14 Ιαν 2010

ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ : ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ


Γκερέκου: ‘Ξηλώνει’ τη διοίκηση της ΕΤΑ μετά τις αποκαλύψεις του «ΘΕΜΑτος»ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ κα ΑΝ. ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΓΙΑ
ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Το Δ.Σ της Ε.Π.Σ Κέρκυρας κατέθεσε στην Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, αρμόδια για θέματα αθλητισμού κα Άντζελα Γκερέκου υπόμνημα στο οποίο καταγράφονται όλα τα καίρια προβλήματα και αιτήματα, που αφορούν το ερασιτεχνικό, ιδιαίτερα το κερκυραϊκό, ποδόσφαιρο.
Έμφαση δίνεται στη βαθιά οικονομική κρίση που ταλανίζει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο, που του στερεί τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στον κοινωνικό ρόλο του και την ευχέρεια να συνεχίσει απερίσπαστα το σημαντικό έργο που επιτελεί στις μικρές ιδιαίτερα κοινωνίες.
Ταυτόχρονα καταγράφεται η υστέρηση που παρουσιάζει και βιώνει στην ανάπτυξη του αθλητισμού ο νομός Κέρκυρας, που για πολλά χρόνια και προσπαθεί μέσα από το φιλότιμο, το μεράκι και το υστέρημα κάποιων ανθρώπων να αντιμετωπίσει τη διαχρονική εγκατάλειψη και αδιαφορία της πολιτείας.
Οι βασικοί άξονες των αιτημάτων που θέτει το Δ.Σ της Ε.Π.Σ.Κ είναι:
1.   Η άμεση καταβολή των (εκκρεμών) τακτικών επιχορηγήσεων προς τα ερασιτεχνικά σωματεία.
2.   Η ανάγκη ανακατασκευής και άμεσων παρεμβάσεων στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας, που δεν μπορεί πλέον να αποκριθεί στην κάλυψη των  προϋποθέσεων συμμετοχής της ομάδας μας στη σούπερ λίγκα.
3.   Η ενίσχυση των τοπικών ερασιτεχνικών σωματείων, άμεσα από χορηγίες με το ποσό των 80.000 ευρώ, για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων τους. Στην κατεύθυνση αυτή, ήδη το Δ.Σ της Ε.Π.Σ.Κ ανέλαβε πρωτοβουλίες.
4.   Η οικονομική υποστήριξη της Ε.Π.Σ Κέρκυρας, για την ολοκλήρωση των έργων του Αθλητικού Κέντρου της.
5.   Η οικονομική υποστήριξη των σωματείων της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας.
6.   Η κατασκευή νέων γηπέδων ποδοσφαίρου στο νομό, ιδιαίτερα σε δήμους που στερούνται με κριτήριο τον τοπικό πληθυσμό και τη δραστηριότητα των σωματείων.
Το Δ.Σ της Ε.Π.Σ Κέρκυρας ζητά από την κα Υφυπουργό να προγραμματίσει το συντομότερο δυνατό μια νέα συνάντηση συνεργασίας στο γραφείο της στο Υπουργείο Πολιτισμού – Τουρισμού με τη συμμετοχή και του Γεν. Γραμματέα Αθλητισμού κ. Παν. Μπιτσαξή, για να της εκθέσει και να συζητηθούν τα θέματα, που προαναφέρθηκαν, καθώς και όσα επιπλέον έχουν αξία για το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο (προστασία υγείας και ασφάλειας ποδοσφαιριστών, αθλητικές υποδομές κ.ά).  Ταυτόχρονα ζητά να μεριμνήσει για μια συνάντηση με τους αρμόδιους χορηγιών του Ο.Π.Α.Π, προκειμένου να αναδειχτεί και να ενισχυθεί το αίτημα χορηγίας που κατέθεσε στον Οργανισμό.
Το Δ.Σ της Ε.Π.Σ.Κ εκφράζει την πεποίθηση ότι η κα Γκερέκου θα ανταποκριθεί στις προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά της και θα προχωρήσει άμεσα στις αναγκαίες πρωτοβουλίες και ενέργειες, αποδεικνύοντας την αγάπη για τον τόπο της και την αποφασιστικότητά σας να σταθεί μπροστάρης στο κίνημα άρσης των αδικιών που τόσα χρόνια συντελούνται σε βάρος του νομού μας.
Το Δ.Σ της Ε.Π.Σ.Κ θα σταθεί ειλικρινής αρωγός στην κατεύθυνση αυτή, αφού η προσπάθεια θα πρέπει να είναι καθολική και να αποκτήσει χαρακτηριστικά δυναμικού κινήματος διεκδίκησης.

Ο Υπεύθυνος τύπου
Ο Γεν. Γραμματέας

Παναγιώτης Ποζίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES