14 Ιαν 2010

«Κακά παιδιά»: Η επιστροφη

Η επιστροφή των «κακών παιδιών» του ελληνικού πρωταθλήματος είναι γεγονός. Ράφικ Τζιμπούρ και Σίλβα Κλέιτον ύστερα από αρκετά μεγάλο διάστημα απραξίας επέστρεψαν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ΑΕΚ και Παναθηναϊκού αντίστοιχα. Η… παρέα αναμένεται πολύ σύντομα να βρει και το τρίτο μέλος της, με τον Εντίνιο να βρίσκεται προ των πυλών της Τούμπας.Τα δύο προηγούμενα χρόνια Τζιμπούρ, Εντίνιο και Κλέιτον βρέθηκαν αρκετές φορές στη… δύνη του κυκλώνα και τα ονόματα τους μπλέχτηκαν σε πολλά «επεισόδια» εντός αγωνιστικών χώρων. Οι «μάχες» των δύο πρώτων με τον προπονητή της ΑΕΚ, Ντούσαν Μπάγεβιτς παραμένουν ακόμα χαραγμένες στη μνήμη των περισσότερών.

«Δεν λέω ότι πρέπει να φύγει ο προπονητής. Λέω ότι πρέπει να αλλάξει, να προσαρμοστεί στη θέση που βρίσκεται. Και να αρκεστεί σ' αυτήν. Αλλαξε όλους τους σκάουτ, άλλαξε τους προπονητές του συλλόγου, άλλαξε τους γιατρούς, τους φυσικοθεραπευτές, τους υπαλλήλους, έδιωξε παίκτες. Αν θέλει να γίνει πρόεδρος της ΑΕΚ, ας κατέβει υποψήφιος», ήταν μερικές από τις χαρακτηριστικές ατάκες του Εντίνιο για τον Σερβοέλληνα τεχνικό.

Ποια ήταν η κατάληξη: Ο Πορτογάλος μετακόμισε στην Ισπανία και τη Μάλαγα και ο «Ντούσκο» ηρέμησε τουλάχιστον από τον συγκεκριμένο παίκτη, που δεν ήταν και από τους αγαπημένους του.

Ο Τζιμπούρ κατάφερε το ακατόρθωτο. Αφού τα «έσπασε» με τον προπονητή του κατάφερε έστω και μετά από αρκετό καιρό να επιστρέψει στην πρώτη ομάδα της Ένωσης και μάλιστα να κερδίσει και θέση στη βασική ενδεκάδα. Τόσο ο Γαλλοαλγερινός όσο και ο Μπάγεβιτς αποφάσισαν να… ρίξουν νερό στο κρασί τους, ο καθένας βέβαια για τους δικούς του λόγους.

Ο 26χρονος άσος αγωνίστηκε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη» και απέδειξε πως δίκαια ο προπονητής του του εμπιστεύθηκε μια θέση στο βασικό σχήμα. Αν παραμείνει ήρεμος και συγκεντρωμένος, έχοντας πάντα στο μυαλό του και το Παγκόσμιο Κύπελλο, αναμένεται να βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες επιλογές του Μπάγεβιτς για την επίθεση των «κιτρινόμαυρων».

Όσο για τον Κλέιτον, αυτός πέρασε τις δικές του περιπέτειες με τον πρώην πλέον προπονητή του Παναθηναϊκού, Χενκ Τεν Κάτε. Βέβαια έβαλε και αυτός το χεράκι του. Ο Βραζιλιάνος στα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος βρέθηκε και πάλι στις αποστολές των «πρασίνων», ωστόσο η επίσημη επιστροφή του στη δράση πραγματοποιήθηκε στο παιχνίδι κυπέλλου με τον Πιερικό, όπου και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES