10 Φεβ 2010

«Θρίλερ» στο βούρκο!

Από την «κόλαση» επέστρεψε ο Άρης και ισοφαρίζοντας 1-1 σε νεκρό χρόνο την Ξάνθη, μετέφερε στο «Κλ. Βικελίδης» τη μάχη για τους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας. Απίστευτη μονομαχία στον βούρκο των Πηγαδιών, με τους γηπεδούχους να παίρνουν στο 70’ το προβάδισμα με τον Στίνγκα και τους παίκτες του Κούπερ να τους «παίρνουν την μπουκιά από το στόμα» στο 94’ με τον Νέτο! Στον επαναληπτικό της επόμενης Τετάρτης θα λύσουν πλέον τις διαφορές τους οι δύο ομάδες.



Καταρχάς να μην… πέσουμε!

Την αμέριστη συμπόνια των θεατών απέκτησαν οι παίκτες και των δύο ομάδων, από το πρώτο κιόλας λεπτό του παιχνιδιού. Ο αγωνιστικός χώρος των Πηγαδιών έδινε την εντύπωση ότι εξαιτίας του… δόθηκε αυτό το όνομα στο γήπεδο, με το νερό από τη δυνατή βροχή να έχει μετατρέψει αρκετά τετραγωνικά του σε «παγίδες».

Πέρα, όμως, από τις συγκινητικές προσπάθειες τους να σταθούν όρθιοι, οι 22 παίκτες προσέφεραν -δεδομένων των συνθηκών- ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι στα πρώτα 45 λεπτά. Η Ξάνθη, ως γηπεδούχος, διατηρούσε την πρωτοβουλία και, ειδικά μέχρι το 30’, θα μπορούσε να έχει επιβραβευτεί γι’ αυτήν με ένα γκολ. Ωστόσο, είχε την «ατυχία» πρωταγωνιστής στις δύο καλύτερες στιγμές της να είναι ένας κεντρικός αμυντικός, ο Σπύρος Βάλλας, που -ειδικά στην εξ επαφής προβολή του από τη μικρή περιοχή- ενήργησε ως τέτοιος. Ο Άρης, από την πλευρά του, «αφυπνίστηκε» μετά το ημίωρο και πλησίασε το γκολ με δύο τετ α τετ του Χαβίτο. Ένα που ανακόπηκε -μάλλον χωρίς λόγο- από τον βοηθό και ένα που αποκρούστηκε τελευταία στιγμή από τον Λυμπερόπουλο.

«Ανάσταση» σε… νεκρό χρόνο

Στημένο λες από «εχθρό» του αθλήματος, το σκηνικό του αγώνα έγινε ακόμα χειρότερο στο β’ μέρος. Η βροχή δυνάμωσε -το ίδιο και ο αέρας- ενώ το γήπεδο εμφανιζόταν έτοιμο ανά πάσα στιγμή να «καταπιεί» κάποιον από τους παίκτες. Πάνω, όμως, που η επιφυλακτικότητα άρχισε σταδιακά να κάνει την εμφάνιση της στις προσπάθειες και των δύο ομάδων, το παιχνίδι «πήρε φωτιά». Ο Στίνγκα επέμεινε μετά την απόκρουση του Σηφάκη στην κεφαλιά του Στρμπα, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα και μαζί έμοιαζε να σπρώχνει και την ομάδα του στους «4».

Τα 25 λεπτά που απέμεναν δεν έμοιαζε διάστημα απαγορευτικό για τον Άρη να αντιδράσει, ωστόσο η μαζική υποχώρηση της Ξάνθης -σε συνδυασμό και με τον τραγικό αγωνιστικό χώρο δεν άφηναν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Ε και; Οι παίκτες του Κούπερ, με τη σέντρα κιόλας, έδωσαν το σύνθημα της αντεπίθεσης. Μπορεί, λοιπόν, οι προσπάθειες τους να μην εκδηλωνόταν με ορθόδοξο τρόπο, μπορεί να είδαν τον Λυμπερόπουλο να τους αρνείται μεγαλοπρεπώς την ισοφάριση στην κοντινή κεφαλιά του Ρονάλντο, ωστόσο ήταν γραφτό να πουν εκείνοι την τελευταία λέξη. Το τελευταίο γέμισμα «της απελπισίας» στην περιοχή της Ξάνθης συνάντησε το κεφάλι του Κάμπορα, η μπάλα στη συνέχεια το οριζόντιο δοκάρι και ο Νέτο από κοντά δεν φάνηκε ασυνεπής στο ραντεβού των «κίτρινων» με τη λύτρωση.

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

SKODA ΞΑΝΘΗ (Γιάννης Μαντζουράκης): Λυμπερόπουλος, Παπαδημητρίου, Φλίσκας, Κωστούλας, Τζάγκι, Στίνγκα, Μαρσελίνιο (59’ Στρμπα), Έλινγκτον, Βάλλας, Πόι (89’ Σουάνης), Κιντάνα (61’ Μπούγκα)

ΑΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Ρονάλντο, Γκαρσία, Κόκε, Αντού (67’ Μεριέμ), Νασούτι, Κάμπορα, Χαβίτο (74’ Τζόνσον), Πρίττας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES