10 Φεβ 2010

Η ευκαιρία του Μπόσκο και οι άλλοι

Το στοίχημα της παραμονής στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού θέλει να κερδίσει ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Ο Σέρβος παρέβαλε (για δεύτερη φορά) του Πειραιώτες, ύστερα από την απομάκρυνση του Ζίκο, σε κακή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση. Ο 41 ετών τεχνικός θέλει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του δόθηκε από τον Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος θέλει ο σύλλογος να «βγάλει» έναν δικό του προπονητή. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ το είχε κάνει (δύο φορές) με τον Τάκη Λεμονή και κάτι ανάλογο επιχείρησε η Μπαρτσελόνα με τον Πεπ Γκουαρντιόλα.

Η παραμονή του Μπάντοβιτς θα εξαρτηθεί από το αν οι «ερυθρόλευκοι» θα κατακτήσουν τον φετινό τίτλο. Αν ο Ολυμπιακός πάρει το πρωτάθλημα, τότε ο πρώην αρχισκάουτερ της ομάδας θα παραμείνει. Διαφορετικά, οι Πειραιώτες θα αναζητήσουν κάποιον ξένο προπονητή να «χτίσει» τη νέα ομάδα που οραματίζεται ο κ. Κόκκαλης.

Ο Ερνέστο και οι άλλοι…

Στο μυαλό όλων έρχεται το όνομα του Ερνέστο Βαλβέρδε (που απολύθηκε από τη Βιγιαρεάλ και δεν πρόκειται να εργαστεί σε κάποια ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν), όμως στα υπ’ όψιν βρίσκονται ο Χοακίν Καπαρός (από το 2007 μέχρι σήμερα εργάζεται στη Αθλέτικ Μπιλμπάο) και ο Έρικ Γκέρετς (αυτή την περίοδο είναι προπονητής της Αλ Χιλάλ).

Στη λίστα των υποψήφιων προπονητών να αναλάβουν τον Ολυμπιακό υπάρχουν, επίσης, τα ονόματα του Φατίχ Τερίμ (μέχρι το 2009 ήταν ομοσπονδιακός προπονητής της Τουρκίας και τώρα είναι άνεργος), του Αλέν Περέν (με τη Σεντ Ετιέν είχε αποκλείσει τους Πειραιώτες στο Κύπελλο UEFA, αλλά τώρα είναι άνεργος και διαθέσιμος) και του Μάριο Μπερέτα (είναι άνεργος ύστερα από ένα πολύ μικρό πέρασμα από την Τορίνο).

Ποντάρει στον Ντάτολο

Στην παρουσία του Χεσούς Ντάτολο ποντάρει ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν για τον Ολυμπιακό σε Ελλάδα (στην Τρίπολη με τον Αστέρα και στην Κρήτη με τον Εργοτέλη) και Ευρώπη (στα δύο ματς κόντρα στην Μπορντό). Ο προπονητής έχει διαπιστώσει ότι ο Αργεντινός μπορεί να παίξει πάνω στη γραμμή, αλλά και να συγκλίνει προς το κέντρο για να βοηθήσει στο δημιουργικό κομμάτι.

Επίσης, να βγάλει κάθετες πάσες, ένα στοιχεί που απουσιάζει φέτος από την ομάδα και έκανε σε μεγάλο βαθμό ο Φερνάντο Μπελούτσι. Από την πλευρά του, ο 24χρονος άσος θέλει να παρουσιάσει τον καλύτερό του εαυτό, ώστε να κερδίσει μία θέση στην αποστολή της εθνικής ομάδας της πατρίδας του για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής.

* Σύντομα ο Μπάντοβιτς θα μιλήσει με τον Ντιόγο, ο οποίος τη φετινή σεζόν είναι σκιά του εαυτού του και έχει να σκοράρει από τις 3 Οκτωβρίου. Ο προπονητής του Ολυμπιακού θα προσπαθήσει να ανεβάσει ψυχολογικά τον Βραζιλιάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES