17 Φεβ 2010

Τώρα, είναι θέμα ψυχολογίας…

Η «καταιγίδα» πέρασε, όλοι ηρέμησαν βλέποντας με μια πιο ψύχραιμη ματιά την ήττα από την Καβάλα, τα… meeting στην Παιανία έγιναν, ο Πατέρας μίλησε στους παίκτες, ο Νιόπλιας το ίδιο και τώρα το βλέμμα στρέφεται στη συνέχεια. Στην πολύ δύσκολη συνέχεια…

Αναλύσεις επί αναλύσεων για το «στραβοπάτημα» της Κυριακής έχουν γίνει. Επομένως, δεν θα σταθούμε περισσότερο σ’ αυτό. Ούτως ή άλλως αυτό το παιχνίδι πέρασε και στο ποδόσφαιρο όπως μένει στα προηγούμενα και δεν… αλλάζει σελίδα, βγαίνει χαμένος. Αντιθέτως, αυτός που ξεπερνάει τις όποιες δυσκολίες και χωρίς πανικό προχωράει στα επόμενα, συνήθως στο τέλος πανηγυρίζει…Αυτό, λοιπόν, καλείται να κάνει και ο Παναθηναϊκός. Να ξεπεράσει την ήττα από την Καβάλα, με το μοναδικό κόστος να είναι η απώλεια των τριών βαθμών και τίποτα παραπάνω.

Αν οι ποδοσφαιριστές και το προπονητικό επιτελείο δεν μείνουν στις αντιδράσεις του κόσμου την Κυριακή το βράδυ, δεν πανικοβληθούν με το «ψαλίδισμα» της διαφοράς και πουν το απλό «δεν ήμασταν καλοί, κάναμε μια ήττα και προχωράμε», τότε ο Παναθηναϊκός έχει ακόμη τον πρώτο λόγο στο πρωτάθλημα. Μην ξεχνάμε ότι είναι στο +3. Αν, όμως, οι «πράσινοι» δεν αντιμετωπίσουν έτσι την κατάσταση, τότε θα το χάσουν μέσα από τα χέρια τους και θα μιλάμε για τη μεγαλύτερη… ποδοσφαιρική αυτοκτονία των τελευταίων ετών. Είναι θέμα ψυχολογίας…

Νίνης ή Σαλπιγγίδης

Υπάρχει και παιχνίδι αύριο και μάλιστα εξαιρετικά δύσκολο. Υπό άλλες συνθήκες θα ασχολούμασταν όλες αυτές τις μέρες με το ματς κόντρα στη Ρόμα, αλλά αυτό δεν έγινε, για ευνόητους λόγους… Ο Παναθηναϊκός έχει προτεραιότητα το πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παρατήσει την Ευρώπη. Κάθε μεγάλη ομάδα που θέλει να σέβεται τον εαυτό της και την ιστορία της, οφείλει να βλέπει όλες τις διοργανώσεις σοβαρά με στόχο να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Γι’ αυτό λέγεται μεγάλη ομάδα. Επομένως, οι «πράσινοι» θα το παλέψουν με τους Ιταλούς και θα προσπαθήσουν για το καλύτερο. Ειδικά στο αυριανό ματς που είναι και το πιο κρίσιμο, κι’ αυτό γιατί αν νικήσει ένας από τους δυο παίρνει και το προβάδισμα για πρόκριση.

Ο Νιόπλιας δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ζιλμπέρτο, που δεν έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις. Ο Σιμάο θα πάρει και πάλι τη θέση του, ενώ το δίλημμα του προπονητή του Παναθηναϊκού είναι αν θα ξεκινήσει τον Νίνη ή τον Σαλπιγγίδη. Οι υπόλοιποι θα είναι οι ίδιοι που έπαιξαν με την Καβάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES