρηθεί από πολλά χτυπήματα τελευταία. Ο Λεβαδειακός δεν θα έχει τον Μουλόπουλο (τιμωρημένος), ενώ υπάρχει έντονη ανησυχία για την συμμετοχή του Ναπολεόνι. Αμφίβολος είναι και ο Αμπουμπακάρι. Ο Δαλούκας θα διευθύνει αγώνα για 14η φορά φέτος. Έχει παίξει τον Λεβαδειακό στο 1-0 με τον Αστέρα Τρίπολης την 20η αγωνιστική, ενώ τον ΠΑΣ τον είχε συναντήσει στο 2-2 με τον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός - Ατρόμητος 16:45 ΝET

Για τον Ολυμπιακό τα προβλήματα φαίνεται ότι δεν τελειώνουν ποτέ και ο Μαρέσκα έμεινε εκτός μάχης εξαιτίας ενοχλήσεων στον δικέφαλο. Έτσι προσθέτει το όνομα του στη λίστα των απόντων μαζί με τους Ντουντού, Γκαλέτι, Ντιόγκο, Λεονάρντο (τιμωρημένος). Είχε χρόνο να πάρει ανάσες μετά από την αναμέτρηση της Τρίτης με την Μπορντό, όπου το τελευταίο κομμάτι του αγώνα αφήνει ελπίδες πως οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να παίξουν καλύτερα απ’ όσο στα τελευταία παιχνίδι.
Ο Ατρόμητος δεν θα έχει Νεμπεγλέρα, Ολιβέιρα, Μελισσά, ενώ αμφίβολος είναι ο Μπαζίνσκι γι’ αυτή την αναμέτρηση. Οι Περιστεριώτες δεν καταθέτουν τα όπλα, αλλά το κίνητρο για κάποιον ουσιαστικό στόχο αυτή τη στιγμή, πιθανώς ν’ απουσιάζει. Ο Γιάχος διευθύνει για πρώτη φορά κάποια από τις δύο ομάδες. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν περιθώριο για «γκέλα». Οι δέκα χαμένοι πόντοι στο «Καραϊσκάκη», ήδη κοστίζουν πολύ.

Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 19:00 ΝOVA


Ο Παναθηναϊκός μετά την «άλωση» της Ρώμης και την πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, πρέπει να εναρμονιστεί άμεσα με την ελληνική πραγματικότητα και το σαφάρι του τίτλου. Οι 10 χαμένοι πόντοι στους πέντε τελευταίους αγώνες, έχουν δώσει το δικαίωμα στους διώκτες του να πλησιάσουν σε απόσταση δύο βαθμών. Πιθανότατα εκτός αποστολής θα είναι ο Γιώργος Καραγκούνης που έχει ανεβάσει πυρετό. Από την άλλη οι Νεοσμυρνιώτες θα είναι σίγουρα λιγότερο αγχωμένοι από την στιγμή που πήραν το ματς στα Γιάννενα και έχουν ένα μαξιλάρι ασφαλείας με τους 25 πόντους, κάνοντας σεφτέ μετά από εννέα παιχνίδια την προηγούμενη αγωνιστική. Οι Λάτκα, Όμο είναι τιμωρημένοι, οι Καστελιόνε, Εστογιανόφ εκτός μάχης ως το τέλος, από ενοχλήσεις ταλαιπωρήθηκε ο Νικολάου. Ο Καλόπουλος έχει βρεθεί μόλις μια φορά στο δρόμο του Παναθηναϊκού φέτος, στο ματς της Κομοτηνής με τον Πανθρακικό, όταν οι «πράσινοι» επικράτησαν 1-0 με γκολ του Λέτο. Δεν έχει σφυρίξει καθόλου φέτος Πανιώνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES