24 Φεβ 2010

Ο νέος Αρης θα έχει τη σφραγίδα του Κούπερ

Ο νέος Αρης θα έχει τη σφραγίδα του ΚούπερΣτο χώρο του ποδοσφαίρου ο εκάστοτε φίλαθλος αρέσκεται να θεοποιεί και να «βαφτίζει» σταρ τους ποδοσφαιριστές - ονόματα της ομάδας του. Στην περίπτωση, όμως, του φετινού Αρη αυτό πάει… περίπατο. Σταρ των «κίτρινων» δεν είναι κάποιος από τους παίκτες, αλλά ο 54χρονος προπονητής του συλλόγου Εκτορ Ραούλ Κούπερ.

Ο Αργεντινός εργάστηκε με επιτυχία στο ισπανικό πρωτάθλημα στους πάγκους των Μαγιόρκα, Βαλένθια (την οποία οδήγησε σε δύο τελικούς Τσαμπιονς Λιγκ) και Μπέτις, θετικό ήταν το πέρασμά του και από την Ιταλία τόσο στην Ιντερ όσο και στην Πάρμα, από τον περασμένο Νοέμβριο και μέχρι το καλοκαίρι του 2011 θα είναι μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης.

Λάτρης της πειθαρχίας, αυστηρός αλλά και δίκαιος, έβαλε πολλά πράγματα σε τάξη, δίνοντας στους ποδοσφαιριστές να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν στο γήπεδο. Αποτέλεσμα τούτου ήταν οι «κίτρινοι» να έχουν σχεδόν εξασφαλισμένη μια θέση στα πλέι οφ αλλά και τη συμμετοχή τους στα ημιτελικά του κυπέλλου, όπου θα επιδιώξουν να βρεθούν, για τέταρτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια, στον τελικό της διοργάνωσης.

Πώς έχει στο μυαλό του τον Αρη της επόμενης σεζόν ο Εκτορ Κούπερ; Ποιους υπολογίζει και ποιους όχι από το ήδη υπάρχον υλικό της ομάδας; Αλλά και τι θα ζητήσει και σε ποιες θέσεις από τη διοίκηση για το καλοκαίρι; Παρελθόν θα αποτελέσει από τον σύλλογο ο 36χρονος κεντρικός αμυντικός Ρονάλντο Γκιάρο. Το κενό που θα αφήσει ο Βραζιλιάνος σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει ο 20χρονος Ισπανός Σέζαρ Ορτίθ, που απέκτησε ο Αρης με μορφή δανεισμού από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι παράγοντες της ομάδας θα ακολουθήσουν και πάλι την πετυχημένη συνταγή της λάτιν αγοράς για να βρουν τον παρτενέρ του Κριστιάν Νασούτι στο κέντρο της άμυνας. Δεν αποκλείεται, όμως, να ενδιαφερθούν -όπως είχαν κάνει και τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο- για τον Στάθη Ταυλαρίδη, που τον Ιούνιο μένει ελεύθερος από τη Σεντ Ετιέν.

Μια θέση που πονά ο φετινός Αρης είναι αυτή του αριστερού μπακ. Ο Κάρλος Αράνο ενώ ξεκίνησε εντυπωσιακά, στη συνέχεια έδειξε να έχει μεταπτώσεις στην απόδοσή του. Το όνομα του Ολλανδού αριστεροπόδαρου της Βαλένθια Χέντβιχες Μαντούρο έχει περίοπτη θέση στη λίστα του Κούπερ. Ο 25χρονος διεθνής άσος έχει λίγα λεπτά συμμετοχής στις «νυχτερίδες» και δεν αποκλείεται το καλοκαίρι οι «κίτρινοι» να κινηθούν για την απόκτησή του.

Στο χώρο του κέντρου με την έλευση του Μεριέμ η ομάδα δείχνει πλήρης, καθώς υπάρχουν ακόμη οι Ναφτί, Γκαρσία, Φερνάντες και ο Σάκης Πρίτας, που πρόσφατα ανανέωσε για ακόμη τρία χρόνια. Πολυκοσμία παρατηρείται στη γραμμή κρούσης με τους Αμερικανούς Αντού και Τζόνσον να συμπληρώνουν τους Κόκε, Κάμπορα, Κάλβο, Χαβίτο. Με εισήγηση του Κούπερ, υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο ο 17χρονος αριστερός μπακ Γιάννης Αγτσίδης, βασικό στέλεχος της ομάδας νέων Αρη. Το γεγονός αυτό δείχνει την πρόθεση του Αργεντινού προπονητή να δουλέψει για την ανάδειξη νέων ταλέντων από τις ακαδημίες της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES